Een stapje in de wereld van de oude Romeinen. De eeuwige stad op de zeven heuvels

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Rome. Onze chauffeur wacht ons op nabij de luchthaven van Rome. Transfer naar de stad. We brengen een bezoek aan het Colosseum, de triomfboog van keizer Constantijn en het Forum Romanum. Vervolgens wandelen we langs het stadhuis, de Capitolijnse musea, het Altaar des Vaderlands, de Fori Imperiali en de San Pietro in Vinculi. Nadien richting ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. In de voormiddag bezoek aan Vaticaanstad: St Pieters basiliek en het Teutoons kerkhof. Aansluitend gelegenheid tot bezoek aan de sarcofagen van de pausen onder de basiliek. Vrij middagmaal. Bezoek aan de Vaticaanse musea met een overweldigend aanbod aan kunstschatten. We sluiten de dag af met een bezoek aan één van de mooiste pleinen van Rome: de Piazza Navona. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. In de voormiddag bezoek aan Villa Borghese. Verder bezoek aan de meest historische stad van Europa met zijn antiek centrum, zijn schilderachtige pleinen en straatjes, en zijn modieuze winkelbuurten. We brengen een bezoek aan onder andere het Pantheon, de Trevifontein en de Spaanse trappen. Zeker een foto waard! Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt uitstap naar de Albaanse Bergen, een schilderachtige groene
oase buiten de wereldstad Rome. In het verleden was dit een populair vakantie- gebied voor de Romeinen. Hier bevinden zich het Lago di Albano en de typische heuvelstadjes waaronder Castel Gandolfo, de zomerverblijfplaats van de paus en Frascati, beroemd om zijn witte wijnen. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag naar Tivoli. Bezoek aan de Villa Adriana, de wensdroom van keizer Hadrianus en een indrukwekkend archeologisch paleizencomplex. Bezoek aan de Villa d’Este (16de eeuw) met zijn prachtige tuinen en sierlijke waterpartijen, fonteinen en beelden. Vrije tijd. Nadien keren we terug naar ons hotel in Rome voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. In de voormiddag naar Ostia. Bezoek aan Ostia Antica: in de Oudheid een welvarende havenstad en nu een unieke archeologische site. Vrij middagmaal. In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven met de autocar voor de terugvlucht naar België.

Hotel

Hotel Barceló Aran Mantegna **** in Rome
Barceló Aran Mantegna is een design- hotel op een rustige locatie in de wijk
Tor Marancia.In de hele accommodatie kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. De kamers zijn allemaal voorzien van air-conditioning, een flatscreentelevisie met satellietzenders en een eigen badkamer met een haardroger.

Periode

€ 865
04/03/2019 – 08/03/2019

Eenpersoonskamer : +€ 130

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Rome – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor Villa Borghese, Villa Adriana en Villa d’Este.
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Omwille van de drukte en de autocarbeperkingen in de stad kan het voorkomen dat er op bepaalde momenten gebruik gemaakt zal worden van het openbaar vervoer.

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?