Witamy w Polsce! Welkom in Polen! Steden vol beweging, ideeën en achtergronden

Polen ligt helemaal niet zo ver van België. Toch kiezen nog niet veel Belgen voor een vakantie in Polen. Jammer, want het land heeft enorm veel troeven. Van prachtige steden als Krakau en Gdansk tot imposante kastelen als Malbork en Ksiaz en van de ruige bergen van Tatra Nationaal Park tot de lieflijke Mazurische meren… De grote Poolse steden herbergen veel bezienswaardigheden en musea’s. De natuur in Polen is in sommige gebieden nog vrij ongerept. Omdat het massatoerisme nog niet richting Polen gaat kun je hier volop genieten van alle rust…

Dag 1

Vanaf onze opstapplaats richting Duitsland. Via de autobanen rijden we naar de omgeving van Duits/Poolse grens. Onderweg lassen we verschillende stops in. Avondmaal en overnachting.

Syrenka na Rynku Starego Miasta w Warszawie

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar Gniezno, de eerste hoofdstad van Polen en brengen er een bezoek aan de kathedraal en het prachtige marktplein. Verder door naar Hotel Number One, midden in Gdansk. U wordt op z’n Pools ontvangen met een Poolse welkomstborrel. Witamy! Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. We gaan de hele dag naar het centrum van Gdansk en Oliwa. In Oliwa bezoeken we de kathedraal met het grootste orgel van Polen. We krijgen er een klein concert van ca 20 minuten. Daarna naar het centrum van Gdansk, voor een wandeling door de prachtige historische binnenstad, vol met oud-Vlaamsche en Hollandse architectuur. U ziet de vele prachtige gevels en u waant zich in het vroegere Antwerpen. Vrije tijd om zelf wat te winkelen of een heerlijk terrasje te doen. Als afsluiting gaan we naar de vroegere Leninwerf, waar Lech Walesa bekend is geworden als stakingsleider. Een historische plek. Verder door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We vertrekken via Grudziadz naar Ilawa, wat aan het langste meer van de Mazuren ligt en daardoor zeer geliefd is bij de watersporters. Vervolgens via een prachtige route naar Ostroda, een van de meest bekende toeristenplaatsen van het Mazoerisch merengebied. In de middag rijden we richting Maldyte en maken we een zeer unieke boottocht over het Ostro- da-Elblag kanaal. Tijdens de reis wordt onze boot enkele keren uit het water getild en over het land via een ingenieus systeem naar het volgende stuk kanaal getransporteerd. Lunch op de boot inbegrepen. Een zeer unieke excursie, door nog ongerepte natuur. Daarna naar Malbork voor eenbezoek aan de grootste kruisridder burcht van Europa. Een dag om nooit te vergeten. Verder door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige Torun, waar we een stadswandeling maken. Torun staat op de lijst van UNESCO als een van de meest waardevolle steden van Europa en is tevens de geboorteplaats van Copernicus. ’s Middags rijden we naar ons hotel in Warschau voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt vertoeven we de hele dag in Warschau. Een plaatselijke gids begeleidt er ons tijdens een mooie stadstour. We rijden langs alle belangrijke gebouwen  zoals het cultuurpaleis, de sejm, het koninklijk paleis en we rijden door het vroegere getto. We bezoeken natuurlijk het oude stadscentrum, waar u wat vrije tijd heeft om een heerlijk terrasje te nemen of om wat te winkelen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Ontbijt in het hotel. We rijden via de nieuwe autosnelweg naar Czestochowa, de bekendste bedevaartsplaats van Polen. Op de berg Jasna Gora bezoeken we de beroemde icoon van de zwarte Madonna. Daarna verder naar ons hotel in het centrum Krakau voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt. Vandaag gaan we naar de beroemde zoutmijnen van Wielicka. Een oud-mijnwerker gaat met ons naar beneden en zal ons er alles laten zien en er alles over vertellen. Ja, er is zelfs een compleet in zout uitgehouwen kerk. De rest van de dag maken we kennis met Krakow onder leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gids. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

auschwitz47

Dag 9

Ontbijt. ‘s Morgens brengen we een bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Dit kamp behoort tot de zwarte geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Meer dan 1.300.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten, waarvan meer dan de helft van Joodse afkomst, zijn hier om het leven gekomen. In de middag bezoeken we Wadowice, de geboorteplaats van de vroegere Poolse paus. In een van de vele restaurantjes drinken we koffie en eten er een kremowka bij, de lekkernij van Wadowice. De Poolse paus was er ook gek op. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 10

Na het ontbijt vertrekken we via een prachtige route Pieninski Nationaal Park. Hier slingert de rivier Dunajec zich door een smalle kloof. Wij gaan hier met houtvlotten doorheen en genieten van de prachtige natuur. Deze onvergetelijke tocht duurt ca 2,5 uur. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 11

Na het ontbijt is het tijd om Krakow te verlaten en rijden via de nieuwe tolwegen naar het vroegere Breslau voor een bezoek aan de binnenstad. Wroclaw heeft een van de mooiste marktpleinen vanEuropa. Daarna verder naar het overnachtingshotel in Zagan voor avondmaal en overnachting.

Dag 12

Ontbijt. Via Maagdenburg rijden we over de autobanen door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

Periode

€ 1325

12/07/2019 – 23/07/2019

Eenpersoonskamer : +€ 260

Eigen Diederik autocar

Praktisch

INBEGREPEN

  • Reis per eigen luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lunch op dag 4
  • Exclusief concert Chopin in Warschau
  • Lokale stadsgidsen en toegangsgelden voor alle in het programma vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

NIET INBEGREPEN

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: Poolse zloty (PLN) (ter plaatse wisselen)

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: