Culturele hoofdstad 2020 Paleizen, Venetiaanse huizen en Trsat Castle

E59D685D-4E67-45B3-B301-B7E547AC4C7D

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Zagreb. Na aankomst transfer naar stadscentrum en begeleide stadswandeling door Zagreb, de hoofdstad van Kroatie. We bezoeken o.a. de wijken Kaptol met de Maria Hemelvaartskathedraal en Gradec met het veelkleurige dak van de Markuskerk en de Stenen Poort. De barokke toren met zijn klok is een karakteristiek onderdeel van de poort van de oude binnenstad. Dit gedeelte van het centrum kent veel Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse invloeden. De lokale geschiedenis is te herkennen in de architectuur, wat maakt dat de oude stad van Zagreb kleurvol en vol interessante details is. We genieten van ons middagmaal in een van de beroemde brouwerijen in het stadscentrum. In de namiddag vrije tijd, met aansluitend rit naar Rijeka voor check-in, avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt beginnen aan onze eerste van ons bezoek EU-hoofdstad van cultuur 2020! Transfer naar centrum van Rijeka en wandeling langs de belangrijkste voetzone, genaamd Korzo, vol met cafe-bars, winkels, bars en restaurants. We wandelen verder doorheen de oude stad van Rijeka en passeren verschillende pleinen, Romeinse poorten, gereconstrueerde tunnels uit de 2e wereldoorlog en de scheve toren genaamd Kosi Toranj. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Trsat, deel van Rijeka met een beroemd fort en prachtig uitzichtpunt, 138 meter boven Rijeka van waaruit we de hele Kvarner-baai kunnen zien. We bezoeken ook de beroemde kerk van onze Vrouwe van Trsat. Paul Johannes Paulus II bezocht Rijeka twee keer. Als aandenken is er een mooi sculptuur van hem in de omgeving van de kerk. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Ook deze dag staat helemaal in het teken van Rijeka 2020! We gaan op zoek naar wat er zoal nieuw gebouwd is voor EU Rijeka 2020. Het is nog steeds een geheim
of beter gezegd verrassing welk evenement u zult bezoeken. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Opatija, het Kroatische Monte Carlo, ook wel Koningin van de Adriatische Zee genoemd. We maken een wandeling door Opatija, met prachtige parken en architectuur! Nadien vrije tijd, met aansluitend transfer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We maken aan daguitstap aar het eiland Krk, ook vaak het ‘Gouden Eiland’ genoemd. We wandelen door de smalle steegjes en langsheen de stenen huizen en de historische kathedraal. Verder naar Punat, waar we met de boot naar het nabijgelegen kleine eiland Kosljun gaan en het Franciscanenklooster bezoeken. De lokale priester heet er ons welkom en geeft ons een rondleiding. Door naar Vrbnik, gekend om de wijn die hier en in de omgeving van het dorpje geproduceerd wordt. De Vrbnička žlahtina is een droge witte wijn, maar met een fijne lichte smaak. Een leuk feitje over deze wijn: hij wordt één tot vier jaar op de bodem van de zee bewaard. We bezoeken een wijndomein en krijgen hier een uitleg over van productie tot eindresultaat, met proeverij! Nadien gaan we nog even naar het oude centrum, waar we een bezoek brengen aan de St. Maria kerk uit de 16e eeuw. We komen ook te weten dat Vrbnik het smalste straatje ter wereld heeft, genaamd Klancic. Het steegje is slechts 40 centimeter breed. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt genieten we nog van de voormiddag in Rijeka. Nadien transfer naar Zagreb voor onze terugvlucht naar België.

Hotel

Hotel Jadran **** in Rijeka

Hotel Jadran ligt aan de kust, op 1 km van het centrum van Rijeka. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar. De gerenoveerde kamers zijn geschilderd in warme en aardse kleuren en hebben een harmonieus ingerichte badkamer en andere moderne faciliteiten.

Periode

13/04/2020 – 17/04/2020

 

€ 865

 

Eenpersoonskamer : +€ 99

Vliegtuig + Autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Zagreb – Brussel
  • Rondreis per comfortabele autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: