D-Day stranden, witte krijtrotsen en schilderachtige dorpjes.

In Normandië valt altijd een hoop te beleven. De streek telt een hele rist historische trekpleisters en is de thuishaven van een handvol Franse delicatessen. Bovendien kom je overal schilderachtige dorpjes tegen en kanje prachtige wandelingen maken langs de uitgestrekte kustlijn.

Dag 1

De reisroute verloopt via Calais – Boulogne en Rouen. Rond de middag houden we even halt in Rouen voor een vrije lunch. Nadien brengen we een kort bezoek aan de stad Rouen, de historische hoofdstad van Normandië, met o.a. de oude marktplaats waar Jeanne d’Arc in1431 op de brandstapel verbrand werd.Daarna doorreis richting hotel. Check-in, avondmaal & overnachting.

Dag 2

Ontbijt in het hotel. ‘s Morgens bezoekt u de Mont St Michel, een rotsachtig schiereilandje, op ongeveer 1 kilometeruit de kust bij de plaats Avranches. Het is oorspronkelijk een getijden eiland: het was over land bereikbaar bij eb, maar bij vloed was het omringd door water. Tegenwoordig kan het eiland bezocht worden via een nieuwe voetgangersbrug (2,5km) of met een gratis shuttle busje vanop de parking. Het eiland, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers. Na het bezoek vrije lunch in Avranches. In Avranches was het dat de aartsengel Michaël verscheen aan bisschop Aubert en hem vroeg om een kapel te bouwen boven op de top van de Mont-St.-Michel. Op de plaats waar de vroegere kathedraal stond krijg je nu een prachtig uitzicht over de baai van Mont- St.-Michel. Ook vanuit de botanische tuin (Jardin des Plantes) kun je genieten van dit mooie panorama. In de bijgebouwen van het voormalig bisschoppelijk paleis herleeft het dagelijkse leven uit de 19° eeuw dankzij meubels, klederdrachten en antieke voorwerpen. Terug naar het hotel voor avondmaal & overnachting.

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Cançale is een vissersdorpje dat bekend is voor zijn oesterkweek, die meerdere honderden hectare beslaat. Je kunt de oesterbanken op de kust bezoekenbij eb. Aan de kraampjes kan je proeven van de lekkere verse oesters. Via Cançale rijden we naar St Malo, met zijn havens, stadswallen, de gezellige straatjes en het aquarium. Vrije lunch. Verder naar Dinard, een mondain kuuroord aan de monding van deRance. Je krijgt er prachtige uitzichten over de Rance vanaf de Promenade du Clair de Lime. Op deze plaats is er een zeer groot getijdenverschil. Aan de monding van de Rance heeft men een getijdencentrale gebouwd via een stuwdam. Eb en vloed zorgen voor de natuurlijke productie van elektriciteit. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt bezoeken we Dinan. Het meer dan duizend jaar oude stadje wordt één van de mooiste oude plaatsjes van Frankrijk genoemd. Het stadje kreeg de naam ‘Zwaluwnest’ omdat het hoog boven een heuvel kleeft. Vanop de Tour de l’Horloge, een klokkentoren uit de 15de eeuw, heb je een prachtig panorama over de stad. Tenminste als je de vele treden naar boven stapt. Wat verder in de stad, in de omgeving van de Place de l’Apport, vind je ook prachtige vakwerkhuizen in combinatie met kasseistraten. Eveneens in het centrum kun je de abdij met binnenhof en pandgang bezoeken. Er is ook nog een citadel en op de vestingwallen is er een Engelse tuin die eveneens een prachtig uitzicht biedt. Na de vrije lunch rijden we richting Dol de Bretagne. Dol de Bretagne was tot de 12de eeuw de bisschoppelijke zetel. Daarom heeft deze stad van 5000 inwoners een kathedraal. Ze werd gebouwd in de 13de eeuw maar was pas afgewerkt in de 16de eeuw en is een bezoek overwaard. Langs dePromenade des Douves kun je genieten van een prachtig zicht over de ‘Marais’(moerassen) en de Mont Dol. Mont Dol iseen rots van 65 meter hoog die plots uit de oude moerassen opstijgt, net zoals de Mont St.-Michel. Ze bestaan trouwens uit dezelfde rotsmassa en vroeger was ze eveneens omgeven door de zee. Op de top is er een pleintje met een kapel en een toren. Hier kan je vooral genieten van het oneindige panorama. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de landingsstranden en herinneringsplaatsen uit 2° wereldoorlog met o.a. Arromanches met zijn kunstmatige haven, Courseulles, het centrum van het invasie-gebied, het Amerikaanse soldatenkerkhof van St Laurent-Colleville, Pointe du Hoc waar de Amerikaanse Rangers één van de hevigste gevechten uit WO II hebben geleverd,… Op de terugweg naar het hotel houden we ook even halt in Bayeux, met zijn bekende tapijt.

Dag 6

Na het ontbijt beginnen we aan onze terugreis. In de voormiddag brengen we nog een bezoek aan Caen. Na een bezoek aan de Stranden van de Landing is een bezoek aan het Memorial van Caen een must. Dit museum is gewijd aan de Slag van Normandië en is een internationaal cultureel centrum in het teken van de vrede. Verder vindt u er ook de abdij en kerk van Willem de Veroveraar . Vrije lunch. Vervolg van onze terugreis via Rouen en Amiens.

Hotel

Hotel Le Fruitier *** in Villedieu-Les- Poêles

Het gezellige Hôtel-Restaurant Le Fruitier ligt tussen Le Mont Saint-Michel en de stranden van D-Day, is gerenoveerd in 2008 en biedt een elegante en moderne setting. Dit familiehotel telt 48 kamers en biedt moderne, comfortabele kamers. Iedere kamer is uniek en op individuele wijze ingericht. Het restaurant Le Fruitier serveert traditionele en semi-gastronomische gerechten in een knusse en moderne omgeving.

Periode

€ 750

19/05/2019 – 24/05/2019
23/08/2019 – 28/08/2019

Eenpersoonskamer : +€ 130

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • 1 avond ‘Fruits des Mers’ schotel
  • Toegangsgelden voor: Abdij Mont St Michel en Memorial de Caen in Caen
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: