De wereldstad waar iedereen zich thuis voelt.

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Berlijn. Op de luchthaven wacht de autocar ons op. We rijden naar de Gendarmenmarkt, gelegen in het oostelijk gedeelte van de stad. In vele reisgidsen wordt dit terecht het mooiste plein van Berlijn genoemd. Bezoek aan Unter den Linden. In deze straat vinden wij onder andere de Bebelplatz (bekend van de boeken- verbranding), de Staatsopera en de Brandenburger Tor. Ook de Reichstag en het Holocaust monument staan op het programma. Vrij middagmaal in de omgeving van station Friedrichstrasse. De namiddag beginnen wij met een bezoek aan het Tränenpalast, de controlepost waar familieleden van het westen afscheid moesten nemen van hun familie uit de DDR. Daarna gaan wij via Checkpoint Charlie naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt beginnen we de dag met twee merkwaardige muur-monumenten, de East Site Gallery en het Gedenktstätte Bernauer strasse. Daarna naar de Alexander-platz, met vele bezienswaardigheden zoals de Fernsehturm, Marienkirche, Weltzeituhr en Rotes Rathaus. Via de Berliner Dom bereiken wij de Hakesche Höfe, ideale plaats voor een vrije lunch. ’s Middags bezoeken wij Schloss Charlottenburg, de zomerresidentie voor de vrouw van keurvorst Frederik Willem III. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. Deze dag staat helemaal in het teken van een bezoek aan het Park en slot Sanssouci in Potsdam. In dit schitterende 287 hectaren grote park liggen prachtige paleizen en paviljoenen verscholen. Het Neues Palais, de Römische Bäder, het Schloss Charlottenhof en de Orangerie zijn slechts een greep uit de bezienswaardigheden die het park te bieden heeft. Het voormalige zomerpaleis van Frederik De Grote, hetadembenemende Schloss Sanssouci, domineert het geheel. Vrij middagmaal. Op de terugweg gaan wij via de Kurfürstendamm naar de Potsdammer Platz, een pareltje van hedendaagse architectuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt starten we de dag met een rondvaart op de Spree. We eindigen ons bezoek aan Berlijn met de Kaiser- Wilhelm-Gedächtnis Kirche. Nadien is er tijd voor shopping in de omgeving van deKurfürstendamm met het grootste warenhuis op het Europese vasteland – Ka De We – of voor een museumbezoek. In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Hotel

Vienna House Andel’s **** in Berlijn

Dit superior 4-sterrenhotel ligt op slechts 6 tramhaltes van de Alexanderplatz en biedt een bar met een panoramisch uitzicht op Berlijn, een spa met een 24-uursfitnessruimte en stijlvolle kamers met een dvd-speler. Het beschikt over rookvrije kamers met airconditioning, een flatscreen-tv, een kluisje voor uw laptop en een grote badkamer. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi. De spa van 550 m2 beschikt over een Finse sauna, een biosauna, een hot tub, een fitnessstudio en ontspanningsterrassen.

Periode

€ 625

 

19/07/2019 – 22/07/2019

31/10/2019 – 03/11/2019

Eenpersoonskamer : +€ 130

Viegtuig + Autocar

 

Tijdens deze reis wordt veel gewandeld !

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Berlijn – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: