Een stapje in de wereld van de oude Romeinen. De eeuwige stad op de zeven heuvels.

Een trip naar Rome is een reisje door de geschiedenis. Rome is een soort openluchtmuseum, waar je een stapje zet in de wereld van de oude Romeinen. Bezoek het Forum Romanum, het Pantheon en zeker niet te missen het Colosseum! Er zijn ook de talloze beeldhouwwerken en fonteinen van Bernini en natuurlijk het centrum van het katholicisme: de kleine stadstaat Vaticaanstad.

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Rome in de loop van de voormiddag. Onze chauffeur wacht ons op nabij de luchthaven van Rome. Transfer naar de stad. We brengen een bezoek aan de Capitolijnse musea. Aan de hand van de fresco’s, schilderijen en beelden wordt de geschiedenis van Rome (ab urbe condita) verteld en opgefrist. Nadien wandeling langs de Fori Imperiali (met zicht op het nieuw blootgelegde Forum Trajanum) en het Colosseum. Transfer richting ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Vertrek naar de Sint-Pietersbasiliek voor bezoek. Nadien wandelen we via de Engelenbrug naar de Piazza Navona en brengen we een bezoek aan het Pantheon. Veel tempels zijn verloren gegaan, toen het Katholieke geloof voor de Romeinen hun hoofdgeloof werd. Toch is dit lot het Pantheon, van oorsprong een tempel, bespaard gebleven. Vrij middagmaal. Verder naar het Palazzo Doria Pamphilj, een van degrootste en indrukwekkendste paleizen in het centrum van Rome. Het zeventiende-eeuwse paleis biedt onderdak aan de Galleria Doria Pamphilj, een galerie met een uitmuntende verzameling schilderijen en beelden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

Dag 3

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Basiliek van Santa Maria Maggiore, één van de zeven Pelgrim kerken van Rome en één van de vier pauselijke kerken. Verder naar het museo Nationale Romano, een museum waar archeologische vondsten tentoongesteld worden. De collectie is verspreid over drie verschillende gebouwen. De collectie van dit museum wordt ook wel gezien als één van de belangrijkste archeologische collecties van de wereld. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we een leuke wandeling via de Bocca della Verita en de Santa Maria in Cosmedin naar het Tibereiland en Trastevere. De geplaveide straatjes van Trastevere kronkelen langs de met klimop begroeide trattoria’s en verweerde appartementen, terwijl achteraf steegjes gevuld zijn met terrasjes met parasols, tattoo shops en bierbrouwerijen. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We brengen een bezoek aan Villa Borghese. Vrij middagmaal. In de namiddag gaan we langs San Maria del Popolo. De kerk werd opgericht in de 11e eeuw, volgens veel Romeinen precies boven de graftombe van Nero. De kerk zou vaak uitgebreid, gerestaureerd en versierd zijn door vooraanstaande architecten als Bramante en Bernini. Nadien vrije tijd in de meest historische stad van Europa met zijn antiek centrum, zijn schilderachtige pleinen en straatjes, en zijn modieuze winkelbuurten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt uitstap naar de Albaanse Bergen, een schilderachtige groene oase buiten de wereldstad Rome. In het verleden was dit een populair vakantiegebied voor de Romeinen. Hier bevinden zich het Lago di Albano en de typische heuvelstadjes waaronder Castel Gandolfo, de zomerverblijfplaats van de paus en Frascati, beroemd om zijn witte wijnen. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag naar Tivoli. Bezoekaan de Villa Adriana, de wensdroom van keizer Hadrianus en een indrukwekkend archeologisch paleizencomplex. Bezoek aan de Villa d’Este (16de eeuw) met zijn prachtige tuinen en sierlijke waterpartijen, fonteinen en beelden. Vrije tijd. Nadien vertrek naar de luchthaven met de autocar voor de terugvlucht naar België.

Hotel

Hotel Ergife Palace **** in Rome

Hotel Ergife Palace biedt een rustige locatie en een van de grootste buitenzwembaden in de stad. De moderne kamers zijn voorzien van gratis WiFi en een lcd-tv. Het hotel is voorzien van een indrukwekkende lobby met een glazen plafond. De kamers hebben airconditioning, een satelliet-tv, een minibar en een balkon. Elk heeft een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen.

Periode

€ 895
08/05/2019 – 12/05/2019

07/08/2019 – 11/08/2019

Eenpersoonskamer : +€ 150

Viegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Rome – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verplaatsingen in de stad met openbaar vervoer
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor Villa Borghese, Villa Adriana en Villa d’Este.
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: