Proef de lente! Overdag varen is meer genieten van het uitzicht.

Dag 1

Via Antwerpen en Rotterdam rijden we naar Amsterdam waar we rond de middag inschepen aan boord van de MS Rhein Prinzessin. Het schip blijft nog even aangemeerd voor een vrij stadsbezoek. Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om z’n artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2

Nog voor het ontbijt vertrekt het schip richting Hoorn. In een tijd van handel, ontdekkingen en rijkdom voor Nederland stond de verbazingwekkende stad Hoorn bekend om zijn belang voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Ontdek de traditionele architectuur, de pittoreske havens en de oude stad. In de namiddag varen we verder richting Enkhuizen. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis is nog steeds zichtbaar, als u door de oude binnenstad loopt met vele herenhuizen, grachten, kerken, stadsmuren en havens. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 3

Vandaag varen we naar Kampen, een oude Hanze- stad met een levendig karakter. Eigenlijk gewoon een openluchtmuseum. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. In de late namiddag komen we aan in één van de oudste steden van Nederland nl Deventer. De ligging aan de IJssel maakte het mede mogelijk dat de stad kon uitgroeien tot een belangrijk handelscentrum. Het bijzondere van Deventer is bovendien dat van haar rijke historie zeer veel bewaard is gebleven. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 4

Ontbijt. Rond 10u komen we aan in Zutphen, één van de oudste steden van Nederland. De stad kende een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 6

We verlaten het schip na de lichte lunch en hebben nog even tijd om de stad Keulen te verkennen. Nadien rijden we terug richting België.

Dag 5

’s Morgens brengen we een bezoek aan Düsseldorf, een van de mooiste winkelsteden van Duitsland. Wie niet graag shopt, vindt er ook een divers cultureel pallet met musea en bezienswaardigheden. In de vooravond varen we verder richting Keulen voor een avondbezoek aan de Kölner Dom en een wandeling door smalle straatjes met vakwerkhuisjes. Avondmaal en overnachting aan boord.

Schip

Het schip MS RHEIN PRINZESSIN ****

Dit is een schip dat met veel zorg en toewijding volledig gerenoveerd is en zo een grotere luxe en comfort biedt. 4 passagiersdekken – de stijlvol ingerichte Panorama-Lounge met bar en restaurant – kleine scheepsboutique – bibliotheek – lift (Neptun dek is niet bereikbaar per lift) – een klein wellnesscenter met sauna. fitness, kleine jacuzzi en douche – zonnedek met ligstoelen. Alle kajuiten hebben buitenzicht, zijn comfortabel en elegant ingericht en ongeveer 15 m2 – op Orion dek met balkon, op Saturn dek met grote vensters (kunnen niet geopend worden), op Neptun dek met kleine vensters (kunnen niet ge- opend worden) – douche/toilet, haardroger – airconditioning – radio, SAT-TV, safe, telefoon – 220V wisselstroom. Casual dress code (tijdens de “Captains evening” worden mannen gevraagd een pak te dragen en vrouwen om een jurk te dragen, formele avondkledij is niet verplicht) – boordtaal Duits – munteenheid Euro – alle grote kredietkaarten worden aanvaard. Uitgebreid ontbijtbuffet, meerdere gangen lunch en diner – namiddag koffie/thee – kwalitatieve Europese keuken.

Periode

21/03/2020 – 26/03/2020 GEANNULEERD !!

€ 589 Neptun dek (klein venster)

€ 639 Saturn dek (panorama venster)

€ 739 Orion dek (balkon)

 

Eenpersoonskajuit : op aanvraag

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van vol pension in een tweepersoonskajuit (vanaf lunch dag 1 tot lunch dag 6)
  • Welkomstcocktail & Captains dinner
  • Vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
  • Baan en haventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Nederlandstalige begeleiding/gids
  • Eventuele toegangsgelden
  • Fooien (ca. 8 EUR per nacht per persoon)
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Enkel opstap Assenede, Oostende, Gentbrugge, Antwerpen & Lummen mogelijk voor deze reis

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: