“Into the wild off the beaten track” rondreis dwars door het onbewoonde binnenland.

Op deze reis steken we het buitenaards ogende IJslandse binnenland door en ervaren we wat het moet zijn om op de maan te rijden. Met een speciaal daarvoor uitgeruste 4×4 truck trekken we via de Sprengisandurroute door de ruigste en meest desolate steenwoestijn van Europa. Veel meer off the beaten track kan je niet gaan in IJsland! Gecombineerd met de hoogtepunten langs de ringweg en het Snæfellsnes schiereiland in het westen is deze reis een echte IJslandse totaalervaring. Deze allesomvattende trip biedt het beste dat het bewoonde en onbewoonde IJsland te bieden heeft, en zal zowel reizigers die het land voor het eerst bezoeken als repeaters kunnen bekoren. Af en toe staan wandelingen op het programma, dus een goede basisconditie is vereist. De wegen in het binnenland zijn hobbelig en onverhard maar staan garant voor een unieke reiservaring en onvergetelijke herinneringen achteraf. Dit is een reis in kleine groep (max. 19 reizigers) met verblijf in comfortabele hotels.

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Reykjavík. Bij aankomst op de luchthaven nemen we de shuttle-bus naar ons hotel in Reykjavík, waar je meteen op eigen houtje op verkenning kunt trekken. Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De eigenzinnige stad ziet er uit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder grote wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. Het gezellige kleine centrum laat zich gemakkelijk te voet verkennen.

Dag 2

‘s Morgens word je in je hotel opgehaald door de Nederlandstalige gids en gaat de rondreis van start. Vandaag staat een bezoek gepland aan de zogenaamde Golden Circle, de verzamelnaam voor de drie meest bezochte natuurfenomenen van IJsland: Þingvellir National Park, Gullfoss en Geysir. Onze eerste stop is aan het Þingvellir National Park, een UNESCO site die op de geologische breuklijn ligt tussen Amerika en Europa. Nadien rijden we door naar Geysir, een hetebronnen gebied waar je de nog actieve geiser Strokkur om de 5 à 10minuten aan het werk kunt zien. In het nabijgelegen Haukadalurbos planten we met de groep een aantal boompjes in het kader van een herbebossingsproject. Even verder ligt de waterval Gullfoss, een van de bekendste en meest spectaculaire watervallen van IJsland. We overnachten in de omgeving van Hvolsvöllur.

Dag 3

Verder dan richting de zuidkust die gekenmerkt wordt door brede desolate zwarte zandstranden, basaltzuilen, vogelrotskliffen, de fameuze Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull vulkanen en eenaantal mooie watervallen zoals Skógafoss en Seljalandsfoss. We maken een stop aan de watervallen en aan de vogelrotsklif van Dyrhólaey waar je in de zomer duizenden fotogenieke papegaaiduikers kunt spotten. Overnachten doen we in het kleine dorpje Vík, het zuidelijkste punt van IJsland waar enkele rotskliffen spectaculair oprijzen uit de zee.

Dag 4

We rijden verder door een uitgestrekt lavaveld en een lege zandwoestijn tot aan de regio van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa die met zijn gletsjertongen tot dicht bij de ringweg komt. Met de gletsjer duidelijk in zicht aan onze linkerzijde vervolgen we onze weg tot aan Jökulsárlón, de bekende lagune aan de rand van de Vatnajökull gletsjer waar grote ijsschotsen langzaam afdrijven naar de oceaan. Dit is een van de meest fotogenieke plaatsen van IJsland! Op onze terugweg naar Vík stoppen we nog even in de omgeving van Skaftafell, waar we een van de gletsjertongen van dichterbij kunnen bekijken. Overnachten doen we opnieuw in Vík.

Dag 5

Vandaag laten we de asfaltwegen achter ons en trekken we voor het eerst het binnenland in. Via een mooie hobbelige bergroute rijden we naar Landmannalaugar, een gebied dat bekendstaat om zijn schitterende geel-, rood-,bruin- en grijsgroen gekleurde rhyolietbergen. Het is een grotendeels met lava bedekt dal waaruit ook een warmwaterrivier ontspringt. Landmannalaugar vormt met zijn uitzonderlijk kleurenpalet één van de absolute hoogtepunten van het IJslandse binnenland. Je kunt er (optioneel) een mooie wandeling maken en nadien heerlijk baden in de natuurlijke warmwaterbron beneden in de vallei. Nadien rijden we verder naar onze overnachtingslocatie inde Þjórsárdalurvallei.

Dag 6

Vandaag staat de meest uitdagende etappe van heel de reis op het programma. We vertrekken in noordelijke richting via de Spren- gisandur hooglandroute, dé ultieme binnenlandse route met prachtige vergezichten en uitgestrekte vulkanische zandvlaktes. Je kan niet anders dan overweldigd worden door een immens gevoel van nietigheid in dit eindeloze niemandsland. Van de weinige 4×4 hooglandroutes die IJsland doorkruisen van zuid naar noord is dit de meest uitdagende vanwege de eindeloze leegte, de immense barre steenvlaktes en de onoverbrugde rivieren die moeten doorgestoken worden. Onze ervaren chauffeur zal ons probleemloos door dit hobbelig parcours heen loodsen. Eenmaal aangekomen in het noorden rijden we naar de omgeving van Laugar/Lake Mývatn waar we overnachten.

Dag 7

Vandaag bezoeken we het Tjörnes schiereiland, de noordelijkste etappe van onze reis. Via het kleurrijke vissershaventje Húsavík rijden we door naar Ásbyrgi, een bijzondere hoefijzervormige canyon. We bezoeken ook Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. Nadien verkennen we de vulkanische omgeving rond Mývatn met zijn vele mysterieuze natuurfenomenen. We bezoeken er het geothermische veld van Hverir met zijn borrelende modderpoelen, en de omgeving van Kraflamet zijn bijzondere lavaformaties en vulkaankraters. Daarna keren we terug naar Laugar waar we een tweede keer overnachten.

Dag 8

Onderweg naar Akureyri maken we een stop aan Goðafoss, een van de spectaculairste watervallen van IJsland. Akureyri, de kleine maar fijne hoofdstad van het noorden, is mooi gelegen aan een fjord en is met zijn gezellige shoppingstraat, zijn hooggelegen kerk en zijn botanische tuin zeker een bezoekje waard. We genieten hier van wat vrije tijd en zetten daarna onze tocht verder in noordwestelijke richting. Via indrukwekkende bergketens en smalle bergpassen begeven we ons naar Skagafj-orður, een regio bekend om zijn vele Vikingverhalen en paardenfokkerijen. We overnachten in de omgeving van Laugarbakki.

Dag 9

Vandaag verkennen we de noordwestkust van IJsland, bekend vooral vanwege zijn zeehondenkolonies. We maken een rondrit over het Vatnsnes schiereiland en passeren langs Hvítserkur, een bijzondere rotsformatie die15m uit zee oprijst. Met een beetje geluk spot je hier ook zeehonden nabij het strand. In de namiddag rijden we door agrarisch gebieden desolate heidevelden naar Eiríksstaðir, het huis van Erik De Rode en zijn zoon Leif, de bekendste IJslandse vikingen aller tijden. In het replica turfhuis met grasdak zullen moderne vikingen je wegwijs maken in de levensstijl van de vikingen van weleer. We overnachten in de omgeving van Búðardalur.

Dag 10

Vandaag trekken we op verkenning op hetSnæfellsnes schiereiland, dat vooral wordt gekenmerkt door de imposante Snæfellsjökullgletsjer die op het uiteinde van het schiereiland over immense lavavelden uittorent. We gaan even uitwaaien op het mooie zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur en maken ook een wandeling langs de ruige rotskust tussen Arnarstapi en Hellnar. Hier springen vooral de spectaculair gevormde basaltrotsen in het oog. Daarna rijden we terug naar Reykjavík waar de rondreis eindigt en waar je nog wat kunt rondkuieren en genieten van wat vrije tijd. Voor shoppen en lekker eten ben je trouwens in Reykjavík aan het juiste adres want je vindt er opvallend veel kleine boetiekjes van lokale designers en veel gastronomische restaurants.

Dag 11

‘s Morgens nemen we de shuttlebus terug naar de luchthaven voor terugvlucht naar België.

Hotel

Dit is een reis in kleine groep (max. 19 reizigers) met verblijf in comfortabele hotels.

Periode

€ 3940

11/07/2019 – 21/07/2019
15/08/2019 – 25/08/2019

Eenpersoonskamer : +€ 870

Vliegtuig + Autocar

Praktisch

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel – Reykjavik –Brussel
 • 2 nachten in een centraal gelegen comfortabel hotel in Reykjavík
 • 8 nachten in comfortabele plattelandshotels
 • 10x ontbijt, 8x 3-gangendiner op platteland
 • Shuttlebus luchthaven naar het hotel en terug
 • Begeleide busrondreis van dag 2 tem dag 10
 • Begeleiding door een Nederlandstalige lokale gids van dag 2 tem dag 10
 • Toegang tot het Eiríksstaðir vikingmuseum

Niet inbegrepen

 • Alle niet vermelde maaltijden
 • Frisdranken en/of alcoholische dranken tijdens de avondmalen (water wel beschikbaar)
 • Optionele excursie (via ons te boeken): Dag 1: bezoek aan de Blue Lagoon
 • Optionele excursies (ter plaatse te boeken via de lokale gids bij aanvang van de tour): Dag 4: boottocht op het Jökulsárlóngletsjermeer (30-40 min)
  Dag 8: paardrijtocht vanuit Akureyri (1,5 u)
 • Annulering- en/of reisbijstandsverzekering

   

Belangrijk 

 • Op het moment van de boeking wordt nagekeken of de goedkoopste vluchtklasse nog beschikbaar is. Als deze niet meer beschikbaar blijkt, is een vluchtsupplement van toepassing.

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: