Ontdek het beschermde natuurgebied van de Lüneburger Heide. Een afwisselende, veelzijdige en spannende natuurbelevenis die uniek is in Europa

Dag 1

Afreis vanaf uw vertrekplaats. We rijden richting Antwerpen, Eindhoven, Venlo en het Duitse Ruhrggebied richting Bremen. Onderweg wordt even gestopt voor het ontbijt. Na de middag maken we een tus- senstop in de Hanzestad Bremen. Hier leeft de geschiedenis nog volop! De Marktplatz is nog steeds hét symbool van Bremens lange traditie als trotse handelsstad. Dwaal door de kronkelige steegjes in de oudste wijk van de stad, de Schnoor, of snuif de maritieme sfeer op aan de oeverprome- nade van de Weser, de Schlachte. Verder naar onze verblijfplaats in Lüneburg voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Vandaag ontdekken we Lüneburg. De stad Lüneburg zal u fascineren met haar historische gevels en de charme van een levendige universiteitsstad. Slenter eens door de romantische steegjes in de oude binnenstad, door het schilderachtige Wasserviertel met straatcafés en over de week- markt op het plein voor het middeleeuwse Raadhuis. Na de middag rijden we naar de Lüneburger Heide. We wandelen naar het hoogstgelegen heidegebied in de buurt van de Wilseder berg (169,2m). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we langs de Elbe en het noordelijke deel van de Lüneburger Heide naar de boeiende Hansestad Hamburg. Elke zondag is er in de haven een grote vismarkt te vinden. Verschillende marktkooplui prijzen hun waren aan onder luidruchtig geroep en soms gezang. Naast de vis kun je hier ook bloemen, fruit en verschillende souvenirs kopen. Verder brengen we ook een bezoek aan de indrukwekkende haven en het historisch centrum. Nadien vrije tijd om de binnenstad met zijn gekende Reeperbahn verder te ontdekken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4

Ontbijt. Vandaag rijden we richting de Residentiestadt Celle, de mooiste stad van Duitsland. Het middelpunt is het Celler Schloss met vakwerkhuisjes in de directe omgeving. Vrij middagmaal en vrije tijd. In de namiddag brengen we een bezoek aan het concentratiekamp Bergen-Belsen waar Anne Frank overleed. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis richting Assenede. Onderweg stoppen we nog in Hannover, één van de grootste steden van Duitsland. Lang niet zo bekend als trekpleister zoals Berlijn, Keulen, Munchen of Hamburg wat eigenlijk jammer is, want Hannover heeft zoveel te bieden voor een stedentrip. Hannover heeft beslist karakter met een prachig oud centrum, schitterende tuinen en parken, een heus barok kasteel met tuinen die een beetje aan Versailles doen denken, en geweldige musea en architectuur. Terug naar uw afstapplaats.

Hotel

Hotel Castanea Resort **** in Adendorf/Lüneburg

Best Western Premier Castanea Resort ligt tussen de Lüneburgse Heide en het natuurgebied Elbtalaue. De ruime, klassiek ingerichte kamers van het hotel zijn voorzien van satelliet-tv, een kluisje en thee- en koffiefaciliteiten. U profiteert van gratis toegang tot de spafaciliteiten van het hotel. De spa omvat een binnen- en buitenzwembad, een hot tub en een fitnesscentrum.

Periode

€ 685

14/06/2020 – 18/06/2020

27/07/2020 – 31/07/2020

Eenpersoonskamer : +€ 80

Eigen Diederik Autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: