De wonderen van het Land van de Katharen - Een nog te ontdekken stukje Frankrijk

Dag 1

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Toulouse. Onze chauffeur wacht ons op bij aankomst. We rijden richting Carcassonne voor check-in in ons hotel. Kennismaking en wandeling in onze verblijfplaats. Gelegenheid om te genieten van het hotel, gevolgd door avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Vandaag verkennen we Carcassonne, vaak “la ville aux deux cités”, de stad met de twee steden, genoemd! De stad bestaat inderdaad uit twee belangrijke delen. Deze twee delen leven al acht eeuwen naast elkaar: de boven- en vestingstad, la Cité, en de benedenstad, la Bastide Saint Louis. We brengen een bezoek aan de Cité van Carcassonne, de machtige burchtstad van de burggraven Trencavel. Na ons middagmaal in de oudste herberg van de burchtstad, bezoeken we Minerve, dat in 1210 door Simon de Montfort op slimme wijze werd ingenomen. De plek wordt nog specialer door de natuurlijke bruggen die de Cesse en de Brian in de rotsen hebben uitgesleten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrek richting de schitterend gelegen ruïnes van de kastelen van Cabaret. Deze 4 kastelen, Cabaret, Surdespine, Quertineux en Tour Regine, domineren sinds de Middeleeuwen de Cabardès regio en kijken uit op de rivier de Orbiel en de stroom Grésilhou, die hun weg banen in de vallei. De kastelen zijn sinds 1905 opgenomen in de lijst van Historische Monumenten. De oudste bekende overblijfselen dateren uit de bronstijd, rond 1500 voor Christus. Na het vrije middagmaal rijden we naar Alet-les- Bains, waar we de ruïne van de abdij en het pittoreske dorpsplein bezoeken. In de late namiddag door naar onze volgende verblijfplaats Quillan, waar we 5 nachten verblijven. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We genieten van een vrije voormiddag in het hotel. Kort na de middag vertrekken we richting Rennes-le-Château met zijn boeiende geschiedenis, mysteries en geheimen. Hoewel Rennes-le-Château slechts een klein plaatsje is met ongeveer 100 inwoners, is het wereldberoemd vanwege de legende van de Heilige Graal. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we naar Montségur, één van de hoogtepunten van deze reis. Gebouwd op een majestueuze pog (rotskam) op een hoogte van 1207 meter, omgeven door de indrukwekkende uitlopers van de Pyreneeën, is Montségur uitgegroeid tot hét symbool van het Kathaarse verzet tegen de roomse kerk en tegen de Franse overheersers, maar dat zich in 1244 uiteindelijk moest overgeven. Vrij middagmaal. Nadien vertrekken we naar Foix, gelegen in het centrum van de gelijknamige hoofdstad van de Ariège. Het neemt in de geschiedenis van het Katharisme in de regio een bijzonder belangrijke plaats in. Bezoek aan het kasteel van Foix. Het was immers hier dat de dynastie van de graven van Foix resideerde ten tijde van de Albigenzische kruistochten en jarenlang fel strijd leverde tegen de Franse bezetters. Na het bezoek aan het kasteel vrije tijd om door de oude straatjes te wandelen met zijn leuke souvenirwinkeltjes en terrasjes. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende kasteel van Puilaurens, voor het eerst genoemd in het begin van de XIIIe eeuw. Gelegen op een rotskam, hoog boven de vallei van de Boulzane, was het kasteel van Puilaurens gedurende meer dan 4 eeuwen de meest zuidelijk gelegen forticatie van Frankrijk. Na het vrije middagmaal in Lapradelle rijden we naar de aan de rotsen vastgebouwde hermitage in de Galamuskloof, een prachtig natuurgebied. Hier bevindt zich een bijzondere rotskerk. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Villerouge-Termenès in de Corbière, waar de laatste Kathaarse perfectus op de brandstapel werd gezet. Na het vrije middagmaal rijden we naar Lagrasse, het grootste en waarschijnlijk één van de meest pittoreske dorpen in de Corbières. Lagrasse is een klein ommuurd gehucht, uitgehold door de ondiepe Orbieu rivier met zijn prachtige abdij. We brengen een bezoek aan deze abdij die tot de belangrijkste van de regio behoorde. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt en vrije tijd. Aansluitend transfer naar Toulouse voor de terugvlucht naar België.

Hotel

Inter-Hotel Carcassonne *** in Carcassonne
Inter-Hotel Cartier *** in Quillan

Periode

€ 1195
18/06/2018 – 25/06/2018

Eenpersoonskamer : +€ 225

Viegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Toulouse – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?