Het voornaamste bedevaartsoord van Frankrijk, Hoge Pyreneeën met zijn verborgen schatten

Ontdek Lourdes, het Heiligdom O.L. Vrouw van Lourdes, het kasteel, de kabelspoorweg van de Pic du Jer en vele andere bezienswaardigheden. De oevers van het meer van Lourdes zijn een heerlijke plek om te ontspannen, en de Pyreneeën, op slechts enkele kilometers van Lourdes, bieden eveneens veel prachtige plekken om te bezoeken.

Dag 1

Vertrek richting Franse grens en langs de autowegen over Rijsel, Parijs, Orléans naar Angouleme. Onderweg voorzien we de nodige haltes om een maaltijd te gebruiken en een frisse neus te halen. Avondmaal en overnachting in ons overnachtingshotel.

Dag 2

Ontbijt. Vertrek via Barbezieux en langs Bordeaux naar Longon. Via Air/Adour en Pau naar Lourdes. Lunch in het hotel. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de heiligdommen, de kruisweg , de bronnen en de baden. Middagmaal in het hotel. In de namiddag staat een prachtige excursie op het programma: door het smalle dal van Cauterets naar de waterval van Lutour. Vrije tijd om van de omgeving te genieten. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. We maken een uitstap naar Bartrès voor een bezoek aan de parochiekerk, het graf van de voedster en de schaapstal. Terug naar het hotel voor middagmaal. In de namiddag staat een prachtige natuuruitstap op het programma, de Cirque de Gavarnie. Avondmaal en overnachting in het hotel. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om de kaarsjesprocessie mee te volgen.

Dag 5

Ontbijt in het hotel. Vrije dag in Lourdes en middagmaal in hotel. U kan het stadje uitgebreid bezoeken of mooie wandelingen maken naar onder andere de Pic du Jer. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6

Na het ontbijt in het hotel rijden we terug naar België, via Landes en Bordeaux naar Orléans en Parijs. Onderweg wordt gestopt voor een facultatief middag- en avondmaal. Aankomst in België in de loop van de avond.

Hotel

Hotel Méditerranée **** in Lourdes

Hotel Méditerranée is één van de beste hotels in Lourdes. Het hotel ligt langs de oevers van de Gave en dicht bij de heiligdommen. Het hotel beschikt over meerdere liften, grote gezellige bars, tv, salon en heeft een grote tuin. Het restaurant is gekend voor zijn kwaliteitskeuken. De kamers beschikken over airco, televisie, telefoon en volledig uitgeruste badkamer.

Periode

€ 675
  • 09/07/2019 – 14/07/2019
  • 07/10/2019 – 12/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 120

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Wijn en water inbegrepen tijdens de maaltijden in het hotel in Lourdes

  • Baantaksen, BTW & garantiefonds
  • Lunch op dag 2,3,4 en 5

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: