Beleef en vier Hogmanay, oudejaarsavond op zijn Schots. Silvester volgens een eeuwenoude traditie

Dag 1

Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen richting Kinderdijk, een klein dorp in Zuid-Holland, met een unieke verzameling van 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw die wereldwijd als Nederlands icoon worden beschouwd. Verder naar IJmuiden voor inscheping op de ferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord.

Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

Dag 2

Ontbijtbuffet aan boord. We rijden westwaarts, bijna parallel aan Hadrian’s Wall. Deze Romeinse muur is ongeveer 1900 jaar oud en we maken een korte fotostop voor wie dit stukje historie graag vast wil leggen voor thuis. We rijden verder door tot Gretna Green. Vrij middagmaal aan het beroemde Old Blacksmith House. Verder door naar onze verblijfplaats Peebles, waar we in ons hotel verwelkomd worden met een typische afternoon tea. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Schots ontbijt. We rijden richting Edinburgh voor een bezoek aan de twee delen van de Schotse hoofdstad: de oude stad of Old Town, die zich uitstrekt van het kasteel bovenop een vulkanische rots, via de Royal Mile en zijstraten, tot het koninklijk paleis Holyrood House en de nieuwe stad of New Town, met onder meer de musea in classicistische stijl, die Edinburgh de bijnaam gaven “Athene van het noorden” en het Scott Monument, dat versierd is met figuren uit de romans van Sir WalterScott. Verder naar Glenkinchie Distillery, waar we alles te weten komen over het Schotse levenswater met aansluitend degustatie. Terug richting ons hotel. Zet jezelf  in feestoutfit, want het aperitief staat al klaar! We schuiven de beentjes onder tafel en genieten van een typische Hogmanay 5 gangen feestmenu met de nodige sfeer en ambiance! Welkom 2019, Gelukkig Nieuwjaar!

Dag 4

Vandaag genieten we van een Schotse Nieuwjaarsbrunch en wat vrije tijd. . Avondmaal en overnachting gevolgd door live muziek in het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we richting Holy Island of Lindisfarne Island. Een eiland met een dorp, een kasteel, een abdijruïne en een geschiedenis van vijftienhonderd jaar. Het wordt tweemaal daags van de rest van de wereld afgesneden door de getijden. Verder door tot Alnwick, dat bekend staat om het Harry-Potter-kasteel Alnwick Castle dat naast het dorp staat. Het kas- teel is al 700 jaar bewoond door dezelfde familie, de hertogen van Northumberlanden wordt in veel films gebruikt als decor.Zo zag u het als Zweinstein in enkeleHarry Potter films, Blackadder maakte hier zijn grappen en ook voor de films Ivanhoe, Robin Hood, Elisabeth en de filmMary, Queen of Scots zijn hier opnamen gemaakt. Verder richting Newcastle voor onze overtocht naar huis. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord.Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

Dag 6

Engels ontbijt aan boord. Aankomst in IJmuiden. Via de Nederlandse en Bel- gische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

* De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.

Hotel

Macdonald Cardona Hotel **** in Peebles

Dit 4-sterrenhotel ligt op een rustige locatie op het platteland, aan rivier de Tweed. Het heeft uitzicht op de Border Hills, een 18-holesgolfbaan, een bekroond restaurant en een spa. De kamers hebben verduiste- ringsgordijnen om een goede nachtrust te garanderen. Gasten kunnen ook genieten van het uitzicht op de heuvels of de golf- baan en de vele voorzieningen, waaronder thee- en koffiefaciliteiten. Gasten kunnen gebruikmaken van de spa van het hotel of de healthclub, waar u een sauna, eenfitnessruimte en een zwembad vindt.

Periode

€ 855
29/12/2018 – 03/01/2019

Eenpersoonskamer : +€ 135

Praktisch

Inbegrepen

  • De overtocht IJmuiden-Newcastle h/t in tweepersoonsbinnenhut
  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Galadiner op oudejaarsavond en brunch op Nieuwjaar
  • Whiskyproeverij Glenkinchie Distillery en bezoek Holy Island

  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?