Typisch Oostenrijk, De combinatie van traditioneel en modern

Dag 1

We rijden via Belgische en Duitse autosnelwegen richting Frankfurt en Würzburg met onderweg een vrije lunch. Via Ulm, Reutte en Imst naar onze verblijfplaats Arzl. Avondmaal en logies in ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt maken we een wandeling naar de nieuwe wijk ‘Pitzenebene’ waar u de gigantische constructie van de hangbrug met een spanwijdte van 137,7m kan bewonderen. 94m boven de grond kan u over een 1,5m brede brug naar het Weiler Wald wandelen. De Benni-Raich-Brücke is de hoogste hangbrug voor voetgangers in Oostenrijk.. Vrije lunch. Tijdens de namiddag maken we een mooie tocht door het Lechtal. Via een panoramische weg bereiken we Elbigenalp, voor een kort bezoek. Verder langs Holzgau, Warth en Lech, dorpjes die ons het typische Tirolerlandschap laten ontdekken. Via de Arlbergpas rijden we terug naar Arzl voor het avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we door het indrukwekkende Kaunertal. Langs de Kaunersee rijden we tot aan de Kaunergletsjer, met onderweg prachtige vergezichten op de hoogste bergtoppen en de langste gletsjer van de Ötztaleralpen. Vrije lunch. Nadien rijden we naar de Reschensee, het meer waarin de kerktoren van een verdronken dorp nog altijd als kenmerk voor het hele gebied rond de Reschenpass boven het water uittorent. Daar kunnen we genieten van een lekker Italiaans ijsje in Resia. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we via de Fernpas naar het Kasteel Linderhof. De ‘Villa’ van koning Ludwig II van Beieren imponeert niet alleen vanwege zijn pompeuze bouwwijze, maar ook door zijn uitgestrekte tuincomplex. We rijden verder naar de Abdij van Ettal waar we een kort bezoek brengen aan de Abdijkerk. Verder naar Garmisch Partenkirchen waar we genieten van een vrije lunch. Bezoek aan Garmisch Partenkirchen met zijn vele vakwerkhuizen. Terug via het schilderachtige, verkeersvrije Mittenwald. Avondmaal en overnachting in het hotel .

Dag 5

Na het ontbijt rijden we naar Mandarfen. Gelegenheid tot het nemen van de kabelbaan naar de Rifflsee: het hoogst gelegen bergmeer in Tirol. Wandeling rond het meer (gemakkelijk) en gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag rijden we naar de prachtige abdijkerk van Stams voor bezoek. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Een bezoek aan de Hofkerk met het geweldig imposante graf van Maximiliaan I en het Gouden Dak zullen we zeker niet vergeten. Vrije tijd voor lunch, kuieren in de Maria Theresiastrasse… Het interieur van de Hofburg en zijn rijke geschiedenis doet iedere bezoeker verbazen. Terug naar Arzl voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts. Via Imst, Reutte en Memmingen naar Ulm en Koblenz. Onderweg lassen we meerdere pauzes in. Verder langs Duitse en Belgische autowegen naar uw afstapplaats.

Hotel

Hotel Montana **** in Arzl

Het viersterrenhotel Montana ligt in het centrum van Arzl en wordt uitgebaat door een Belgische familie uit Boekhoute. De gemoedelijk ingerichte kamers zijn voorzien van bad, toilet, tv, radio, minibar en kluis. Verder beschikt het hotel ook over een sauna, dampbad, whirlpool, solarium en fitness.

Periode

€ 740
  • 25/06/2018 – 01/07/2018
  • 13/08/2018 – 19/08/2018 LAATSTE PLAATSEN !!!

Eenpersoonskamer : +€ 110

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Niet vermelde toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?