Fietsen tussen land en oceaan. Eén van de meest zonrijke regio’s van Frankrijk.

De kust van de Charente-Maritime in het vlakke West-Frankrijk is een boeiend overgangsgebied tussen land en oceaan. Deze kust telt ‘s zomers bijna evenveel zonuren als het achterland van de Côte d’Azur, maar wel wat meer wind. Deze streek staat bekend om zijn prachtige zandstranden, pijnbomen en het groene achterland. De Charente-Maritime verleidt de liefhebbers tot ontspanning en ontdekking. De plek voor een heerlijke fietsvakantie dus!

Dag 1

Afreis via Rijsel en Parijs naar Orléans, vrije lunch. Verder langs de Autoroute l’Aquitaine en langs de Loirevallei naarPoitiers. Vervolgens de autoroute naar La Rochelle. Bezoek aan La Rochelle. Een stad die tot de 15e eeuw als de belangrijkste havenstad van de Atlantischekust fungeerde. We bezoeken de jachthaven, het oude centrum, de oude haven met de beroemde torens. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Kunnen we deze gebruiken_preview

Dag 2

Na het ontbijtbuffet vertrekken we met de fiets langs de kust tot in Rochefort. Rochefort, een absolute aanrader. Hier ligt een prachtige gebouw met een rijkehistorie, La Corderie Royal. Zelden hebben wij in Frankrijk zo’n indrukwekkend gebouw gezien. We rijden verder langs de oevers van de Charente, waar sinds de 17e eeuw de langste “fabriek” van Europa staat. Het gebouw, met een lengte van 374 meter en een hoogte van 8 meter, werd gebruikt om de touwen voor schepen te slaan en daar was lengte voor nodig. Het was een gewaagd project op de drassige oevers van de Charente maar dankzij een speciale constructie met eiken palen staat het nog steeds te pronken. We rijden langs de zoutmoerassen van Marennes, tot een maximale afstand van ca 79 km, waar onze fietsroute eindigt. We rijden met de autocar terug naar ons verblijfshotel in La Rochelle. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijtbuffet vertrekken we met de autocar naar Ile de Re. We rijden langs de kust van de Vendée tot aan de Gironde, hier kun je de mooiste zee- en strandvakanties beleven. De eilanden zijn met een brug verbonden met het vasteland. We vertrekken op Ile de Re en doen een rondrit op dit prachtige eiland. U kiest zelf of u volledig rond de kustlijn fietst (ca 60km) of de halve rondrit van het eiland. (ca 30 km) Na afloop rijden we terug met de autocar terug naar ons hotel in La Rochelle. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijtbuffet. Rondrit in het Parc Régional de Marais de Potevin. Het is een gebied dat, ter hoogte van Niort, grofweg tussen de A10 en de Atlantische kust ligt en zoals de naam al doet vermoeden is het een moerasgebied. Het park biedt verschillende fietstochten aan (tussen 10 en 50 km). Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijtbuffet. Transfer met de autocar naar ons beginpunt voor vandaag.
We fietsen langs de kust door de bossen van Marennes tot La Palmyre (30 km) en verder tot Royan (ca 15km) Het centrum van Royan ligt met de rug naar het lange strand van de Grande Conche – op het zuiden – en onderscheidt zich door zijn architectuur. De kerk Notre-Dame, de centrale markt en het congresgebouw zijn hier de belangrijkste getuigen van. Op de terugweg met de autocar houden we nog even halt bij het uitzicht op het estuarium van de Gironde. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

dag 6

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. We rijden over de Franse snelwegen richting België. Onderweg lassen we regelmatige stops in.

Hotel

Mercure Hotel La Rochelle Vieux Port**** in La Rochelle

Het hotel ligt in het centrum, tegenover de Vieux Port, op 10 minuten lopen vanhet strand. Dit 4-sterrenhotel beschikt over een fitnessruimte en een panoramisch restaurant met uitzicht op de 3 torens van La Rochelle. De kamers hebbende stijl van een cruisecabine en zijn voorzien van een minibar en een lcd-tv met satellietzenders. Restaurant L’Océanide serveert elke ochtend een ontbijtbuffet, en regionale gerechten voor het diner.

Periode

€ 825

01/09/2019 – 06/09/2019

 

Eenpersoonskamer : +€ 315

Huur E-bike : € 90

Eigen Diederik autocar + Fiets

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco, enkel vervoer heen en terug
  • Vervoer van uw eigen fietsen met fietsremorque
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamers
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Enkel opstap Assenede en Antwerpen voor deze reis

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: