Witamy w Polsce! Oftewel: Welkom in Polen! De wonderen van de Poolse natuur

Dag 1

Vanaf onze opstapplaats richting Duitsland. Via de autobanen rijden we naar de omgeving van de Duits/Poolse grens. Onderweg lassen we verschillende stops in. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. We rijden naar de omgeving van Walbrzych in Neder-Silezie. We brengen een bezoek aan Osowka. Hier werd in de 2e WO in opdracht van Hitler een complete onderaardse stad gebouwd. Hitler wilde deze als nieuw hoofdkwartier met de naam “Riese”. Daarna verder naar Zamek Ksiaz, het op 2 na het grootste kasteel van Polen, vroeger gekend als het Schloss Fürstenstein. Door naar ons hotel in de omgeving van Walbrzych voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. We gaan naar de binnenstad van Wroclaw. We maken een wandeling over de prachtige markt met zijn beeldig stadhuis. Wroclaw is niet voor niets uitgeroepen tot Cultuurhoofdstad van Europa in 2016. We hebben tijd genoeg om hier zelf nog wat rond te kijken en de ludieke kaboutertjes te ontdekken. Een overblijfsel uit de 80 er jaren als stil protest tegen het communisme. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt gaan we naar Kamieniec Zabkowice voor een bezoek aan het kasteel van Marianne van Oranje-Nassau. Marianne, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje- Nassau, was een dochter van koning Willem I der Nederlanden. Een vergeten telg van de Nederlandse koninklijke familie die haar sporen heeft achtergelaten in Polen. Zij heeft hier jaren gewoond en bouwde een prachtig kasteel wat wij gaan bezoeken. De bekende marmersoort “Biala Marianne” is naar haar vernoemt. Ze is tot op de dag vandaag heel erg geliefd bij de plaatselijke bevolking. We maken een wandeling door het kasteel dat in de 2e WO door het rode leger compleet werd leeggeroofd. Het brandde ook 2 keer af. Sinds enkele jaren is de lokale gemeenschap, met heel veel enthousiasme, het kasteel compleet aan het vernieuwen. Nadien vertrekken we naar Zloty stok, de enige goudmijn in Polen. Met een originele mijnwerkerstrein gaan we onder de grond op zoek naar goud. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. ‘s Morgens brengen we een bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Dit kamp behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Meer dan 1.300.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten, waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. Nadien rijden we naar de winterhoofdstad van Polen, Zakopane. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. Vrije dag in Zakopane, gelegen op 900 meter hoogte in een klein dal aan de voet van het Tatragebergte. In dit prachtige natuurgebied reikt de hoogste top tot 2600m (de Ryse, het hoogste punt van Po- len). Dit prachtige bergdorp is een van de grootste attracties van Polen. Het is ook niet voor niets de plaats waar Prinses Juliana en prins Bernhard tijdens hun huwelijksreis verbleven. Een wandeling over de bekende Krupowki of met de kabelbaan de Gubalowka op, voor een mooie bergwandeling. Of geniet van een heerlijk lunch op één van de vele terrasjes. Mogelijkheden zat. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Ontbijt. Vandaag gaan we op ontdekking naar het nationaal park Pieniny, gelegen op de grens met Slovakije. Het beslaat het centrale deel de Pieniny met o.a. de bergtop Trzy Korony (982 m) en de schilderachtige Dunajec kloof. Het Pieniny gebergte heeft kalkstenen rotsen, dichte bossen en kleurrijke weiden waar de Dunajec doorheen stroomt. Wij gaan hier met vlotten doorheen en genieten van de prachtige natuur. Deze onvergetelijke tocht duurt ca 2 uur. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Na het ontbijt rijden we richting Slowakije, naar Stary Smocovec, waar eens de groten der aarde logeerden in het prachtige Grand Hotel. Het uitzicht op de toppen van de Hoge Tatra is geweldig. Onderweg genieten wij van fraaie vergezichten. Door naar Kežmarok, een heel mooi middeleeuws stadje en ook attractief omwille van zijn vele monumenten. Deze stad staat op de lijst van Slowaakse cultuurmonumenten. De byzantijnse kerk en de evangelische kerk, met merkwaardige houtsculpturen, zijn beslist de moeite waard om te bezoeken. Via een mooie route gaan we naar Ceveny Klastor (rode klooster), waar we in het voormalige Karthuizer klooster het museum bezoeken Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

’s Morgens na het ontbijt verlaten we Zakopane en rijden richting Krakow, ooit de hoofdstad van het land. De binnenstad staat al sinds 1978 op de Werelderfgoed- lijst van de UNESCO. Krakau is rijk aan historische monumenten: o.a. het grote Marktplein, de Koninklijke Weg, de gotische Barbakan, het Koninklijke Kasteel Wawel en de Joodse wijk Kazimierz. Buiten de rijkdom aan cultuur, heeft Krakow ook een ‘gezellig’ karakter. Er zijn vele straatjes en kleine pleintjes. Nog even tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken en te lunchen. Daarna via de Poolse tolwegen naar Zagan voor avondmaal en overnachting.

Dag 10

Ontbijt. We rijden over de Duitse autobanen terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag– en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

Hotel

Hotel Willa Park*** in Zagan : 1 nacht

Hotel Piotr*** in Walbrzych : 3 nachten.

Hotel Start*** in  Zakopane : 4 nachten.

Hotel Willa Park*** in Zagan : 1 nacht

C00CF735-1834-4AA6-9CBE-91F2EFAC9174

Periode

01/06/2020 – 10/06/2020

 

€ 1195

 

Eenpersoonskamer : +€ 180

Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

INBEGREPEN

  • Reis per eigen luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lunch op dag 4
  • Lokale stadsgidsen en toegangsgelden voor alle in het programma vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

NIET INBEGREPEN

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: Poolse zloty (PLN) (ter plaatse wisselen)

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: