Engeland op zijn best. Geschiedenis op elke hoek.

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais.Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rondom Londen richting Yorkshire. Onderweg maken we een stop in Cambridge. Deze schilderachtigestad staat wereldwijd bekend om zijn beroemde universiteit. Van Isaac Newton tot Charles Darwin, van Stephen Hawking tot prins Charles, ooit zij zaten hier in de collegebanken. Vrij middagmaal. Verder naar onze verblijfplaats Skipton voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar Ripley. We ontdekken meer dan 700 jaar Engelse geschiedenis bij een van de oudste families in het land, en in het fascinerende kasteel dat hun thuis is. We krijgen een exclusieve rondleiding in het kasteel en de tuinen en kunnen er vele kleurrijke verhalen ontrafelen van de geschiedenis van Ripley als we door het Middeleeuwse poorthuisje, de Tudor-toren en de elegante Georgiaanse kamers wandelen. Bij een wandeling door de pittoreske tuinen kunnen we ook de grazende herten van dit statige landgoed bewonderen. Vrij middagmaal. Nadien gaan we aan boord van de Embsay & Bolton Abbey Steam Railway, die vintage stoomlocomotieven exploiteert langs een stuk van 4 mijl door de glooiende heuvels van de Yorkshire Dales tussen het bekroonde Station van de Abdij van Bolton en het Embsay Station, daterend uit 1888. We vertrekken vanaf het station van Bolton Abbey, dat met veel liefde is hermaakt in de oorspronkelijke Midland Railway-stijl uit de 19e eeuw en genieten van de prachtige uitzichten op de natuurlijke schoonheid waar Yorkshire zo beroemd om is. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Deze voormiddag verkennen we de Yorkshire Dales, het Toscane van Engeland. Groene weiden vol wilde bloemen die over gaan in diepe valleien en de bergen van de Pennine Hills waar je de mooiste uitzichten van Engeland hebt. De rust, de hoogteverschillen, de watervallen…samen zorgen ze voor een landschap dat ons zal verbazen. In de namiddag genieten we van wat vrije tijd in onze verblijfplaats Skipton. Vanavond ervaren we een unieke en stijlvolle luxe eetervaring en genieten we van de rust en het landschap van Yorkshire en het kanaal van Leeds en Liverpool. Gebaseerd op connotaties van de ‘Orient Express’, heeft het elegante, glamoureuze en goed ingerichte interieur met weelderige bekleding, rijke stoffen, zachte verlichting, art deco-ontwerp en antieke armaturen. Overnachting in ons hotel.

 

Dag 4

Ontbijt. We rijden naar Lancaster. Het graafschap Lancashire is beroemd vanwege zijn Lancashire-kaas, Lancashire Hotpot, het prachtige Forest of Bowland, de Pendle Witches, Lancaster Castle en nog veel meer. Bezoek aan Lancaster Castle, dat bekend staat als het enige kasteel van de koningin in het noorden. Vrij middagmaal in de stad. Verder naar Levens Hall and Gardens. Met meer dan 100 gesnoeide struiken, velen in de vorm van schaakstukken, voelt het bij Levens Hall alsof we door de wereld van Alice’s Adventures in Wonderland lopen. De beroemde vormsnoeituinen werden ontworpen door Monsieur Beaumont in 1694 en zijn de oudste en meest uitgebreide in de wereld, met enkele ontwerpen die wel negen meter hoog zijn. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar Leeds. Van winkelcentra met glazen daken en Victoriaanse molens, tot vernieuwend ballet en gezellige boetiekjes, Leeds is de bezieling van Engeland met een moderne blik. Nadien rijden we door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Rendez-vous Hotel *** in Skipton

Het Rendez-vous At Skipton ligt de rand van Skipton, in de prachtige Yorkshire Dales. Dit leuke hotel is in familiebeheer en heeft een prachtig restaurant, uitstekende recreatie faciliteiten en een schitterende uitzicht op het Leeds- en Liverpoolkanaal. Het hotel is omgeven door de prachtige Yorkshire Dales en op korte afstand van York en Harrogate. Het biedt het beste van de traditionele Yorkshire-gastvrijheid en goede accommodatie

Periode

20/07/2020 – 24/07/2020

 

€ 765

 

 

Eenpersoonskamer : +€ 130

Boot + Eigen Diederik autocar

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Ripley Castle, Skipton Castle, Lancaster Castle, Levens Hall & Gardens en stoomtreinrit Embsay & Bolton Abbey
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Geboortedatum Reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Geboortedatum reiziger 2**
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: