De Spaanse hoofdstad Zon, tapa’s en cultuur . “Hola Madrid!”

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een kosmopolitische stad die de meest moderne infrastructuren en zijngesteldheid van economisch, financieel, administratief en dienstencentrum combineert met een enorm cultureelen artistiek erfgoed van haar opwindende eeuwen historie. Op zo’n zeventig kilometer van Madrid bevindt zich de Spaanse stad Toledo. Deze stad, die op een heuvel werdgebouwd, kenmerkt zich door de ligging aan rivier de Taag en de vele bezienswaardigheden in het centrum. Toledo heeft namelijk een bijzonder rijke geschiedenis die nog altijd van invloed is op de monarchie zoals we die vandaag kunnen ervaren in Spanje.

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht naar Madrid. Van de luchthaven van Madrid met onze autocar naar het centrum. Eerste stadsverkenning van de oude stadswijk rond de Puerta del Sol en de Plaza Mayor. Na het avondmaal in ons hotel een wandeling langs de pleintjes, winkels, bars en tapas want deze stad leeft vooral ’s nachts. Overnachting in ons hotel.

Dag 2

Ontbijt. We gaan op verkenning in de stad, langs de oude stadswijk met o.a. het monasterio de las Dascalzas Reales, de Calle Mayor, kathedraal en het Koninklijk paleis. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we het onmetelijke Pradomuseum met een wereldberoemde verzameling schilderwerken uit de Spaanse en Vlaamse school. Uitblazen van zoveel moois doen we in de achtergelegen botanische tuin en het uitgestrekte “Parque del Retiro”. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. Daguitstap naar Toledo, met zijn dikke muren een stoer arendsnest in een schitterend decor. Bezoek aan de “meest spaanse kathedraal van Spanje”, aan het Hospital de la Santa Cruz, de Santo Tomé, het huis van El Greco, de Sinagoga del Transito en nog veel meer… Bij de terugreis over Aranjuez naar het dorpje Chinchon, waar de tijd bleef stilstaan. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar het klooster van San Lorenzo de El Escorial. Dit is één van de grootste bouwwerken van Europa en wordt het Spaanse wereldwonder genoemd. Het verrijst als een gigantisch granietblok op de zuidelijke hellingen van de Sierra de Guadarrama. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de Valle de los Caidos, de vallei van de helden. Het controversieel Monumenta Nacional de Santa Cruz is opgericht ter ere van de slachtoffers van de Spaanse burgeroorlog (1936-1939). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Vrije voormiddag in het centrum van Madrid. In de namiddag vertrekken we naar de luchthaven waar we onze terugvlucht richting België nemen.

img_1298

Hotel

Hotel Asset Posadas De Espana **** in Torrejón de Ardoz, Madrid

Dit goed uitgeruste hotel biedt gratis internet en een gratis fitnessruimte en sauna. Alle geluiddichte kamers van het Asset Torrejón beschikken over een flatscreentelevisie en een eigen badkamer met verschillende toiletartikelen. Er is gratis WiFi en vast internet beschikbaar op de kamers en in de openbare ruimtes. Deze ruimtes bestaan uit een Lounge Bar, vergaderzalen en een businesscorner. Het restaurant van het hotel serveert creatieve maaltijden en heeft een uitstekend aanbod aan nationale en internationale wijnen. Cocktails en tapas zijn verkrijgbaar in de Lounge Bar.

Periode

€ 815

22/05/2019 – 26/05/2019

07/10/2019 – 11/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 140

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

In dit programma wordt veel gewandeld !

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Madrid – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: