De bekendste toeristische route in Duitsland. Een perfecte combinatie van natuur, cultuur en gastvrijheid.

De Duitse Romantische Route staat hoog op de lijst van sfeervolle reisjes en dan niet in de laatste plaats vanwege de fantastische en uitstekend bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, de dramatisch ogende Alpen die aan de horizon opdoemen en enkele van de meest pittoreske dorpjes die je in Europa kunt vinden.Hoewel de route al eeuwenlang bestaat, werd het pas in de jaren 1950 gepromoot onder de noemer“Romantische Strasse”, toen het naoorlogse Duitsland met de moed der wanhoop probeerde om meer toeristen naar de regio te lokken. Zich uitstrekkend over een lengte van 350 kilometer, begint de route in de historische stad Würzburg en het loopt helemaal naar de Oostenrijkse grens, met het stadje Füssen als eindpunt.

Dag 1

Afreis vanuit de verschillende opstapplaatsen. Via Antwerpen naar Aken voor een vrije koffiepauze. Verder langs Keulen en Frankfurt naar Spessart, gelegenheid tot lunch. Langs kleine binnenwegen naar het historische Wertheim met een prachtig gelegen kasteel. Verder naar Wurzburg. We maken een verkennende wandeling door de prachtige tuinen van het bisschoppelijk paleis. De Dom en de Alte Brücke met het zicht op de Marienburg zullen een blijvende indruk nalaten. Na een vrije koffiestop zetten wij onze weg verder naar Rothenburg ob der Tauber voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Kennismaking met Rothenburg ob der Tauber, de oude vestingstad met
zijn vele bezienswaardigheden. Vrij middagmaal. In de namiddag verkennen we deRomantische Strasse met bezoek aan Dinkelsbühl en Nördlingen. Dinkelsbühl, ook wel het ‘kulturdenkmal an der Romantische Strasse’ genoemd, staat bekend als de historische stad met de 16 torens. Na een bezoek aan beide plaatsen rijden we via een mooie natuurroute terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. We rijden richting het middeleeuws stadje Creglingen, met zijn bijzonder fraaie historische kern. We brengen een bezoek aan de Herrgottskirche en het Vingerhoedmuseum. Vrij middagmaal. Richting Weikersheim waar we een bezoek brengen aan het stamkasteel van de graven van Hohenlohe, één der mooiste residenties uit de renaissance. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We vertrekken naar Schwäbisch Hall, een zeer aantrekkelijke universiteitsstad met een middeleeuws dorp in het centrum, gelegen langs deKocher-rivier. Ook Schwäbisch Hall kenteen lange geschiedenis. Soms wordt de naam van de stad verkort tot eenvoudig“Hall”, verwijzend naar een fontein van zout. De Kelten wonnen hier zout. We bezoeken het historische centrum met een van de mooiste pleinen van Duitsland.Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we ons hotel enrijden we naar Speyer voor een bezoek aan deze mooie stad. De Dom met de grootste Romaanse crypte en het houten interieur van de protestantse kerk alsook de verkeersvrije binnenstad lokken onze interesse. Vrij middagmaal.Via Kaiserlautern naar Luik voor de laatste vrije stop. Verder door tot uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hotel Zum Rappen *** in Rothenburg

Dit driesterrenhotel beschikt over eentraditioneel restaurant, een biertuin en moderne kamers met WiFi en ligt op 10 minuten lopen van het historische marktplein. Het hotel werd gebouwd in 1603. Alle kamers zijn volledig gerenoveerd en voorzien van een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Hethotel verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet.‘s Avonds serveert het restaurant een scala aan Frankische gerechten. Het restaurant is gespecialiseerd in pannenkoeken.

Periode

€ 525

26/04/2019 – 30/04/2019

07/11/2019 – 11/11/2019

Eenpersoonskamer : +€ 90

Eigen Diederik Autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor Herrgottskirche en het vingerhoedmuseum
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: