Prachtige natuur met oneindige bossen. Bezoek aan het bekende bloemeneiland Mainau in de Bodensee

Met haar prachtige natuur is het Zwarte Woud een absolute topbestemming in Duitsland. Deze veelzijdige regio nodigt met haar oneindige bossen uit tot prachtige wandelingen. In het Zwarte Woud ishet variatie troef. Glooiende hoogvlaktes, zonnige valleien, hemelsblauwe meren en ontelbare wijngaarden. Het Zwarte Woud herbergt heel wat geheimen.

Dag 1

Afreis vanuit de verschillende opstapplaatsen. Via Luxemburg en Metz bereiken we Straatsburg. Lunch en kort stadsbezoek. We nemen een mooie route naar Triberg. In de vroege avond aankomst in ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt volgt een dagexcursie naar Triberg met zijn bekende watervallen en bezoek aan de grootste koekoeksklok ter wereld. Na de middag uitstap naar Gutach met zijn vermaarde Freilichtmuseum. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken richting de Bodensee voor een bezoek aan het eiland Mainau met zijn wonderbaarlijke bloemenpracht. We rijden even langs de Rijnwaterval in Schaffhausen, Europa’s grootste waterval. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4

Ontbijt. Uitstap naar het Glottertal en Freiburg. De Münster in Freiburg is zeker aan te bevelen! Vrij middagmaal. We rijden langs Sankt Peter voor bezoek aan het barokke kloostercomplex. Nadien bezoeken we ook nog een glasblazerij in Wolfach. Aansluitend door naar Schiltach, een mooi dorpje met vele vakwerkhuizen. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt beginnen we onze terug- reis langs de Schwarzwaldhochstrasse naar Baden-Baden. Via de Duitse autobanen bereiken we de Rijnvallei. Vrij middagmaal. Nadien terugkeer naar België, waar we in de avond aankomen op de verschillende afstapplaatsen.

Hotel

Best Western Plus Schwarzwald Residenz *** in Triberg

Dit 3-sterrenhotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het centrum van Triberg. Het BW Hotel Schwarzwald Residenz biedt een spa, binnenzwembad, ondergrondse parkeergelegenheid en gratis WiFi. Alle accommodaties zijn voorzien van een balkon, kabel-tv en thee- en koffiefaciliteiten. De spa is uitgerust met een Finse sauna, solarium en massages. U kunt gratis gebruikmaken van het zwembad. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

Het terras is een perfecte plek om te dineren en te ontspannen.

Periode

€ 545
  • 10/05/2019– 14/05/2019
  • 13/09/2019 – 17/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 60

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: