Indrukwekkende krijtrotsen, bossen, heidevelden en leuke dorpjes. De tuin van Engeland.

South Downs worden vaak de longen van Zuidoost-Engeland genoemd; een broodnodige strook platteland, ondersteund door de zich steeds verder uitbreidende kust. Ingeklemd tussen Londen en de zuidkust zijn de glooiende heuvels, mooie dorpjes en prachtige landschappen al te lang niet erkend, maar uiteindelijk krijgen zede status van Nationaal Park. Dus heel wat te zien en te doen in de nieuwe landelijke idylle van het zuidoosten…

Dag 1

Vertrek via Gent en Duinkerke naar Calais. Overtocht per ferry naar Dover. Verder over de Engelse snelwegen richting Hastings. Deze streek wordt 1066 country genoemd, omwille van de veldslag bij Hastings waarbij Willem de Veroveraar in 1066 de Saksische koning Harold versloeg. Ironisch genoeg had die slag niet in Hastings zelf plaats, maar in het nabijgelegen plaatsje Battle. We rijden verder langsheen Eastbourne naar Beachy Head, waar prachtige krijtrotsen te zien zijn. Deze indrukwekkende rotsen behoren met hun 162 meter tot de hoogste krijtrotsen van Engeland. Even tijd om te genieten van het geweldige uitzicht. Nadien korte stop aan Belle Tout Lighthouse, een vuurtoren uit 1832 bovenop een rots. Bijzonder is dat deze vuurtoren in 1999 in zijn geheel is verplaatst om te voorkomen dat de vuurtoren door de erosie in zee zou storten. Verder door naar onze verblijfplaats Arundel, waar we in ons hotel verwelkomd worden met een typische afternoon tea. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Ontbijt in het hotel. Nadien rijden we naar Bramber, voor een bezoek aan
St. Mary’s House & Gardens, een vande oudste en meest elegante huizen van haar soort in het Verenigd Koninkrijk. Men zegt wel dat de geschiedenis van St.Mary’s de geschiedenis van Engeland is. Een betoverend historisch huis uit de 15e eeuw, met prachtige tuinen en charmante theehuizen in cottage-stijl… een plek vol fascinatie en mysterie. Vijf hectare prachtige tuinen, met onder andere een uitzonderlijk voorbeeld van de prehistorische Ginkgo Biloba ‘levende fossiele’ boom, een prachtige rozentuin, en terracotta tuin, en een Landelijk Museum. In de namiddag rijden we terug naar Arundel, waar we het prachtige Arundel Castle aanschouwen. Het op een na grootste slot van Groot-Brittannië is al sinds 1800 toegankelijk voor publiek, en nog steeds bewoond door de hertog en hertogin van Norfolk. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt in het hotel rijden we naar Lewes, voor een bezoek aan Lewes Castle. Het is gebouwd kort na de Slag om Hastings in 1066, door de Normandiër William de Warenne, een goede vriend van Willem de Veroveraar.De indrukwekkende Barbican Gatewerd toegevoegd in de 14e eeuw. We gaan naar de top van dit bijna 1000 jaar oude Normandische kasteel voor een prachtig panoramisch uitzicht over Sussex. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan Anne of Cleves House, dat deel uitmaakte van Anne’s echtscheidingsconstitutie van Henry VIII in 1541. Het huis is een prachtig voorbeeld van een laat middeleeuws vakwerkhuis. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Deze voormiddag ervaren we de Bluebell Railway, de eerste bewaard gebleven normaal spoor passagierslijn ter wereld en terecht beroemd om zijn fantastische collectie vintage rijtuigen. We rijden met de stoomlocomotief vanaf Sheffield Park Station, stomend door het hart van de Sussex Weald. Vrij middagmaal. Nadien rijden we naar Borde Hill Garden. Beschreven als een van de beste tuinen van Engeland. Er zijn prachtige uitzichten op Sussex Weald en Ouse Valley. Rondom het indrukwekkende Elizabethaanse Tudor landhuis vinden we een enorm park. Door meer dan 100 jaar beplanting is Borde Hill Garden geëvolueerd in een tuin die het hele seizoen prachtig is om te zien. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we Arundel. Het immer groene landschap van East-Sussex was ook de imaginaire habitat van een andere belangrijke figuur, Winnie de Pooh. Zijn geestelijke vader, de auteur Christopher Robin Milne, schreef de avonturen van deze vrolijke beer in de jaren twintig in het plaatsje Hartfield. We maken een wandeling in het echte Ashdown Forest en kunnen de Poohsticks Bridge bewonderen. Het huis van de schrijver werd nadien bewoond door Brian Jones, de oorspronkelijke bezieler en gitarist van de Rolling Stones. Vrij middagmaal. We rijden door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uwoorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hilton Avisford Park **** in Arundel

Dit Georgiaanse herenhuis is gelegen in een park van 36 hectare. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, een 18-holes golfbaan, tennisbanen, een binnenzwembad en een seizoensgebonden buitenbad. Hilton Avisford heeft ook een sauna en eenstoombad. Elke kamer in het Hilton Avisford Park heeft een eigen badkamer, een flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten en een bureau.

Periode

€ 735

16/05/2019– 20/05/2019

Eenpersoonskamer : +€ 100

Boot + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek Bezoek aan St Mary’s House, Lewes Castle, Anne of Cleves House, Borde Hill en stoomtreinrit Bluebell
  • Baanntaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: