Scandinavische ontdekking tot de Noordkaap. Veelzijdige reis langs alle hoogtepunten in Zweden, Finland en Noorwegen.

Het uiterste noorden van Noorwegen is met de Noordkaap één van die mytische plaatsen die op veel bucketlists staat. Het is dan ook een enig gevoel om daar boven op die kaap te staan met niets dan water tot de Noordpool. Maar ook de legendarische Lofoten eilanden spreken tot de verbeelding. Wie kent niet de foto ́s van de hoge bergen die uit de oceaan lijken omhoog te schieten, omzoomd met kleurrijke huisjes veelal op palen in het water.

Dag 1

Heel vroeg vertrekken we naar Kiel in Noord- Duitsland. Na enkele stops onderweg komen we rond de middag aan in de havenstad Kiel. In de namiddag gaan we aan boord van de heerlijke cruiseferry van Color Line. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2

In de voormiddag vaart u door de prachtige Oslofjord. Tussen eilanden door vaart uw schip tot in Oslo waar we aankomen rond 10u. We brengen een bezoek aan deze mooie stad. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere de opera, het Vigeland-park met tal van sculpturen, het Koninklijk Kasteel, de nieuwe wijk Tjuvholmen en de skischans op de Holmenkollen. Door een bebost gebied, voorbij verschillende meren, rijden we verder Noordwaarts naar Mjösa, het grootste meer in het land en de thuisbasis van de rader- stoomboot Skibladner. Langs de oever van het meer bereiken we Hamar. Deze stad staat bekend om het Hedmarks museum en voor de architectonisch interessante Olympic Hall, die eruitziet als een omgekeerd Vikingschip. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. Door het Gudbrandsdal, langs weilanden, bossen en boerderijen, gaat het vandaag verder noordwaarts. Achter Otta zien we de 2200 m hoge top van het Rondane National Park, snel gevolgd door de eenzame uitgestrektheid van de Dovrefjell en de vallei van de haast, River Driva. We bereiken Trondheim via Oppdal. De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heb je een mooi gezicht op de stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Ontbijt. Aan de oostelijke oever van het meer van Snasavatnet zien we de beroemdste prehistorische rotsschildering in Noorwegen, het levensgrote rendier “Bolareinen”. Via lange rivierdalen bereik we Mosjöen. Er is een mooie wijk met goed geconserveerde houten huizen. In tegenstelling tot het fjordlandschap aan de Haven van Mo I Rana is de eenzame uitgestrektheid van de Saltfjellet, waar we de poolcirkel oversteekt. We maken een stop aan het poolcirkelcenter. Achter Rognan wordt het idyllisch: fjorden en beboste bergen stijgen op onze weg naar de westkust. Bodö is de op een na grootste stad in Noord-Noorwegen en staat bekend als een van de grootste zeearend populaties van de wereld. De Saltstraumen, ongeveer 30 km ten oosten van de stad, is een van de krachtigste getijdenstromen in de wereld en biedt een uniek natuur spektakel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel in Bodø, nemen we de ferry die ons naar Moskenes brengt. Na aankomst starten we meteen met de verkenning van de imponerende eilandengroep Lofoten, een nieuw hoogtepunt op deze reis. We bezoeken meteen Nusfjord (UNESCO werelderfgoed!) en Reine, twee van de mooiste vissersdorpjes op de Lofoten. We verblijven in Svolvær, de hoofdstad en belangrijkste vissershaven van Lofoten.  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. De nationale toeristische route Lofoten brengt naar het oosten, langs torenhoge bergenen fjorden en door een prachtig kustlandschap. De brug over de smalle Raftsund verbindt de Lofoten met de Vesteralen. De archipel van de Vesteralen staat bekend om zijn vele vogelsoorten, oa. kleurrijke papegaaiduikers en zeearenden. We rijden langs het pittoreske Balsfjord naar de havenstad Tromsö, de grootste stad van noordelijk Noorwegen en vaak “Parijs van het Noorden” genoemd. We voorzien hier in de namiddag nog een begeleide stadswandeling. Interessante facultatieve bezienswaardigheden zijn Polaria en de IJszeekathedraal. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Ontbijt. Vandaag zien we de pittoreske Balsfjorden de Lyngenfjord, omringd door hoge bergen. Nadien gaat het verder naar Alta voor een bezoek aan de bijna 7000 jaar oude rotstekeningen. We rijden door de Noordkaaptunnel en bereiken we het eiland Mageröya. Hoofdstad van de Noordkaap is Honningsvag. Na het avondmaal bezoeken we het uiterste punt van het Europese vasteland en hoogtepunt van de reis: de Noordkaap met onvergetelijke panorama’s over de Noordelijke IJszee. Wellicht bent u nog het meest onder de indruk van het fenomeen “middernachtzon”… de zon die niet ondergaat. Overnachting in ons hotel.

Dag 8

Ontbijt. De Porsangerfjord, de langste fjord in het noorden van Noorwegen, en een eenzame, brede landschap met verschillende meren begeleiden ons naar het zuiden. Aan de oostelijke rand van het Finnmarksvidda-plateau ligt Karasjok. De grootste attractie is het Sami-themapark, waar wede cultuur, geschiedenis en mythologie van de Sami-bevolking kunnen ervaren. In het traditionele restaurant “Storgamme” genieten we van de lokale specialiteiten die worden geserveerd in een unieke omgeving. We vervolgen onze route over de Noors-Finse grens naar Karigasniemi en bereiken het Inari-meer, het heilige meer der Lappen met meer dan 3.000 eilandjes.. Via Ivalo bereiken we Saariselkä. De stad heeft minder dan 400 inwoners, maar is een van de belangrijkste vakantie-en wintersportresorts in Fins Lapland. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 9

Na het ontbijt zetten we onze route verder naar het goudmijndorp Tankavaara, waar we een bezoek brengen aan het goudmuseum. Nadien rijden we over de poolcirkel, naar Rovaniemi voor een bezoek aan het ‘Dorp van de Kerstman’. Hij woont hier en ontvangt er post uit de hele wereld. Mogelijkheid om souvenirs te kopen en/of om foto’s te maken. Vergeet zeker niet om nu al je kerstkaartjes naar huis in de magische postbus te stoppen! In het centrum van Rovaniemi, op de oevers van de Ounasjoki, staat een prachtig architectonisch gebouw: het Arktikum dat een unieke kijk biedt op de manier van leven, cultuur en geschiedenis boven de poolcirkel We brengen een bezoek aan dit museum en ontdekken hoe de mensen in het noorden leven en leefden. Nadien langs de Kemijokki, de langste rivier in Finland, naar Kemi voor kort bezoek. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 10

Na het ontbijt vertrekken we richting Oulu, ook wel bekend als de hoofdstad van het noorden. Daarna door het ‘land van de duizend meren’ naar Jyväskylä voor avondmaal en overnachting.

Dag 11

Ontbijt. We rijden naar Helsinki, de Finse hoofdstad, de ‘Witte Stad van het Noorden’, de ‘Dochter van de Oostzee’. We maken een stadsverkenning en passeren de belangrijkste bezienswaardigheden: de ‘Senaatsplaats’ met de kathedraal, de Russisch-Orthodoxe kerk, de IJsbrekers, het ‘Sibeliusmonument’ en de prachtige ‘Rotskerk’. In de middag gaan we verder naar Turku, de oudste stad en voormalige hoofdstad van Finland. Het kasteel in Turku is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Finland. ’s Avonds schepen we in voor onze overtocht naar Stockholm. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 12

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Stockholm. De stad Stockholm is op meer dan tien eilandjes gebouwd, wat de stad een charmante sfeer geeft.Daardoor spreekt men vaak van “Venetië van het Noorden”. Daarna reizen we verder naar het zuiden, langsheen Nyköping met zijn prachtige kasteelruïnes Nyköpingshus. In Gränna, een juweel aan het gigantische meer Vättern, hebben we een prachtig uitzicht over het uitzonderlijk heldere meer. ’s Avonds gaan we in Trelleborg aan boord van onze ferry richting Travemünde. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 13

Na een heerlijk ontbijt aan boord ontschepen we rond 10u. We vatten de route naar huis aan met de nodige stops onderweg. Jammer genoeg zit deze reis erop. Gelukkig bewaart u de goede herinneringen!

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

De hotels in deze reis zijn niet van het type “toeristenklasse” maar hebben een duidelijke ster extra, meer charme en zijn van uitstekende kwaliteit!

Periode

€ 2675
  • 30/05/2019 – 11/06/2019

Eenpersoonskamer : +€ 750

Eigen Diederik Autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een 2-persoonskamer, en in binnenhutten tijdens overtochten
  • Toegangsgelden voor: Vikingmuseum,Arktikum museum, Namsen Aquarium, Sapmi Museum, atelier Grannas, zeearendsafari op Lofoten (lunch incl), bezoek aan Trollfjord en toegang tot de noordkaap.
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds
  • Basisvergoeding voor reisleider en chauffeur

Niet inbegrepen

  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: