Een “must” voor iedere levensgenieter!

Dag 1

Via Antwerpen en Lummen rijden we naar Grevenmacher, waar we inschepen aan boord van de MS Rhein Prinzessin. We varen richting Trier. Met maar liefst negen Unesco-werelderfgoedlocaties in de oudste stad van Duitsland omvat Trier, de mooiste verzameling van Romeinse monumenten ten noorden van de Alpen, waaronder een machtige poort, amfitheater, uitgebreide thermale baden, keizerlijke troonzaal, en de oudste bisschoppelijke kerk van het land, met Romeinse secties. Enkele architectonische schatten uit latere tijden zijn de oudste gotische kerk van Duitsland en de barokke geboorteplaats van Karl Marx. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2

Na het ontbijt varen we richting het dubbelstadje Bernkastel Kues, een van de meest geliefde plaatsen aan de Moezel. Het is schilderachtig gelegen en omgeven door de wijnbergen in het stroomgebied van de Midden-Moezel. Elk jaar weer komen mensen uit de hele wereld om het Moezelstadje te ontdekken. Naast natuurlijk de wijnen biedt Bernkastel-Kues ook ontspanning en grote verscheidenheid. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 3

Na het ontbijt varen we verder richting het romantische Cochem, gelegen in het mooiste deel van het Moezeldal. Cochem is een gezellig en karakteristiek Moezelstadje met alle kenmerken die daar bij horen: Wijn, steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en in het stadje zelf een marktplein en pittoreske straatjes en steegjes uit vervlogen tijden. Een avondbezoek aan deze oude stad is zeker een aanrader! Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 4

Ontbijt. Vrije voormiddag in Cochem. Na het middagmaal varen we van Cochem naar Bonn, een stad die iedereen kent als de hoofdstad van West-Duitsland tot 1990. Bonn heeft nog steeds de cultuur van een hoofdstad, niet in de laatste plaats omwille van de Museum Mile, die ook een uitstekend museum omvat over de Duitse hedendaagse geschiedenis en de Bundeskunsthalle, een van de beste tentoonstellingslocaties van het land. Het was ook de plaats waar de componist Ludwig van Beethoven werd geboren en opgroeide, en zijn geboorteplaats en ouderlijk huis zijn bewaard gebleven als een museum vol met waardevolle memorabilia uit zijn leven. In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Beethoven! Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 5

Vroeg in de ochtend vertrekt ons schip richting Düsseldorf. Wij genieten nog van ontbijt aan boord. We verlaten het schip na de lichte lunch en hebben nog even tijd om de stad te verkennen. Nadien rijden we terug richting België.

Schip

Het schip MS RHEIN PRINZESSIN ****

Dit is een schip dat met veel zorg en toewijding volledig gerenoveerd is en zo een grotere luxe en comfort biedt. 4 passagiersdekken – de stijlvol ingerichte Panorama-Lounge met bar en restaurant – kleine scheepsboutique – bibliotheek – lift (Neptun dek is niet bereikbaar per lift) – een klein wellnesscenter met sauna. fitness, kleine jacuzzi en douche – zonnedek met ligstoelen. Alle kajuiten hebben buitenzicht, zijn comfortabel en elegant ingericht en ongeveer 15 m2 – op Orion dek met balkon, op Saturn dek met grote vensters (kunnen niet geopend worden), op Neptun dek met kleine vensters (kunnen niet geopend worden) – douche/toilet, haardroger – airconditioning – radio, SAT-TV, safe, telefoon – 220V wisselstroom. Casual dress code (tijdens de “Captains evening” worden mannen gevraagd een pak te dragen en vrouwen om een jurk te dragen, formele avondkledij is niet verplicht) – boordtaal Duits – munteenheid Euro – alle grote kredietkaarten worden aanvaard. Uitgebreid ontbijtbuffet, meerdere gangen lunch en diner – namiddag koffie/thee – kwalitatieve Europese keuken.

Periode

15/10/2020 – 19/10/2020

 

€ 589 Neptun dek (klein venster)

€ 639 Saturn dek (panorama venster)

€ 739 Orion dek (balkon)

 

 

Eenpersoonskajuit : op aanvraag

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van vol pension in een 2-perskajuit (vanaf lunchdag 1 tot lunch dag 5)
  • Welkomstcocktail & Captains dinner
  • Vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
  • Baan- en haventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Nederlandstalige begeleiding / gids
  • Eventuele toegangsgelden
  • Fooien (ca. 8€ per nacht per persoon)
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Enkel opstap Assenede, Oostende, Gentbrugge, Antwerpen & Lummen mogelijk voor deze reis

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: