Dé bestemming met veel verrassingen. Een adembenemende bergwereld met nog slaperige hoekjes.

Het bergachtige land rondom het Vierwoudstedenmeer en het zachte merenplateau is rijk aan historische bezienswaardigheden en landschappelijk schoon. Tell-monument en ruige bergtoppen, drukke steden en afgelegen dalen, barokke kloosters en wilde ravijnen. Naar de toppen gaan spoortjes, glijden gondels: Oer-Zwitserland, Vrijetijds-Zwitserland, Vakantie-Zwitserland.

Dag 1

Afreis vanaf uw vertrekplaats. Via Luxemburg rijden we naar Metz. Verder via de Elzas naar de Zwitserse grens. In de late namiddag komen we aan in ons hotel. Eerste kennismaking. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoekje aan Luzern. Luzern is één van de mooiste steden ter wereld en is rijk aan bezienswaardigheden. Naast de wereldberoemde Kapellbrücke en de watertoren dragen de Museggmuur, de Jesuïtenkerk, de Speuerbrug, het Löwendenkmal (leeuwen-monument), het Kultur- und Kongresszentrum Luzern en vele andere bouwwerken bij aan het indrukwekkende stadsbeeld van Luzern. Na het vrije middagmaal maken we een boottocht op het Vierwoudstedenmeer. We varen van Luzern naar Beckenried, onderweg genieten we van het schitterende landschap. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we richting Stoos, een bergdorp waar geen auto’s rijden. Op
de heenreis houden we nog even halt in Altdorf. Hier vinden we het Wilhelm Tellstandbeeld, het wereldberoemde standbeeld herinnert aan de ontstaansgeschiedenis van Zwitserland. Verder naar Stoos. Het autovrije Stoos bereiken we met één van de steilste treintjes per wereld (een stijging van meer dan 78%). Deze tocht is een echte belevenis. In de late namiddag maken we kennis met Brunnen. Vanaf de kade hebben we een onvergetelijk uitzicht over de Urner See, ingeklemd tussen steil oprijzende rotswanden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Vandaag brengen we een bezoekje aan Interlaken. Interlaken ligt op een stuk land tussen het Thuner- en het Brienzermeer en aan de voet van 3 bekende, machtige bergtoppen Eiger, Mönch en Jungfrau. Met een toeristisch treintje rijden we langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Vrije lunch. In de namiddag houden we nog halt in Meiringen, deSherlock Holmes stad. Doordat één van de verhalen van Sherlock Holmes zich afspeelt in Meiringen, en hij er ook zijn dood vindt, is er in Meiringen een museum over deze detective, waar onder meer zijn huiskamer in Londen zo precies mogelijk is nagemaakt. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt loopt ons verblijf in deze prachtige streek helaas ten einde en beginnen we aan onze terugreis. Via Basel en Straatsburg bereiken we Luxemburg. Verder over de Belgische wegen naar uw afstapplaats

Hotel

Hotel Seerausch *** in Beckenried

Het Seerausch Swiss Quality Hotel ligt in Beckenried, direct aan de oevers van het Vierwoudstrekenmeer. Dit hotel is voorzien van gratis WiFi en heeft een bar aan het meer. Het biedt een panoramisch uitzicht op het meer en de bergen. Het restaurant serveert Zwitserse en internationale gerechten en exclusieve wijnen en bieren. Alle kamers hebben een individuele inrichting, een flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer.

Periode

€ 780

05/05/2019 – 09/05/2019
04/08/2019 – 08/08/2019 VOLZET !!!

Eenpersoonskamer : +€ 150

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: