Het mooiste stukje kust van Italië tussen zee en hemel. Schitterende authentieke dorpjes hoog boven de azuurblauwe zee.

Van de 8000 kilometer kust die Italië telt, is die tussen Napels en Salerno zonder twijfel het allermooist! Langs de Amalfikust waan je je in een paradijselijk landschap. Het azuurblauw van de Tyrreense Zee, de grillige steile kliffen, de schilderachtige dorpjes als het ware hoog tegen de rotsen ‘geplakt’, de citroenbomen, wijndruiven, … Schoonheid van de natuur op zijn best. Niet voor niets behoort de Amalfikust tot het UNESCO-erfgoed.

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Napels. Op de luchthaven van Napels wacht onze autocar u op. In de loop van de namiddag een verkennende rit langs de Golf van Napels. Richting ons hotel in Sorrento voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijtbuffet. We vertrekken voor een daguitstap naar Pompeï en Vesuvius. Gelegenheid tot beklimming van de Vesuvius tot aan de kraterrand. Vrij middagmaal. In de namiddag geleid bezoek aan de wereldberoemde ruïnes van de historisch archeologische bedolven stad, Pompeï. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Capri, de geliefde verblijfplaats in de Oudheid van dekeizers Augustus en Tiberius. Per boot naar één van de mooiste en meest bezochte eilanden van de Tyrreense Zee. Bezoek aan de Villa San Michele in Anacapri. Vrijmiddagmaal. In de namiddag bezoek aan het centrum van dit onvolprezen eiland Capri. Vrije tijd met mogelijkheid om een boottocht rond het eiland te maken. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt genieten we van vrije tijd. In de namiddag rijden we langs de “Costiera Amalfitana”. Deze kust van Amalfi is de meest bezochte regio van de golf van Salerno. Bezoek aan Amalfi , de grootste stad aan deze kust. Vervolgens bezoek aan Ravello van waaruit men kan genieten van het mooiste uitzicht op de kust en de golf van Salerno. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Uitstap naar Salerno. Kort bezoek aan deze drukke havenstad.Vrij bezoek aan de Duomo uit de 11de eeuw, gebouwd op fundamenten uit de 10de eeuw. Vervolgens naar Paestum, de belangrijkste vindplaats van Griekse overblijfselen ten zuiden van Napels. Bezoek aan de drie Dorischetempels, de archeologische site en het zeer interessante museum onder leidingvan een plaatselijke gids. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. We rijden richting Napels. Deze bruisende stad heeft een rijke geschiedenis en dat zien we ook duidelijk terug in de grote, historische binnenstad. We wandelen langs prachtige paleizen en kerken en laten ons overrompelen door alle indrukken die we in deze schitterende stad opdoen. Nadien transfer naar de luchthaven van Napels voor onze terugvlucht naar België.

Hotel

Grand Hotel Vesuvio **** in Sorrento

De kamers bieden airconditioning, centrale verwarming en een badkamer. In de meeste kamers biedt het balkon een mooi uitzicht. Vanuit sommige wooneenheden hebben de gasten een schitterend uitzicht op zee. Bovendien zijn een kluisje en een minibar beschikbaar. Een koelkastje behoort ook tot de standaardvoorzieningen. Een internettoegang, een telefoon, een televisie, een radio en wifi ronden het voorzieningenaanbod af. Comfort in de badkamer biedt een douche. Verder is een haardroger aanwezig.

Periode

€ 1095
  • 15/06/2019 – 20/06/2019
  • 14/08/2019 – 19/08/2019

Eenpersoonskamer : +€ 190

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Napels – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor ruïnes Pompeï, boottocht naar Capri, Villa San Michele en de drie Dorische tempels.
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: