De gouden stad aan de Moldau. Het glooiende middenwesten

Dag 1

Ochtendvlucht van Brussel naar Praag. Na aankomst rijden we naar het centrum voor bezoek aan de binnenstad. Op het programma staan de Oude en Nieuwe Stad. De Oude Stad, de oudste historische wijk van Praag met het stadhuis, de kerk van de Maagd Maria voor Tyn, het Astronomisch uurwerk, de beroemde Karlsbrug, het huis van
de stenen klok, Karolinum, Ungelt, St Jacob kerk, het Agnesklooster en het Standen Theater. Nadien maken we kennis met de Nieuwe Stad met de Kruittoren, het Gemeenschapshuis (een prachtig jugendstilgebouw), het Wenzelslasplein, het nationaal theater, nationaal museum, de staatsopera, het Karlsplein met het nieuwe stadhuis. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt staat de Kleine Zijde op het programma. Eén van de meest interessante wijken van Praag met maar weinig invloeden van de moderne tijd. We vinden er o.a. de grootste barokke kerk van Praag, de St Nicolaaskerk. In de OLV Victoriekerk brengen we zeker ook eens een bezoekje aan Kindje Jezus van Praag. Verder ontdekken we in deze wijk prachtige barokpaleizen, mooie tuinen, de Karlsbrug en het eilandje Kamp. Daarna terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Vandaag staat de Praagse Burcht en zijn omgeving op het programma. We vinden er het Strahovklooster met de beroemde bibliotheek, het Loretto Heiligdom met de schatkamer, de Nieuwe Wereld en de grootste burcht van Europa welke al meer dan 1000 jaar het politieke centrum is van Tsjechië met een zeer bewogen geschiedenis. Ook de aflossing van de erewacht bij de hoofdingang van de Praagse Burcht mogen we niet missen. In de namiddag ontdekken we de St Vitus kathedraal, het oude koninklijke paleis, de St Joris basiliek en natuurlijk het gekende “Gouden Straatje”. De huisjes hier werden gebouwd als onderkomen voor de kasteelwachten, waaronder zich ook een aantal goudsmeden bevonden, vandaar de naam van het straatje. Maar het steegje kan zijn naam ook danken aan keizer Rudolf II, die alchemist was en hier in de 17de eeuw goud probeerde te maken. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt verkennen we de Joodse Wijk. Het toenmalige joodse getto met de oudste synagoge in Europa die nog steeds gebruikt wordt. Hier vinden we ook een groot museum over de joodse cultuur en geschiedenis. Verder zijn er nog 6 andere synagogen, het joodse stadhuis en het oude joodse kerkhof te ontdekken. Deze wijk wordt ook wel eens het Praag van Franz Kafka genoemd. Vrij middagmaal. In namiddag vrije tijd om zelf op eigen houtje verder op ontdekking te gaan, te shoppen, een terrasje te doen, … Verder door naar de luchthaven voor terugvlucht naar Brussel.

Hotel

Hotel Orea Pyramida **** in Praag

Dit 4-sterrenhotel bevindt zich op slechts 10 minuten lopen van de Praagse Burcht en beschikt over een binnenzwembad, sauna, solarium en fitnesscentrum. De comfortabele en gerenoveerde kamers beschikken allen over airconditioning, minibar, satelliet televisie en telefoon. Badkamer met bad/douche en haardroger.

Periode

01/05/2020 – 04/05/2020 GEANNULEERD !!

18/07/2020 – 21/07/2020

 

€ 595

 

Eenpersoonskamer : +€ 90

Vliegtuig + Autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Praag – Brussel
  • Transfers per lokale autocar en openbaar vervoer
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegang tot Praagse burcht en de kruittoren
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: Tsjechische kroon (CZK)

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: