Waan je in de Middeleeuwen. Pareltjes van art nouveau.

Tallinn en Riga zijn allebei gezegend met een sprookjesachtige binnenstad, waar pastelkleurige huizen in rap tempo afgewisseld worden met prachtige kerken. In het centrum van Tallinn zorgen de middeleeuwsestadsmuren en vestingtorens voor een bijzondere sfeer. Daarentegen zorgen de gracht en rivier die doorRiga stroomt voor een extra sfeerbeleving in de stad. In beide steden kun je buiten het gepolijste centrum het rauwe randje en de creatieve vibe van de stad vinden.

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Tallinn en transfer naar het centrum voor een eerste kennismaking van deze indrukwekkende, oude stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Ontbijt. De aan de Finse Golf gelegen Estse hoofdstad Tallinn heeft een relatief klein oud centrum met veel nauwe voetgangersstraatjes, pleintjes, hofjes en schitterende oude stadsmuren . Het middeleeuwse oude stadscentrum is een drukke plaats in de zomer met vele winkeltjes, galerijen, souvenirkraampjes, cafés en restaurants. De stadswandeling brengt ons langs de middeleeuwse stadsmuren en in het historische centrum waar we het Toompea Kasteel, de 13e Dom Kerk, de 19e eeuwse Russisch-Orthodoxe Kathedraal van Alexander Nevskij, het 15e eeuwse Stadshuisplein, gebouwd door de Oude Gilde, om Tallinn’s deelname in de Hanse te vieren. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar het Kadriorg Paleis. Het is ontworpen door Niccolo Michetti en was ooit het zomerpaleis voor de tsarenfamilie. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan het KUMU, het nieuwe Kunst-museum van Estland. De vaste collectie van het museum toont werk van Estlandsekunstenaars uit de 18de en 19de eeuw, terwijl tijdelijke tentoonstellingen een beeld ge-ven van de hedendaagse kunst. In de buurt van het Kadriorgpaleis bezoeken we nogde ruïnes van het Brigittaklooster. Na de lunch is er wat vrije tijd voorzien om nog watte genieten van het sprookjesachtige Tallinn. Avondmaal en overnachting in Tallinn.

Dag 4

Ontbijt. Vertrek naar de luchthaven van Tallinn. Lijnvlucht naar Riga. Na aankomst rijden we naar het centrum van de stad waar we een bezoek brengen aan het Occupatie museum. We komen er meer te weten over de 51-jaar durende bezetting vanLetland door opeenvolgend de Sovjet Unie, Nazi Duitsland en opnieuw de SovjetUnie. Transfer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Vandaag nemen we uitgebreid de tijd om Riga, de hoofdstad van Letland te ontdekken. Riga is een mid- deleeuwse hansestad. We bezoeken ero.a. St. Peter’s Kathedraal, waar men op de trappen het beste panorama over de stad heeft. Het kasteel van Riga met zijn3 musea, de Dom Kathedraal, met éénvan de grootste pijporgels ter wereld en de oude gildehuizen. We zullen merken waarom Riga bekend werd als één van Europa’s leidinggevende steden in delate 19e en vroege 20e eeuw wat de ArtNouveau stijl betreft . Riga beschikt over de grootste Europese concentratie van Jugendstil (Duitse Art Nouveau) gebouwen. Na het vrije middagmaal maken we tijd om te genieten van een bezoek aan Jurmala, het Letse zee resort, beroemd om zijn houten architectuur en zandstranden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Na het ontbijt heeft u nog vrije tijd om Riga verder te verkennen, een terrasje te doen of wat te winkelen. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Riga voor de terugvlucht naar België.

Hotel

Hotel Radisson Blu Olümpia **** in Tallinn

Het centraal gelegen Radisson Blu Hotel Olümpia biedt kamers met airconditioning, een kabel-tv en gratis WiFi. U kunt gebruikmaken van het zwembad op de 26e verdie-ping. De kamers zijn klassiek ingericht en hebben strijkfaciliteiten en een kluisje. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad of douche en een haardroger. Het fitnesscentrum op de bovenste verdieping biedt uitzicht op Tallinn. U kunt ookontspannen in de sauna.

Hotel Jurmala Spa **** in Jurmala

Hotel Jurmala Spa is een modern sparesort en congrescentrum en ligt op wandelafstand van het strand. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes en gratis parkeergelegenheid. Het spa- en gezondheidscentrum van het hotel bevindt zich op 2 verdiepingen. U kunt er genieten van massages en watertherapieën. Er zijn 3 zwembaden met verschillende temperaturen, een kinderbad met glijbaan, bubbelbaden, 5 verschillende sauna’s, een kindersauna, een solarium, een contrastdouche, een Russische douche,een waterval, een massageruimte en een bar. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer met douche.

Periode

€ 970
  • 05/06/2019 – 10/06/2019
  • 04/09/2019 – 09/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 185

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Tallinn, Tallinn – Riga, Riga – Brussel
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Tranfers per comfortabele autocar

  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: