Ontdek deze Baltische wonderen. Visumvrij bezoek aan Sint-Petersburg

Dag 1

Vertrek langsheen de Duitse autowegen met de nodige stops naar ons overnachtingshotel net over de Duits-Poolse grens bij Slubice voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Langsheen de nieuwe tolwegen rijden we een heel eind door Polen. Via Poznan naar Warschau. We maken een stadswandeling in de oude historische binnenstad. De Zigmunt zuil en het koninklijk paleis domineren het oude stadsgezicht. Een van de aangenaamste plekken in Warschau is ongetwijfeld het 18de- eeuwse Lazienkipark met het monument ter ere van de Poolse componist Frédéric Chopin. Een prachtige noot is hier nooit veraf. In de namiddag vrije tijd in de oude binnenstad. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrek naar Vilnius. We rijden dwars door het Noord-Oosten van Polen en genieten van het prachtige landschap. In ons hotel in Vilnius genieten we van een heerlijk diner en van een goede nachtrust.

Dag 4

Ontbijt. We maken kennis met de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, tijdens een uitgebreide stadstour met de bus en te voet o.l.v. een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling zien we o.a. de Peter- en Paulkerk, de kathedraal en de poorten der dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e eeuwse universiteit, de oudste van Midden- en Oost Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is één van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO- lijst van wereldcultuur. ’s Middags rijden we naar het nationaal historisch park Trakai, waar u een bezoek brengt aan het schitterende kasteel Trakai in het Gavemeer. Nadien naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we dwars door de 3 Baltische landen en komen uiteindelijk in de hoofdstad van Estland, Tallinn voor een eerste kennismaking. Tijdens de route kunt u genieten van het mooie en onbekende landschap van deze nieuwe Europese deelstaten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Na het ontbijt verkennen we met een lokale gids Tallinn, een oude Hanzestad. Het middeleeuws erfgoed is buitengewoon goed bewaard. We passeren onder meer de Aleksander Nevsky kathedraal, de St. Nikolaaskerk, het Kadriorg museum, het Brigita klooster en het havenmuseum. Deze authentieke mid- deleeuwse stad verbaast en ontroert je tegelijk. Tallinn is bovendien een stad vol bijzonderheden: extreem schommelen is er een nationale sport en de wereldkampioen vrouwendragen leerde daar het vak. Vrij middagmaal met aansluitend vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Na het ontbijt gaan we naar de cruiseterminal en schepen in op de veerboot naar Helsinki. Na aankomst verkenning van de Finse hoofdstad. Het centrum van de stad ligt rondom de haven en kent een aantal interessante monumenten zoals de Uspenski- kathedraal, de witte Domkerk op het Senaatsplein, de rotskerk en het Sibelius-monument. Vrij middagaal. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en zetten koers richting Sint-Petersburg. Vertier genoeg aan boord van de Princess Anastasia. Gezellige bars, casino en zelf complete shows aan boord. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om belastingvrij inkopen te doen. We verblijven in een comfortabele binnenhut. Avondmaal aan boord.

Dag 8

Wanneer we genieten van het heerlijke ontbijt aan boord, varen we de haven van Sint-Petersburg binnen. Deze majestueuze stad werd ruim 300 jaar geleden gesticht door tsaar Peter de Grote, als ‘venster naar het Westen’. Kosten noch moeite werden gespaard bij de bouw van de stad en dat is vandaag de dag terug te zien in de bonte verzameling kerken, paleizen, bruggen en pleinen. We maken een tour door de stad, en zien onder andere de Petrus- en Paulusvesting met de kathedraal en de Opstandingskerk. De Opstandingskerk wordt ook wel de Kerk van de Verlosser op het bloed genoemd. De buitenkant is vol kleur met haar prachtige mozaïek en gouden koepels. ’s Middags brengen we ook nog een bezoek aan de Hermitage. Het immense museum is ondergebracht in diverse schitterende gebouwen, waaronder het voormalige Winterpaleis. De collectie behoort met ruim drie miljoen stukken tot de grootste ter wereld en bevat schatten uit de Oudheid tot aan werken van Leonardo da Vinci en Rembrandt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 9

Na het ontbijt gaan we naar het Catharinapaleis, gelegen in Pushkin, even ten zuiden van de stad. Dit is het zomerpaleis van de Russische tsarina Catherina de Grote. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli en is bekend om zijn grote balzaal met een prachtig beschilderd plafond. Ook de talrijke kleine kamers zijn een bezoek meer dan waard. Velen zijn uniek en prachtig gedecoreerd. Na dit bezoek gaan we naar een van de grotere supermarkten in St-Petersburg. Tijd om eens rond te kijken en te lunchen. Daarna gaat het naar Peterhof, gelegen net iets buiten de stad aan de Finse Golf. Peterhof is een imposant paleizen- en tuinencomplex, welke is gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. Volgens velen is het nog mooier dan Versailles. Ontdek de bijzondere fonteinen en prachtige sierwerken. Daarna terug naar het Sint-Petersburg voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 10

Ontbijt. Vandaag onze laatste dag in Sint-Petersburg. We maken nog een korte stadstour en bezoeken natuurlijk een van de mooiste kerken de St Isaacs kathedraal. Nadien maken we een mooie boottocht en kunnen we St Petersburg vanop het water aanschouwen. We schepen in op de veerboot naar Helsinki. Aan boord alweer voldoende vertier, bars en winkels om zich niet te vervelen. We verblijven in één van de comfortabele binnenhutten. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 11

Ontbijt aan boord. Na aankomst nemen we direct de connectie naar Tallinn. Na aankomst rijden we langs de kust richting Parnu. Deze oude Estlandse kustplaats is nu een populair kuuroord met witte stranden, lommerrijke lanen en statige villa’s. Daarna verder naar Riga, de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 12

Ontbijt in het hotel. Halve dag bezoek aan Riga, hoofdstad van Letland, onder leiding van een lokale gids. Deze voormalige hoofdstad werd in 1201 gesticht door kruisridders en is vandaag met ca. 850.000 inwoners de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden. Tijdens de rondrit zien we de koepelkathedraal, het vrijheidsmonument en de 14e eeuwse kruittoren. Nadien vrije namiddag voor verdere bezoeken, shopping of een terrasje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 13

Na het ontbijt rijden we naar Siauliai. Een stad die haar faam jammer genoeg dankt aan de “Berg der Kruisen”, opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen en verdrukking. Op deze heilige plek plaatst men al sinds 1831 kruisen. Ook de Paus bracht een bezoek aan deze plek. Daarna verder naar de Poolse grens, voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 14

Ontbijt. Via de Poolse snelwegen naar de Pools/Duitse grens voor avondmaal en overnachting.

Dag 15

Ontbijt. Via Maagdenburg rijden we over de autobanen door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag- en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/ douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

04/07/2020 – 18/07/2020

 

€ 1995

 

Eenpersoonskamer : +€ 399

Eigen Diederik Autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco.
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer.
  • Overtochten Talinn – Helsinki – Sint Petersburg en retour in binnenhut.
  • Toegang voor vermelde excursies.
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden.
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven.
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Reisformaliteiten

  • Internationale reispas (nog 6 maand geldig na retour)

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: