Het land met de hoogste bergen van de wereld

Tijdens deze actieve groepsreis bezoeken we centraal Nepal: in het centrum de Kathmandu vallei met daarbuiten de oude koningssteden Bhaktapur, Patan en het idyllische Namoboudha klooster. In het westen het mooie Pokhara aan het Fewameer met zicht op de Annapurna en in het zuiden bezoeken wij het subtropische Chitwan National Park vlakbij India.

Dag 1

Lijnvlucht naar Kathmandu. Onze Nederlandstalige gids pikt ons aan de luchthaven in Kathmandu op. Transfer naar het hotel gevoerd. Na ons te verfrissen, vertrekken we naar het centrum vanKathmandu voor een ontspannende oliemassage in een professioneel massagesalon. Daarna verkennen we de omgeving rond het hotel. Er zijn hier talloze kleine winkeltjes in de buurt waar u uitgebreid kan winkelen.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we met een riksja (fietsvoer-tuig uit Azië) naar de rand van de stad richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei en krijgt ook wel de bijnaam ‘monkeytemple’, door de grote aanwezigheid van apen. We drinken er op een gezellig terrasje naast dit imposante monument. Daarna bezoeken we drie enorme boeddhabeelden aan de voet van de heuvel. Vervolgens brengt ons busje ons naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonderen we het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar architectuur van Hanuman Dhoka: pagoda’s en houtsnijwerk. We brengen ook een bezoek aan de ‘levende hindoe godin’ ofwelde Kumari. We ‘verdwalen’ in een doolhof van kleine gezellige steegjes waar de lokale Nepalezen gaan winkelen. Een gezellig drukte waar u prachtig handwerk vindt in schattige winkeltjes. ’s Middags eten we vegetarisch restaurant, waar u kennis maakt met een totaal nieuwe keuken. U kan dan ook proeven van zelfgemaakte snacks en snoep

Dag 3

Ontbijt. We rijden een tweetal uren met ons busje en stoppen aan de Trisuli rivier waar we een viertal uren gaan raften. ‘s Middags stoppen aan de oever van de rivier waar we enkele spelletjes spelen en onze picnic eten. In de namiddag komen we aan bij onze kampeerplaats langs de rivier. Hier zijn nette douches en een westers toilet. We overnachten er in een comfortabele tent. ‘s Avonds is er een barbecue en een feestje.

Dag 4

Ontbijt. Een rit van een viertal uren langs een prachtig landschap met de diep ingesneden Trisuli rivier, stijle rotsen, kleine dorpjes, en kronkelende wegen. Eénmaal aangekomen in Pokhara begrijpt u waarom deze plaats zo gegeerd is bij toeristen. Hier geen drukte van een grootstad. Enkel rust. U logeert vlakbij het mooie Fewa meer met op de achtergrond de Annapurna.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we voor een fietstocht langs het meer richting Pame. Onderweg stoppen we regelmatig voor een koele pint en een hapje in een restaurant langs het meer. Pame is een kleindorpje met enkele idyllische privé strandjes.

Dag 6

Ontbijt. We maken een flinke wandeling naar een Japanse Peace Pagoda. Deze kijkt uit op het meer met op de achtergrond enkele van ’s werelds hoogste bergen. Eénmaal boven genieten we op het terras van het mooie zicht en bezoeken we dit Japans Boeddhistisch monument. Na onze afdaling brengen we een kort bezoek aan Devi’s Falls. Een plaats waar de rivier zich ondergronds verderzet en een waterval vormt.

Dag 7

Na het ontbijt verlaten we met onze wagen Pokhara en rijden naar Begnas en Rupa meer. Deze twee mooie meren zijn nauwelijks toeristisch uitgebaat en liggen op een half uur rijden van Pokhara. Het Begnas meer is kleiner dan het meer in Pokhara maar erg rustig en misschien zelfs mooier. Met een bootje varen we naar de overkant. Na de lunch trekken we dan door het bos naar het andere meer: Rupameer. We bezoeken een lokale koffieplantage, waar we van de lekkere Nepalese koffie proeven.

Dag 8

Ontbijt. Om u het gevoel te geven van een trekking, zonder dezelfde inspanning te moeten doen, zullen we een kort deel van het de trekking richting Annapurna Basecamp doen. Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal. Dit is maar een korte wandeling van twee uren, waarbij u logeert in Dhampus.

Dag 9

Heel vroeg kan u de zonsopgang zien met als decor niets minder dan de Himalaya! Na het ontbijt dalen we af tot in Phedi waar we door ons busje worden opgepikt. We maken een viertal uur durende rit van Pokhara naar Chitwan National Park in het zuiden van Nepal, vlakbij de Indische grens. Het klimaat,de fauna en flora zijn hier helemaal anders. U zal het landschap van Nepal op enkele uren tijd totaal zien veranderen. We logeren in het dorpje Sauraha. Een prachtige locatie aan de rand van het bos met een unieke tuin vol bloemen. Nadat we ons wat verfrist hebben, rijden we met een ossenkar naar een Tharu dorpje. De Tharu zijn een etnische groep in Nepal. Een Tharu gids geeft ons uitleg over zijn volk en hun manier van leven. ’s Avonds gaan we voor een wandeling aan de rand van het bos. De kans om krokodillen of neushoorns te zien (op veilige afstand) is relatief groot. Vooral neushoorns zoeken verkoeling in het water tegen de avond toe.

Dag 10

Ontbijt. U vertrekt ’s morgens, gezeten op de rug van een olifant, op safari de jungle in op zoek naar meer wilde dieren. Hierna mag u altijd een bad nemen met de olifant en zijn begeleider. Wij brengen dan ook een bezoek aan de olifantenfokkerij. In de namiddag varen we met een kano de rivier af.De kans is erg groot dat u dan krokodillen aan de oevers ziet liggen. ’s Avonds is er een dansoptreden voorzien door de Tharu gemeenschap.

Dag 11

Ontbijt. De rit van Chitwan naar Bhaktapur duurt een achttal uren. Dit is tevens onze langste rit tijdens deze groepsreis. Bhaktapur is een juweeltje in Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het historische centrum is grotendeels gerestaureerd: pagoda’s, erotisch houtsnijwerk, versierde bakstenen, … We logeren er twee nachten in een vijf honderd jaar oud huis in het hart van het historische centrum tussen de tempels.

Dag 12

Ontbijt. In de voormiddag bent u vrij. Ideaal om zelf Bhaktapur te verkennenen foto’s te nemen. Ook een rustmoment in de reis. Na de lunch rijden we anderhalf uur verder terug het platteland op met bestemming Namoboudha. Hier logeren we in een Tibetaans boeddhistisch klooster samen met de Een unieke ervaring!

Dag 13

We worden ’s morgens vroeg door de gong wakker gemaakt en na het ontbijt maken we een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens een wandeling van een drietal uren passeren we langs kleine dorpjes in een glooiend landschap. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden een tweetal uren terug richting Boudha waar we logeren op wandelafstand de wereldberoemde stupa. Boudhais een buitenwijk van Kathmandu met talloze boeddhistische kloosters. U kan hier uw massale kopen om thuis mee te koken. We logeren de laatste twee nachten in een prachtig hotel met mooie tuin op wandelafstand van de stupa.

Dag 14

Ontbijt. We wandelen naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaatswaar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Dit is
de laatste volledige dag van onze groepsreis en tevens ook de mogelijkheid om wat rust te nemen. Wij bezoeken de markt waar u uitleg krijgt over de kruiden en groenten.

Dag 15

Ontbijt. ‘s Morgens kan u optioneel een bergvlucht maken. U vliegt met een propellervliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen waar u afscheid neemt van de Himalaya. Daarna kan unog wat winkelen. Met ons busje worden we naar de luchthaven van Kathmandu gevoerd

Dag 16

Aankomst België in de avond.

Hotel

Tijdens deze groepsreis overnachten we in nette hotels. Tijdens de overnachting in het klooster, in de berghut op weg naar de Annapurna, en in het tentenkamp is de accommodatie standaard.

Periode

€ 2895

15/10/2019 – 30/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 350

Vliegtuig + Autocar

Praktisch

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel – Kathmandu – Brussel
 • Overnachtingen tijdens de groepsreis
 • Vervoer in Nepal (privé busje met airco en chauffeur)
 • Ontbijten in Boudha (2), Kathmandu (2), Pokhara (4), klooster (1), camping (1)
 • Safari op olifant, dansopvoering, bezoek aan Tharu dorp met ossenkar, één uur oliemassage
 • Boottocht in Pokhara, kanotocht in Chitwan
 • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en dranken (een maaltijd kost gemiddeld 4 euro; excl. drank)
 • Toegangstickets voor tempels (€ 45)
 • Rafting – optioneel (€ 10)
 • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Reisformaliteiten

 • Internationale reispas (nog 6 maand geldig na retour)
 • Visum (€ 40 – 30 dagen)

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: