Neem zelf deel aan de 36ste parade . Proef het pure mediterrane leven

Dag 1

Lijnvlucht van Antwerpen naar Maribor. Op de luchthaven staat de chauffeur ons op te wachten en rijden we onze verblijfplaats Opatija, de parel van de Kvarner-riviera. Het is een prachtige stad, gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en oude hotels die nog een Habsburgse grandeur uitstralen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Ontbijt. In de voormiddag verkennen we onder leiding van een plaatselijke gids
onze verblijfplaats Opatija. We maken een geleide wandeling via de Frans-Jozef I promenade langs de kust, naar het prachtige stadspark met zijn vele exotische planten, waaronder de Camelia, het symbool van Opatija. We bezoeken de St. Jakob’s kerk en wandelen voorbij de Villa Angiolina waar nu het museum van toerisme is gevestigd. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we richting Matulji, voor het Festival of the Bell Ringers, een eeuwenoude traditie waar ze de start geven van de festiviteiten rond Carnaval. Het geluid van rinkelende belletjes, de geur van schapenvachten, de bonte bloemen op hoeden en de nodige ambiance brengen u helemaal in de stemming. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Vandaag staat helemaal in het teken van Carnaval 2019 in Rijeka. Het carnaval van Rijeka is uitgegroeid tot één van de grootste carnavals ter wereld, interessant door de samensmelting van oude Slavische tradities en het stedelijke carnaval dat op dat van Venetië lijkt. Houdt u van zee en schepen, probeer dan Fiumanka, de open zeilbotenregatta. Of wandel gewoon over de boulevard, geniet van de architectuur van oude paleizen (Wohinz, Adria), vind rust in mooie kerkelijke gebouwen, zoals de kathedraal van St. Vid, of keer terug naar de geschiedenis in een van de musea. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Moscenice. Dit dorpje ooit een veilige plaats tegen piraten  is een prachtig voorbeeld van een middeleeuws dorp. Nog steeds volledig ommuurd en met binnen de muren de oude huizen die bijna door elkaar gebouwd zijn. Op de ‘zeekant’ van het dorpje vind je de kerk van waar je een prachtig zicht hebt op de Kvarner baai en de eilanden Cres, Losinj en Krk. We bezichtigen de oude olijfoliemolens en brengen een bezoek aan het Istriaans Museum, inclusief proeverij. Middagmaal in een restaurant in de omgeving. In de namiddag vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijtbuffet vertrekken we richting Krk, een groen eiland en wordt ook wel het “Gouden Eiland” genoemd – “Zlatni otok” – en het verdient deze naam! Krk is een historisch kunststadje met meer dan 3.000 jaar geschiedenis achter de rug. Vervolgens rijden we verder tot Vrbnik, een klein stadje aan de oostkust van het eiland. Het is gele- gen op een klif die de zee in steekt op een hoogte van ongeveer 50 meter, het is één van de oudste plaatsen op het eiland dat er uitziet als een klein museum. We brengen een bezoek aan een wijnkelder en proeven er de huisgemaakte wijnen prosciutto en kaas. Nadien terug naar hotel voor vrije tijd, avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt genieten we nog van wat vrije tijd in Opatija. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Maribor voor onze terugreis naar België.

Hotel

Remisens Hotel Kristal **** in Opatija

Het Remisens Hotel Kristal ligt pal aan het strand, biedt gratis WiFi en een eigen strand met een klein seizoensgebonden bubbelbad en ligstoelen, verschillende binnenzwembaden en een kleine fitnessruimte.Het hotel biedt een prachtig, panoramisch uitzicht op de Kvarnerbaai. De kamers beschikken over kabel-tv, een kluisje, een minibar en een eigen badkamer.

Periode

€ 645
01/03/2019 – 06/03/2019

Eenpersoonskamer : +€ 60

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Antwerpen – Maribor – Antwerpen
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Middagmaal en proeverij op dag 4
  • Toegangsgelden voor alle vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?