Kloppend hart van het Peak District. Prachtige landgoederen en statige huizen

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rond Londen door naar Derbyshire. Onderweg maken we een stop in Bedford, een historische marktstad die bekend staat als een schitterend historisch juweel. Door naar ons hotel in Mickleover voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. We rijden naar het pittoreske oude stadje Bakewell, in een benijdenswaardige locatie aan de oevers van de Wye in het hart van het Peak District. De stad heeft een lange en fascinerende geschiedenis en is wereldberoemd voor de culinaire hoogstandjes van de Bakewell Puddings. We brengen een bezoek aan de originele Bakewell Pudding Shop en ervaren zelf om de befaamde pudding zelf te maken, gevolgd door een lekker theemoment en een stukje van de eigen gemaakte pudding. Vrij middagmaal. Bij Bluebell Dairy kunnen we kiezen uit meer dan 26 smaken zelfgemaakt ijs. Met een vleugje verse room binnenin, heeft het ijs een intense, romige smaak en een fluweelachtige textuur. Hier ervaren we de productie van de enige echte Bluebells Ice Cream. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Deze voormiddag brengen we een bezoek aan Chatsworth House, de residentie van de Hertog en Hertogin van Devonshire. Het is al zestien generaties lang eigendom van de familie Cavendish. De imposante ruimtes zijn rijkelijk versierd met decoratieve plafondschilderingen, wandschilderingen en architectonische details in steen en houtsnijwerk. In alle ruimtes is overvloedig beeldende kunst aanwezig. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we een reis terug in de tijd met een bezoek aan de prachtige Kedleston Hall, een spectaculaire neo- klassieke herenhuis gevestigd in een historisch park. We ontdekken het prachtige historische interieur en komen meer te weten over de familiegeschiedenis tijdens een exclusieve rondleiding, waarna we het prachtige terrein kunnen verkennen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Deze voormiddag maken we een ontspannen boottocht op de Trent rivier, met thee en koffie aan boord. Vrij middagmaal. Nadien door naar Derby, het hart van Groot-Brittannië, waar 2.000 jaar geschiedenis en de geboorteplaats van de industrie comfortabel gepaard gaan met een levendige hedendaagse cultuur. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we richting Stratford- upon-Avon, dat ondergedompeld is in de historie van haar beroemdste inwoner William Shakespeare. We wandelen langs zijn geboortehuis en de kerk van de Heilige Drie-eenheid, waar Shakespeare begraven ligt. Verder naar Dover en overtocht naar Calais. Via Gent naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hallmark Hotel Derby Mickleover Court **** in Derby

Het 4-sterrenhotel Hallmark Derby – Mickleover biedt gratis WiFi, kamers met airconditioning en een recreatieclub met een zwembad, een sauna en een bubbelbad. Alle kamers hebben een moderne inrichting en beschikken ook over een eigen badkamer met
een haardroger. Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.

Periode

25/06/2020 – 29/06/2020

 

€ 655

 

Eenpersoonskamer : +€ 100

Boot + Eigen Diederik autocar

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Bakewell Pudding Shop, Bluebell Diary, Chatsworth House, exclusief bezoek aan Kedleston Hall en boottocht Trent
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Geboortedatum Reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Geboortedatum reiziger 2**
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: