Land van 5000 jaar beschaving. Een streek waar historie en mythe samenkomen

Dag 1

Lijnvlucht naar Dublin. Van hieruit rit naar ons eerste hotel in County Mayo aan de westelijke zijde van het eiland. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

.

DD5D9CD6-9AA5-49B7-BC8D-0E91B1A8E039

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Kylemore Abbey, het meest romantische kasteel van Ierland en sinds 1920 de thuis voor een aantal Benedictijner nonnen. Hier krijgen we een exclusieve rondleiding achter de schermen in de ommuurde Victoriaanse tuinen en het huis. Nadien genieten we samen van een lichte lunch in het Mitchell’s Café. In de late namiddag maken we een rondrit door Connemara, een ruig en dunbevolkt gebied waar nog over het algemeen het Gaellic wordt gesproken. Het groene Connemara heeft een ongerept, woest landschap met een mystieke sfeer. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Vandaag maken we een rondrit over Achill Island, het grootste eiland van Ierland. We brengen een bezoek aan het ‘Deserted Village’. De ruïnes van dit verlaten
dorpje zijn een verwijzing naar de hongersnood van 1845-1849. Veel van de bewoners
van dit verlaten dorpje verhuisden naar het nabijgelegen Dooagh of emigreerden naar
de Verenigde Staten of Australië. De cottages bleven staan en zijn sindsdien niet meer bewoond geweest, ondanks dat de dorpelingen vanuit Dooagh nog wel gebruik maakten van de omliggende landbouwvelden. We rijden verder langs de Atlantic Drive en genieten van een fenomenaal uitzicht over Achill Island en de Atlantische Oceaan. Vrij middagmaal. Na de lunch verlaten we Achill Island en rijden we richting het charmante Westport. Hier worden we in de late namiddag getrakteerd op een exclusieve rondleiding in het Westport House, een statig herenhuis uit de 18de eeuw. Vervolgens kunnen we samen genieten van een cream tea in de originele gerestaureerde keukens van het huis. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt in ons hotel. We verlaten het westen en doorkruisen het land richting ons tweede hotel. Onderweg maken we een stop in het stadje Longford voor een vrij middagmaal.
In de namiddag bezoeken we Beaulieu House and Gardens, eigendom van de welgestelde Tichbourne familie en momenteel nog steeds bewoond door de elfde generatie. We krijgen alweer een exclusieve rondleiding en worden opnieuw verwend met “tea and scones” in één van de privé eetzalen van het huis. Verder door naar ons hotel in Dundalk voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. In de voormiddag rijden we terug naar Belfast waar we de Titanic Experience bezoeken. Dit spiksplinternieuw museum is volledig gewijd aan het onfortuinlijke schip dat in 1912 zonk en gebouwd werd in de scheepswerf van Belfast. Het avontuur begint op het moment dat we het grote atrium van het gebouw binnen lopen, omgeven door 4 vleugels van scheepsrompen. We maken een reis door 9 grote galerijen met een supermoderne interactieve tentoonstelling om het ware verhaal van de Titanic te ontdekken – van de conceptie in Belfast in het begin van de 20e eeuw, via de bouw en lancering naar de beroemde ‘maiden voyage’ en de legendarische plaats in geschiedenis. Vrij middagmaal in het centrum van de stad. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt in ons hotel. We ontdekken deze ochtend het stadje Trim, waar zich niet alleen een 12de eeuws kasteel bevindt maar ook meer Middeleeuwse gebouwen dan eender welke andere locatie in Ierland. Het was gedurende vele eeuwen het grootste en belangrijkste kasteel in Ierland. Een ervaren ridder toont ons de mooiste plaatsjes van de stad en leert ons de kneepjes van het vak van het ridderschap. Nadien bezoeken we Trim Castle waar verschillende scènes van de film Braveheart werden gefilmd. Vrij middagmaal. In de namiddag transfer naar Dublin voor onze terugvlucht naar België.

Hotel

The Ellison Hotel **** in Castlebar

Het 4-sterrenhotel Ellison grenst aan de Royal Theatre Castlebar in het hart van Castlebar centrum. Het heeft grote kamers met een eigen badkamer. De kamers hebben ook een flatscreen-tv met satellietzenders, gratis internet en een zithoek.

 

Ballymascanlon House Hotel **** in Dundalk

Een indrukwekkend Victoriaans landhuis vormt het hart van dit mooie hotel. Het is een familiehotel waar u kan genieten van een informele en luxueuze sfeer, waar u zich meteen thuis zal voelen. De kamers hebben elk een aparte badkamer en beschikken over gratis Wifi, satelliet-tv, gratis thee- en koffiefaciliteiten en haardroger. De “health club” van het hotel bestaat uit een binnenzwembad, sauna en jacuzzi.

Periode

11/10/2020 – 16/10/2020

 

€ 1095

 

Eenpersoonskamer : +€ 150

Vliegtuig +  Autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Dublin – Brussel
  • Rondreis per comfortabele autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Exclusieve rondleiding te Kylemore Abbey, Westport House en Beaulieu House and Gardens
  • Toegang tot Trim Castle, Achill Island, Newgrange en Titanic Experience
  • Luchthaventaks, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: