Gouda, een prachtig historische stad met zijn beroemde Goudse kaas. Utrecht, de bruisende universiteitsstad rondom de Domtoren

Dag 1

Via Antwerpen en Rotterdam rijden we naar Woerde. Op zaterdag wordt op de Woerdense Kaasmarkt de échte boerenkaas verhandeld. Handelaren en zelfkazende boeren stallen hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Door middel van het klassieke ‘handjeklap’ wordt nog steeds handel gedreven. Verder naar Gouda voor een lichte lunch. Na de middag maken we een wandeling door het gezellige centrum. Verscholen in het hart van Gouda ligt de fabriek van de knapperigste siroopwafel van het land: de Kamphuisen siroopwafel. In de winkel vliegen de wafels al sinds 1810 als warme broodjes over de toonbank. We ontdekken hoe deze lekkernij zo lekker wordt. De rondleiding eindigt op het siroopwafelterras. Onder het genot van een kopje koffie kun je hier je warme siroopwafel opeten. We eindigen onze wandeling aan de Goudse Waag, een authentiek pand uit 1668. De benedenverdieping werd vroeger gebruikt om o.a. kazen te wegen. Tegenwoordig is de Goudse Waag ingericht als Kaas- en Ambachtenmuseum. Hier wordt verteld over de geschiedenis van kaas, de producten die hier werden gewogen en verhandeld en hoe kaas gemaakt wordt. Check in in ons hotel. Avondmaal in een restaurant op wandelafstand van het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt inladen van de bagage en rit naar Utrecht, de eeuwenoude universiteitsstad gebouwd rondom de Domtoren. Utrecht staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen aan
het water. We verkennen deze stad met onze gids. Lichte lunch. Een bezoek aan Utrecht is niet compleet zonder een rondvaart door de grachten. Deze rondvaart neemt je mee langs de mooiste geveltjes, de groene singels, de kenmerkende werven en werfkelders, de middeleeuwse wasplaatsen, verschillende Utrechtse musea en de statige Domtoren. Vrije tijd voor een terrasje of museumbezoek (vb Museum Speelklok of Spoorwegmuseum). In de late namiddag voorziene terugreis met vrije stop onderweg. Terug naar uw afstapplaats.

Hotel

Best Western Plus City Hotel Gouda **** in Gouda

Best Western Plus City Hotel Gouda is prachtig gelegen aan de Gouwe, op enkele minuten loopafstand van het historische centrum van Gouda. Dit nieuwe hotel met 101 hotelkamers is gelegen grenzend aan de oude lichtfabriek. Het bijzondere interieur van het hotel herinnert aan de rijke geschiedenis van Gouda. In de gezellige hotelbar kunt u terecht voor een drankje.

Periode

08/08/2020 – 09/08/2020

 

€ 285

 

Eenpersoonskamer : +€ 30

Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lichte lunch op dag 1 en dag 2, diner op dag 1
  • Bezoek siroopwafelfabriek, bezoek de Goudse Waag, boottocht Utrecht
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: