Van San Francisco naar Los Angeles. Van de oceaan naar de woestijn

Het westen van Noord-Amerika -het beloofde land- zit boordevol verbazingwekkend contrast. Het strekt zich uit van de pretentieuze wereld van Hollywood glitter en hun mega herenhuizen in BeverlyHills over het historische centrum van San Francisco tot het lala wonderland van het legendarische Las Vegas en de tropische, zen stranden van Californië. We ontdekken landschappen die variëren van heet en dor als Death Valley tot sprookjesachtig als Yosemite National Park. En te midden van hen vinden we het meest majestueuze beeldhouwwerk van Moeder Natuur: Grand Canyon. Voor sommigen van ons lijkt het allemaal een beetje thuiskomen dankzij de vele Hollywood-kaskrakers en tv-series die de hotspots keer op keer vanuit verschillende invalshoeken verfilmden.

Dag 1

Lijnvlucht naar San Francisco. Onze chauffeur wacht ons op bij aankomst. We beginnen met bezoek aan één van de meest beruchte gevangenissen uit de ge-schiedenis: Alcatraz. The Rock”, zoals het eiland ook wel wordt genoemd, heeft in de loop der jaren een aantal functies gehad.‘s Avonds vertrekken we op avondtour, die begint met een diner in “Bubba Gump” bij de Fisherman’s  Wharf. Transfer naar het hotel voor overnachting.

Dag 2

Ontbijt in het hotel. Tijdens onze stadtour in San Francisco nemen wij u mee naar oa Washington Square , Union Square, Theatre District / Tenderloin, het stadhuis en de Bibliotheek. Na het vrije middagmaal maken we een korte wandeling door Chinatown. We rijden verder naar South Lake Tahoe voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Vandaag bezoeken we het meest populaire Nationaal Park in Californië – Yosemite NP, waar onlangs grote bosbranden jammer genoeg een deel van het park hebben verwoest. Yosemite – wat betekent “plaats waar de Grizzly beer leeft” staat bekend om zijn spectaculaire granieten rotsen, watervallen, heldere beekjes, Giant Sequoia bosjes en de biologische diversiteit. Later vervolgen we onze reis naar Bodie voor avondmaal en overnachting in de omgeving

Dag 4

Na het ontbijt tijden we langsheen Kings Canyon National Park naar Death Valley. Zodra we door het desolate landschap van Death Valley rijden begrijpen we direct waar het nationale park zijn naam aan te danken heeft. Dit is namelijk één van de heetste plekken op aarde en de droogste plek in Noord-Amerika. We rijden langs Dante’s View, Zakbriskie Point, Devil’s Golf Course en Badwater Basin, het laagste punt van Noord- Amerika. Verder door naar het kleine plaatsje Shoshone voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Las Vegas, de “Sin City”. Tijdens een wandeling langs de Las Vegas Boulevard, ook wel “ The Strip” genaamd, krijgt U een mooi overzicht van de verschillende thema hotels en casino’s. Vrij middagmaal. De rest van de dag bent u vrij. Avondmaal en overnachting in Las Vegas.

Dag 6

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we een van de hoogtepunten van deze tour, het geweldige Grand Canyon National Park. Het wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. Terug naar ons hotel in Las Vegas voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. Onze eerste stop vandaag is Calico Ghost Town. Calico is een oud mijnstadje dat al sinds 1881 bestaat door de grootste “Silver strike” in Californië . Verder door naar Barstow. Als voormalige stopplaats van Route 66-reizigers beschikt Barstow over een Route 66 Museum met allerlei voorwerpen en foto’s die te maken hebben met Route 66 en de Mojave-woestijn. Nadien rijden we over een stuk authentieke Route 66 naar Victorville. Verder door naar San Diego, bijna aan de grens met Mexico. We brengen een bezoek aan Old Town San Diego State Historic Park. Hier herleven de oude Mexicaanse tijden. Nadien klimmen we aan boord van de USS Midway, een belangrijk kolossaal vliegdekschip uit de militaire geschiedenis van de Verenigde Staten. Afsluiten van de dag doen we met een diner in de Kansas City BBQ, de bar waar de ‘Sleazy Bar Scene’ is opgenomen van de film Top Gun. Overnachting in ons hotel.

Dag 8

Na het ontbijt maken we nog een stadsrondrit door San Diego, om daarna noordwaarts te rijden richting. Los Angeles. Na een korte stop bij Olvera Street, de geboorteplaats van LA, blijven we in Beverly Hills met zijn beroemde Rodeo Drive en rijden we langs de Sunset Strip naar Hollywood. We maken een wandeling langs de Walk of Fame en we zullen het historische Chinese Theater en het Dolby Theatre zien. Hier vindt de uitreiking van de Oscars plaats. Nadien vertoeven we verder in deze bruisende stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 9

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Los Angeles Warner Bros Movie Studio’s. In de namiddag rijden we naar Santa Monica, één van de strandstadjes van Los Angeles. Het is een populaire badplaats met winkelcentra, boetiekjes en restaurants. Het strand van Santa Monica wordt vaak gebruikt voor filmopnames, een goed voorbeeld daarvan is de serie Baywatch en Forrest Gump. Nadien transfer naar de luchthaven van Los Angeles voor onze (nacht)vlucht huiswaarts.

Dag 10

Aankomst België in de avond.

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

€ 2995

05/06/2019 – 14/06/2019

Eenpersoonskamer : +€ 650

Vliegtuig + Autocar

Praktisch

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel – Los Angeles en San Francisco – Brussel
 • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
 • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
 • Begeleiding Nederlandstalige gids
 • Toegangsgelden voor Alcatraz, Grand Canyon, Calico Ghost Town, Bodie, Yosemite National Park, Route 66 Museum, USS Midway en Warner Bros
 • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Overige toegangsgelden
 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Reisformaliteiten

 • Internationale reispas (nog 6 maand geldig na retour)
 • ESTA visum verplicht aan te vragen

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: