Van het sprookjesachtige Bratislava tot aan de bergtoppen van het Tatra gebergte. Een ongerepte parel!

Deze reis brengt ons naar de Hoge Tatra, één van de mooiste natuurparadijzen van Europa. Hoogtepunt van hetprogramma is echter de rondreis door de Hoge Tatra, het kleinste hooggebergte van de wereld en tegelijkertijd landschappelijk het meest interessante gebied van Slovakije. Op een relatief klein oppervlak bevinden zich meer dan 30 bergtoppen van boven de 2500m en meer dan honderd hooggebergte meren.

Dag 1

Via Antwerpen naar Aken voor een vrije koffiepauze. Verder langs Keulen en Frankfurt naar Spessart. Gelegenheid totmiddagmaal. Vervolg van onze weg langs Nurnberg richting Passau tot aan ons overnachtinghotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. We rijden verder doorheen Oostenrijk richting Slovakije. We rijden verder naar Bratislava, waar we de hoofdstad verkennen. Stadswandeling langs o.m. het Nationaal Theater, de kathedraal, het bisschoppelijk paleis en zovele andere gebouwen uit de tijd van muzikale fenomenen als Liszt en Mozart. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. In de voormiddag rijden we richting de Kleine Karpaten. We brengen een bezoek aan het beroemde Red Stone Castle. Een bewaard gebleven koningskasteel, dat oorspronkelijk functioneerde als onderdeel van een versterkte kasteellijn aan de westgrens van Oostenrijk. De goed bewaard gebleven interieurs staan vol stucwerk bedekt met gebeeldhouwde apotheose en scènes uit de mythologie, evenals een goed uitgeruste kamer uit het jaar 1656, ontworpen door een Italiaanse kunstenaar J. Tencall. Verder door naar een plaatselijk wijndomein voor een lekkere lunch en een proeverij van enkele wijnen. Terug naar Bratislava, voor een bezoek aan het Kasteel, dat op een heuvel staat die 5.000 jaar geleden al bewoond was. Bij helder weer kunnen we vanuit de burcht Oostenrijk en Hongarije zien liggen, wat de strategische waarde verklaart. Nadien vrije tijd in de stad, gevolgd door avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Banska Stiavnica. Deze historische stad ligt in de krater van een eeuwenoude, gedoofde vulkaan en is een voorbeeld van een Europese middeleeuwse mijnstad. Banská Štiavnica stond bekend als ‘Zilverstad’. We genieten van een typisch Slowaakse lunch met folkloristische dans. Verder door richting het Hoge Tatra gebergte, het kroonjuweel van het land. In een ver communistisch verleden was dit gebied een speeltuin voor rijken uit de Sovjet-Unie, maar die tijd is lang voorbij. De natuur is ronduit spectaculair en bevat maar liefst vijfentwintig bergtoppen boven 2500 meter. De regio is een aaneenschakeling van indrukwekkende valleien en meertjes, met niet te missen uitzichtpunten. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Vysoké Tatry.

Dag 5

Ontbijt. Deze voormiddag nemen we de kabelbaan naar Hrebienok, 1285m boven de zeespiegel en maken een wandeling langs de Cold Creek watervallen. Vrije namiddag, tijd om te genieten van het prachtige wellnesscentrum van het hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. We rijden naar de historische stad Levoca, met onder andere een bezoek aan de St Jacobs kerk en wandelen we door het historisch centrum. Nadien brengen we eenbezoek aan Spissky Castle, het grootste kasteel in Centraal Europa. Het ligt in de Spiš-regio bij het dorpje Žehra en nabij SpišskéPodhradie. Het complex dateert uit de 12de eeuw en was ooit in handen van de koninklijke familie. Het kasteel behoort tot UNESCO werelderfgoed. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we naar Kosice, de tweede grootste stad van Slovakije. Het is een moderne en levendige plek waar het gezellig vertoeven is. De oude stad is het ontdekken waard, met heel wat goede musea en indrukwekkende kerken, maar ook leuke bars en cafeetjes. De geschiedenis van Kosice gaat terug tot 1230. Veel bezienswaardigheden van Kosice liggen op of rond de hoofdstraat Hlavna en het centrale plein Hlavna Namestie dat overgaat in het plein Slobody namestie. Het uitgestrekte Hlavna Namestie doet niet onder voor pleinen in Bratislava. We vinden er onder meer het staatstheater uit 1899, een wat kitscherige muzikale fontein, de grote ‘pestzuil’ uit 1723 en de jezuïetenkerk. In de namiddag terug naar ons hotel voor wat vrije tijd, avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt. We rijden richting Pieniny National Park. Via een mooie route gaan we naar Ceveny Klastor (rode klooster), waar we in het voormalige Karthuizer klooster het museum bezoeken en aansluitend genieten vaneen romantische vlottentocht op de Dunajec tot aan Lesnica.  Nadien genieten we van een traditionele Slowaakse lunch. Na de middag rijden we naar Kežmarok, een heel mooi middeleeuws stadje en ook attractief omwille van zijn vele monumenten.Deze stad staat op de lijst van Slowaakse cultuurmonumenten. De byzantijnse kerk en de evangelische kerk, met merkwaardige houtsculpturen, zijn beslist de moeite waard om te bezoeken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

We genieten van ons laatste ontbijt in Slovakije en hebben nog de mogelijkheid om de omgeving verder te verkennen. Rond de middag vertrekken we richting Oostenrijk met onderweg de gebruikelijke stops. Overnachting in de buurt van Passau.

Dag 10

Ontbijt. Via Nürnberg rijden we over de autobanen door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag –en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

Hotel

Hotel Devin **** in Bratislava

Dit hotel ligt in het historische centrum van Bratislava, aan de oever van de rivier de Donau. Het biedt een spa-centrum, een squashbaan, een gastronomisch restaurant en kamers met uitzicht op de Donau of de historische binnenstad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis thee-en koffiefaciliteiten, een flatscreen-tv, een kluisje voor uw laptop en gratis internet, zowel WiFi als vast internet.

Hotel Villa Siesta *** in Vysoké Tatry

Dit wellnesshotel ligt in een bergachtig gebied, in het hart van de Hoge Tatra – in Nový Smokovec. Het Villa Siesta is de ideale plaats voor het opladen van lichaam en geest. In de ontspannen omgeving van het hotel kunt u gratis gebruik maken van wellnessfaciliteiten, zoals sauna’s. Er wordt ‘s ochtends een ontbijtbuffet met zelfgebakken brood geserveerd.

Periode

€ 1595

19/09/2019 – 28/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 200

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Middagmalen dag 3,4 en 8
  • Toegangsgelden voor vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: