Het land van Lords en Ladies. Prachtige landgoederen en statige huizen

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inschep- ing aan boord van de ferry naar Dover. We rijden door het schilderachtige landschap van Suffolk, bezaaid met perfect bewaard gebleven middeleeuwse dorpjes. Onderweg maken we een stop in Bury St. Edmunds, een historische marktstad die bekend staat als een schitterend historisch juweel. Door naar ons hotel in King’s Lynn voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Vandaag genieten we van een VIP-bezoek aan een van de schatkamers van Engeland en brengen een bezoek aan Hare Majesteit The Queen’s geliefde Norfolk buitenverblijf. We rijden langs de ongerepte kustlijn en het glooiende landschap naar Holkham Hall, de thuisbasis van zeven generaties van de Graven van Leicester en één van de 10 meest prachtige paleizen, huizen en kastelen in Engeland! We krijgen een per- soonlijke rondleiding door onder andere de State Rooms, bibliotheken en Old Kitchen, gevolgd door koffie of thee en koekjes in de prachtige Marble Hall, waar ‘The Duchess’ werd gefilmd. Nadien rijden we naar het immer populaire Sandringham Estate, de plaats waar de koningin en andere leden van de Koninklijke Familie regelmatig de kerstdagen doorbrengen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt ontdekken we de populaire badplaats Cromer, gelegen aan de kust van North Norfolk en bekend als de charme van North Norfolk en haar wereldberoemde Cromer Crab. We genieten van wat vrije tijd om bijvoorbeeld de winkels of de prachtige pier te ontdekken. Vervolgens combineren we een rit met een nostalgische stoomtrein met een cruise op de Norfolk Broads. De spoorlijn is het langste smalspoor in Norfolk.
Na de vrije lunch gaan we aan boord van de Mississippi Paddle Boat voor een leuke tocht op het water. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We rijden via een panoramische route richting Norwich voor een bezoek aan Blickling Hall, de zogenoemde geboorteplaats van Anna Boleyn. De huidige Blickling Hall werd gebouwd op de ruïnes van de voormalige woning van Boleyn, onder het bewind van James I, door de familie Hobarts. Na de middag rijden we naar Castle Acre, waar we een bezoek brengen aan de priorij, een majestueus ruïnecomplex van één van de eerste Engelse kloosters van de orde van Cluny. Nadien terug richting onze verblijfplaats in King’s Lynn voor wat vrije tijd in de omgeving van het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Voor we deze prachtige regio vaarwel zeggen, hebben we nog een laatste on- vergetelijke ervaring en ontdekken de schatten en jaren geschiedenis met koninklijke verbintenissen in één van Engelands mooiste middeleeuwse gebouwen. Penshurst Place & Gardens is een statig huis met een geschiedenis die zes en een halve eeuw teruggaat. We krijgen een exclusieve rondleiding door het landhuis en de prachtige tuinen, gevolgd door koffie of thee en cake. Nadien vrije tijd om de rest van het landgoed en het schilderachtige aangrenzende dorp te verkennen. Verder naar Dover en overtocht naar Calais. Via Gent naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Dukes Head Hotel *** in King’s Lynn

Het Dukes Head Hotel ligt in het hart van de oude stad van King’s Lynn en biedtuitzicht op de markt. Het is een traditioneel hotel met moderne faciliteiten, waarondergratis WiFi. De kamers zijn ingericht volgens een hoge standaard, met voorzieningen als een flatscreen-tv met meer dan 100 zenders, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met krachtige douche.

Periode

07/09/2020 – 11/09/2020

 

€ 785

 

Eenpersoonskamer : +€ 110

Boot + Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Exclusief bezoek aan Holkham Hall, Sandringham Estate, Blickling Hall  en Penshurst Place & Gardens
  • Rit stoomtrein en boottocht
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Geboortedatum Reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Geboortedatum reiziger 2**
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: