Een stukje paradijs

Oman is reeds eeuwenlang een centrum voor handelaars. In 1508 werd Masqat, de belangrijkste havenstad, door de Portugezen bezet, die er controle over hielden totdat het veroverd werd door de Osmanen, en in 1659 deel ging uitmaken van het Ottomaanse Rijk. In 1741 werden zij verdreven, toen de huidige opvolging van sultans werd gevormd door Achmed Ibn Said. Deze parel van het Arabische schiereiland, amper een twintigtal jaar open voor buitenlanders, lijkt nog maar pas te ontwaken uit de authenticiteit van de middeleeuwen. U ontdekt er een authentiek stukje cultuur, betoverende woestijnlandschappen en gastvrije bedoeïenen.

Dag 1

Vertrek vanuit Brussel met de gerenommeerde maatschappij Emirates voor de directe vlucht naar Dubai. Transfer naar het hotel voor onze overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt bezoek aan Dubai, met de Jumeirah Coast Road tot aan het Union House. Stop bij de Jumeirah Moskee, de grootste moskee van Dubai. Halte aan de Burj Al Arab, het ******* hotel, het grootste hotel in het Midden-Oosten Bestijging van de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. Lunch in ‘Kaleidoscope’. We pas- seren langs het ‘Palm Island’ en bezoeken één van de grootste shopping malls. Tevens halte aan de Dubai’s Gold Soek. Bezoek aan het Dubai-museum. Avondmaal tijdens een Dhow cruise en overnachting in Majestic Tower**** hotel.

Dag 3

Na het ontbijt vertrek via de Dubai Free Zone en via Jebal Ali haven, richting Abu Dhabi. In Abu Dhabi bezoeken we de moskee ‘Sheik Zayed Grand Mosque’ en de prachtige groene tuinen. Verder een ‘handicrafts center’ voor vrouwen. We vervolgen ons bezoek aan de stad met een wandeling langs de ‘corniche’ met bezoek aan deBateen Area. Terugkeer naar Dubai met onderweg halte aan het unieke Ferrari-complex, het grootste indoor themapark ter wereld. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt, uitstap naar Sharjah, met zijn interessante musea en winkelcentra. Bezoek aan het Sharjah Natural History Museum. In de namiddag bezoek aan de Dubai Gold en Spice soeks. We steken de Dubai creek over met een Abra, een houten bootje. Verder bezoek aan het Dubai museum. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Namiddag vlucht naar Muscat. Korte oriëntatie rit en transfer naar het Crowne Plaza Muscat OCEC ****hotel.

Dag 6

Na het ontbijt vertrek naar Muscat voor een volle dag bezoek. We beginnen met één van de mooiste moskeeën van Oman: de Grand Moskee. We bezoeken de levendige vis-, fruit- en groentenmarkt. Vertrek per speedboot vanuit de Marina Bandar voor een dolfijncruise (soft drinks inbegrepen). We huren de boot enkel voor onze klanten. We varen langs de kustlijn, tijdens de cruise kunnen we de dolfijnen observeren. Bezoek aan de souks van Muttrah, één van de oudste van Oman. In de namiddag bezoek aan het nationaal Museum Bait Al Zubair. Verder wandeling naar het Al Alam Palace, het paleis van de Sultan Qaboos omringd door de Portugese forten van Al Jalali. We maken een stop aan het Al Bustan Palace hotel, waar we een uitzonderlijke ‘High Tea’ meemaken. Avondmaal en overnachting in Muscat.

Dag 7

Ontbijt. Vertrek voor onze rondreis doorheen Oman. We reizen in zuidelijke richting tot Bahla, het pittoreske dorpje met de oudste overblijfselen van de Omanitische cultuur.Iets verderop bezoeken we het Jabreen fort, de zetel van de Yarubas-dynastie. Op de terugreis maken we een stop in Al Hamra en bezoeken het oude gedeelte van Tanuf, waarna we aankomen in het hotel Golden Tulip in Nizwa.

Dag 8

Ontbijt. Vandaag bezoek aan het grote ronde fort van de Yaruba dynastie in Nizwa. Hier ontdekken we de mooiste zilversouks van Oman. We rijden zuidoostwaarts naar Sinaw, een regio bekend om zijn bedoeïenen. Aan de voet van de Green Mountains, liggen Ibra en Al Mudayrib, 2 verlaten dorpjes met indrukwekkende woningen in klei.We vinden er prachtig houtsnijwerk terug in de deuren. Na de lunch in een lokaal restaurant begeven we ons per 4×4 naar de gouden zandduinen van Wahiba. We maken er kennis met een bedoeïenen familie. Transfer doorheen de immense Omanitische woestijn Wahiba. De zandvlaktes zijn indrukwekkend en oneindig. Sommige duinen zijn tot 100m hoog, met prachtige kleurenvariaties. Per 4×4 rijden we op de golvende duinen. Avondmaal en accommodatie in het ‘1000 Nights Desert Camp’, een ***** luxe tentenkamp een unieke gelegen op de vlakte van Wahiba Sharqiya, op 2u rijden van Muscat. Deze locatie geeft u een adembenemend woestijnlandschap.

Dag 9

Na het ontbijt vertrekken we naar Wadi Banu Khaled. Hier vinden we oases met natuurlijke waterpartijen, palmbomen en bloemen. Verder naar Sur, ‘Old East AfricanPort’, ook gekend om zijn voormalige scheepswerven. Hier worden nog op originelewijze ‘Dhows’ gebouwd. ‘s Avonds kunnen we schildpaddennesten op het strand observeren. Avondmaal en overnachting.

Dag 10

Ontbijt. Na een kort bezoek aan Sur rijden we via de autoweg naar Wadi Tiwi,
een prachtvoorbeeld van een oase, gelegen vlakbij de zee. Verder naar Muscat. Intrek in het Crowne Plaza Ocec ****hotel. In Muscat bezoeken we het Royal Opera House. We nemen het avondmaal en behouden onze kamers tot ‘s avonds laat.

Dag 11

Ontbijt. Vertrek vanuit Dubai in de vroege ochtend via Dubai met aankomst om kortna de middag in Brussel.

Hotel

Verblijf in ****/***** hotels tijdens uw rondreis

Alle luxe hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

€ 3395

04/10/2019 – 14/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 835

Vliegtuig + Autocar

Praktisch

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel – Muscat enDubai – Brussel
 • Binnenlandse vlucht Muscat-Dubai
 • Rondreis per comfortabele autocar en 4×4
 • Begeleiding Nederlandstalige gids
 • Verblijf op basis van vol pension in een tweepersoonskamer
 • Alle toegangsgelden voor vermelde excursies
 • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Overige toegangsgelden
 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Reisformaliteiten

 • Internationale reispas (nog 6 maand geldig na retour)
 • Visum: € 70, ter plaatse te betalen

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: