Leuke dorpjes, kastelen en andere historische monumenten Geschiedenis verbonden met tradities

Dag 1

Via Hasselt en Maastricht richting Bonn. Bonn en Beethoven zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. In 2020 viert Bonn de 250ste verjaardag van Beethovens geboorte, dus dat wordt één groot feestjaar in de stad. We kunnen er niet alleen de grote verjaardagstentoonstelling bezoeken in de Bundeskunsthalle maar ook het gerenoveerde Beethovenhuis. We verkennen de historische binnenstad in de voetsporen van Beethoven. Verder naar ons hotel in Oberlahr waar we hartelijk onthaald worden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Limburg an der Lahn, een prachtige, oude Duitse stad. Limburg is een vakwerkstad, waarin het heerlijk kuieren is. U ontdekt er ook de indrukwekkende Dom die de stad domineert. Vrije lunch. Nadien door naar Diez, het centrum van de Nassau-dynastie. We brengen een bezoek aan het museum van Slot Oranienstein, waar de geschiedenis van het koningshuis is tentoongesteld. In de namiddag brengen we een bezoek aan de likeurbranderij Birkenhof in Nisteltal. We leren er de techniek om likeur te branden, met achteraf uiteraard een lekkere proeverij. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Midden in het hart van de rivierendriehoek Rijn, Moezel en Lahn ligt één van de mooiste vakantiegebieden in Duitsland: het Lahndal. En in dit landschapsgedicht ligt de traditierijke keizerlijke badplaats Bad Ems. De keizerlijke badplaats maakt indruk door zijn historisch decor: weelderige barokke bouwwerken wisselen zich af met meesterwerken van de badplaatsarchitectuur – eindeloze verbazing. Deze overvloed aan bezienswaardigheden is het resultaat van het historisch belangrijke verleden van de keizerlijke badplaats, dat teruggaat tot in de Romeinse tijd. Na ons middagmaal maken we een boottocht op de Lahn. Op de terugreis naar ons hotel houden we nog even halt in Montabaur. Het historische centrum nodigt, met haar kleine straatjes en stijlvol gerenoveerde 16e en 17e -eeuwse vakwerkhuizen, uit om wat rond te slenteren en te boemelen. Fantasierijke fonteinen, de „Große Markt“ met haar historische raadhuis en de 1000 jarige Kerk „St. Peter in Ketten“ vormen het beeld van de stadskern. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar het kleurrijke stadje Linz am Rhein. De prachtige Rheintor is de ideale coulisse om foto’s te maken. We maken een wandeling langs de schilderachtige vakwerkhuizen en middeleeuwse stadsmuren. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we terug naar het hotel waar we genieten van een heerlijke ‘Westerwälder wafeltafel’ met lekkere wafels, warme kersen, slagroom en koffie. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we naar Keulen. In het centrum van de stad staat de prachtige Dom, het symbool van de stad. Keulen ontstond meer dan 2000 jaar geleden en heeft dan ook een rijke geschiedenis. De stad beleefde haar glorietijd tijdens de middeleeuwen en veel van het culturele en architecturale erfgoed is bewaard gebleven. Nadien terugkeer naar België, waar we in de avond aankomen op de verschillende afstapplaatsen.

Hotel

Hotel Westerwald Treff *** in Oberlahr

Dit hotel in het dorpje Oberlahr ligt in het natuurpark Rhein-Westerwald. De kamers van het Hotelpark der Westerwald Treff zijn voorzien van een eigen balkon en satelliet-tv. Het restaurant van het Westerwald Treff serveert regionale en internationale gerechten. De hotelbar schenkt een verscheidenheid aan drankjes. Het hotelpark beschikt over allerhande recreatieve faciliteiten, waaronder een binnenzwembad, een sauna, 4 bowlingbanen…. In de buurt vindt u talloze goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden.

Periode

10/05/2020 – 14/05/2020 GEANNULEERD !!
08/10/2020 – 12/10/2020

 

€ 595

 

Eenpersoonskamer : +€ 40

Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan de likeurstokerij, boottocht op de Lahn
  • 1 x lunch op dag 3
  • 1 x wafeltafel in het hotel
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: