Engeland op zijn best. Geschiedenis op elke hoek.

Gezegend met drie prachtige natuurparken, een overschot aan culturele plekken en een spectaculaire kustlijn – Yorkshire staat liefdevol bekend als ‘God’s Own Country’. Een historisch graafschap dat groter is dan de meesten, Yorkshire heerst in het noordoosten van Engeland. Bezoekers komen hier vanwege de rijkegeschiedenis, levendige culturele rijkdom en – bovenal – vanwege het adembenemende landschap. De drie uitgestrekte natuurparken – de Moors, de Dales en de Peaks – zijn dicht begroeid met struikheide, mysterieuze heidevlakten, hoge pieken, groene valleien en oude bossen.

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais.Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rondom Londen richting Yorkshire. Onderweg maken we een stop in Cambridge. Deze schilderachtigestad staat wereldwijd bekend om zijn beroemde universiteit. Van Isaac Newton tot Charles Darwin, van Stephen Hawking tot prins Charles, ooit zij zaten hier in de collegebanken. Vrij middagmaal. Verder naar onze verblijfplaats Skipton voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Bezoek aan de middeleeuwse stad Skipton met haar indrukwekkend kasteel en prachtig groene grasvelden. Het kasteel dateert uit het jaar 1090
en werd na de Engelse Burgeroorlog volledig gerestaureerd door AnneClifford, 14de barones van Clifford. Het geslacht Clifford bewoont het kasteel niet meer sedert de dood van LadyClifford in 1676; het is hierdoor een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Engeland. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we een ontspannende boottocht op het Leeds & LiverpoolKanaal. Tijdens de tocht kunnen we genieten van een Afternoon Tea. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naarRipley. We ontdekken meer dan 700 jaar Engelse geschiedenis bij een van de oudste families in het land, en in het fascinerende kasteel dat hun thuis is. We krijgen een exclusieve rondleiding in het kasteel en de tuinen en kunnen er vele kleurrijke verhalen ontrafelen van de geschiedenis van Ripley als we door het Middeleeuwse poorthuisje, de Tudor-toren en de elegante Georgiaanse kamers wandelen. Bij een wandeling door de pittoreske tuinen kunnen we ook de grazende herten van dit statige landgoed bewonderen. Vrij middagmaal. Nadien gaan we aan boord van de Embsay & Bolton Abbey Steam Railway, die vintage stoomlocomotieven exploiteert langs een stuk van 4 mijl door de glooiende heuvels van deYorkshire Dales tussen het bekroonde  Station van de Abdij van Bolton en het Embsay Station, daterend uit 1888. We vertrekken vanaf het station van Bolton Abbey, dat met veel liefde is hermaakt in de oorspronkelijke Midland Railway-stijl uit de 19e eeuw en genieten van de prachtige uitzichten op de natuurlijke schoonheid waar Yorkshire zo beroemd om is. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 4

Ontbijt. We rijden naar Lancaster. Het graafschap Lancashire is beroemd vanwege zijn Lancashire-kaas, Lancashire Hotpot, het prachtige Forest of Bowland, de Pendle Witches, Lancaster Castle en nog veel meer. Bezoek aan Lancaster Castle, dat bekend staat als het enige kasteel van de koningin in het noorden. Vrij middagmaal in de stad. Verder naar Levens Hall and Gardens. Met meer dan 100 gesnoeide struiken in vormen, velen in de vorm van schaakstukken, voelt het bij Levens Hall alsof we door de wereld van Alice’s Adventures in Wonderland lopen. De beroemde vormsnoeituinen werden ontworpen door Monsieur Beaumont in 1694 en zijn de oudste en meest uitgebreide in de wereld, met enkele ontwerpen die wel negen meter hoog zijn. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar Leeds. Van winkelcentra met glazen daken en Victoriaanse molens, tot vernieuwend ballet en gezellige boetiekjes, Leeds is de bezieling van Engeland met een moderne blik. Nadien rijden we door naar Dover, met vrij middagmaal onderweg, voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Rendez-vous Hotel *** in Skipton

Het Rendez-vous At Skipton ligt de rand van Skipton, in de prachtige Yorkshire Dales. Dit leuke hotel is in familiebeheer en heeft een prachtig restaurant, uitstekende recreatie faciliteiten en een schitterende uitzicht op het Leeds- en Liverpoolkanaal. Het hotel is omgeven door de prachtige Yorkshire Dales en op korte afstand van York en Harrogate. Het biedt het beste van de traditionele Yorkshire-gastvrijheid en goede accommodatie

Periode

€ 745
23/06/2019 – 27/06/2019

15/09/2019 – 19/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 130

Boot + Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Ripley Castle, Skipton Castle, Lancaster Castle, boottocht en stoomtreinrit Embsay & Bolton Abbey
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: