De groene tuin in het hartje van Italië. Een must voor elke cultuurliefhebber

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Firenze. Op de luchthaven van Firenze staat onze autocar klaar. We rijden richting Pisa, waar prachtige monumenten getuigen van een groots verleden. We maken een geleide wandeling langsheen de voornaamste bezienswaardigheden. Vrij middagmaal. Verder door naar de fascinerende stad Lucca, omringd door de 17de eeuwse vestingmuren van rode baksteen. De stad telt talloze pleintjes en steegjes die in de schaduw liggen van mooie paleizen en kerken. Vervolgens naar Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we richting Firenze voor een uitgebreid bezoek: Piazza della Signoria, het Palazzo degli Uf zi, de Piazza del Duomo met de beroemde kathedraal en klokkentoren en het Baptisterium San Giovanni Battista met de gekende bronzen poorten. Terug naar ons hotel in Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijtbuffet. Naar San Gimignano voor een geleid bezoek aan dit karakteristiek middeleeuws stadje. Wandeling langsheen de driehoekige Piazza della Cisterna, de Piazza del Duomo en de Piazza delle Erbe. Vervolgens naar Siena: gelegenheid tot middagmaal en geleid bezoek aan deze unieke stad. Vandaar naar ons verblijfhotel in Perugia voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Bezoek aan Perugia: de hoofdstad van Umbrië. Geleid bezoek aan de schilderachtige Piazza IV Novembre met de Fontana Maggiore, één van de mooiste fonteinen uit 1280, de kathedraal San Lorenzo en de Arco d’Augusto. In de namiddag naar San Maria degli Angeli. Bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het beroemde bedevaartsoord. Vervolgens naar Assisi: geleid bezoek aan o.a de Sint-Franciscus basiliek, de Piazza del Comune en de Romeinse Minervatempel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt uitstap naar Orvieto: een oud-Etruskische stad. Verder naar het meer van Trasomeno voor bezoek en vrije tijd. In de namiddag naar Cortona: een klein Toscaans bergstadje omringd door middeleeuwse wallen, gelegen boven het dal van de Chiana met adembenemend uitzicht. Tot slot bezoeken we nog het gotische graf van H. Margaretha. Vrije tijd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. Uitstap naar Spoleto. Geleid bezoek aan de Piazza del Duomo en de Piazza Garibaldi. Delicatessenwinkeltjes vol truffels, olijven, worsten en de groene “extra vierge” olijfolie uit de omgeving. Vrij middagmaal. In de namiddag naar het oud-Umbrisch stadje Todi. Bezoek aan het centrum van de stad met zijn grandioze Piazza del Popolo en zijn hooggelegen Piazza della Republica. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we naar Viterbo. Bezoek aan deze stad met zijn schilderachtige plekjes. Met onze autocar via de autostrade en met gelegenheid tot middagmaal onderweg, doorheen de vallei van de Tiber naar de luchthaven in Rome voor onze terugvlucht naar België.

Hotel

Grand Hotel Tamerici & Principe **** in Montecatini Terme

Grand Hotel Tamerici & Principe ligt in het hart van Montecatini Terme, op 200 meter van winkelstraten en thermale baden. De grote tuinen zijn voorzien van een zonneterras met een buitenzwembad met hydromassagestralen. De kamers zijn ingericht met een verscheidenheid aan elegante meubels, Murano-kristal, antiek brons en 19e-eeuwse schilderijen en zijn voorzien van airconditioning en een satelliet-tv.

 

Hotel La Meridiana **** in Perugia

Het moderne Hotel La Meridiana heeft een grote tuin met een zwembad en uitzicht op de heuvels van Umbrië. De geluiddichte kamers hebben een satelliettelevisie, WiFi, airconditioning, een digitale kluis en een grote moderne badkamer. Het restaurant serveert klassieke Italiaanse gerechten en Umbrische specialiteiten. Buiten kunnen gasten op de overdekte patio genieten van een ontbijtbuffet en ontspannen op de ligstoelen.

Periode

€ 995
  • 11/05/2018 – 17/05/2018
  • 11/07/2018 – 17/07/2018

Eenpersoonskamer : +€ 155

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Firenze en Rome – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?