De wereldstad waar iedereen zich thuis voelt.

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Berlijn. Op de luchthaven wacht de autocar ons op. We rijden naar de Gendarmenmarkt, gele- gen in het oostelijk gedeelte van de stad. In vele reisgidsen wordt dit terecht het mooiste plein van Berlijn genoemd. Be- zoek aan Unter den Linden. In deze straat vinden wij onder andere de Bebelplatz (bekend van de boekenverbranding), de Staatsopera en de Brandenburger Tor. Ook de Reichstag en het Holocaust monument staan op het programma. Vrij middagmaal in de omgeving van station Friedrichstrasse. De namiddag beginnen wij met een bezoek aan het Tränenpalast, de controlepost waar familieleden van het westen afscheid moesten nemen van hun familie uit de DDR. Daarna gaan wij via Checkpoint Charlie naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt beginnen we de dag met twee merkwaardige muur-monumenten, de
East Site Gallery en het Gedenktstätte Bernauer Strasse. Daarna naar de Alexander- platz, met vele bezienswaardigheden zoals de Fernsehturm, Marienkirche, Weltzeituhr en Rotes Rathaus. Via de Berliner Dom bereiken wij de Hakesche Höfe, ideale plaats
voor een vrije lunch. ’s Middags bezoeken wij Schloss Charlottenburg, de zomer- residentie van de vrouw van keurvorst Frederik Willem III. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. Deze dag staat helemaal in het teken van een bezoek aan het Park en Sloss Sanssouci in Potsdam. In dit schitterende, 287 hectaren grote park liggen prachtige paleizen en paviljoenen verscholen. Het Neues Palais, de Römische Bäder, het Schloss Charlottenhof en de Orangerie zijn slechts een greep uit de bezienswaardigheden die het park te bieden heeft. Het voormalige zomerpaleis van Frederik De Grote, het adembenemende Schloss Sanssouci, domineert het geheel. Vrij middagmaal. Op de terugweg gaan wij via de Kurfürstendamm naar de Potsdammer Platz, een pareltje van hedendaagse architectuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

38A4F688-ACE1-4972-B1B4-E34CBE93FA62

Dag 4

Na het ontbijt starten we de dag met een rondvaart op de Spree. We eindigen ons bezoek aan Berlijn met de Kaiser-Wilhelm- Gedächtnis Kirche. Nadien is er tijd voor shopping in de omgeving van de Kurfür- stendamm met het grootste warenhuis op het Europese vasteland – Ka De We – of voor een museumbezoek. In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Hotel

Hotel Vienna House Andel’s **** in Berlijn

Dit superior 4-sterrenhotel ligt op slechts 6 tramhaltes van de Alexanderplatz en biedt een bar met een panoramisch uitzicht op Berlijn, een spa met een 24-uursfitnessruimte en stijlvolle kamers met een dvd-speler. Het beschikt over rookvrije kamers met aircondi- tioning, een flatscreen-tv, een kluisje en een grote badkamer. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi. De spa van 550 m2 beschikt over een Finse sauna, een biosauna, een hot tub, een fitnessstudio en ontspanningsterrassen.

Periode

09/05/2020 – 12/05/2020 GEANNULEERD !!

30/10/2020 – 02/11/2020

 

€ 655

 

 

Eenpersoonskamer : +€ 130

Viegtuig + Autocar

 

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Berlijn – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Tijdens deze reis wordt veel gewandeld !!

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: