Een helderblauwe zee, palmbomen, brede zandstranden. Het is dichterbij dan je denkt!

Een subtropisch klimaat dat nergens anders in Engeland voorkomt dan in de regio Cornwall, ook wel de “Engelse Rivera“ genoemd. Ruige moorlands en een spectaculaire, door deAtlantische oceaan gevormde kustlijn wisselen er af met glooiende heuvels, beboste valleien, beschutte baaien en traditionele vissershaventjes.

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rondom Londen richting Cornwall. Onderweg maken we een stop in Salisbury voor een kort bezoek aan deze stad. De kathedraal van Salisbury behoort tot de mooiste kathedralen van het land en is bijna volledig gebouwd in de vroege gotische stijl. Vrij middagmaal. Verder naaronze eerste verblijfplaats Torquay, dé badplaats, prachtig gelegen op een heuvelachtige landtong. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we Greenway House. Agatha Christie’s zomerhuis prijkt op een groene heuvel boven de Dart rivier. Daar genoot ze op haar favoriete bankje van het prachtige uitzicht. Christie vond Greenway de fijnste plek op aarde. Het huis en de omgeving zijn een grote inspiratiebron voor meerdere van haar boeken geweest. Gelegenheid tot middagmaal. Nadien rijden we naar Powderham Castle. Dit kasteel is reeds in de handen van de graven van Devon sinds de 14de eeuw. Meer dan 600 jaar geschiedenis kan ontdekt worden binnen de muren van één van Devon’s oudste eengezinswoningen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar Plymouth, een rasecht Brits havenstadje vol verhalen. Sir Francis Drake wilde per se zijn potje bowlen in de Plymouth Bowling Club afmaken voordat hij de Spaanse Armada aan gort schoot. Hier vertrok de Mayflower in 1620 vanaf het Barbican naar Amerika. En de oudste ginstokerij ter wereld produceert hier nog altijd elke dag Plymouth Gin. Vrij middagmaal. We rijden door naar Polperro, een ongerept vissersdorp waar we terug in de tijd gaan. We maken een wandeling door de smalle straatjes en kijken onze ogen uit bij de haven. De charmante huisjes die tegen de heuvel zijn gebouwd zijn het kenmerk van Polperro en van hier hebben we een schitterend uitzicht over zee. Verder door naar onze tweede verblijfplaats Newquay. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we richting Gorran Haven, een ongerept kustplaatsje in het hart van een cluster van vissershuisjes, genesteld rondom een afgelegen baai. Vervolgens gaan we naar de bekroonde Lost Gardens of Heligan voor een vrij bezoek. Het toneel van het grootste tuin restauratie project in Europa. Een mysterieus landgoed dat al honderden jaren in het bezit is van de familie Tremayne. Werkelijk prachtig! Geniet van de prachtige plantenverzameling, de fascinerende muurtuinen en romantische landschapsstructuren. Nadien gaan we door naar St Austell Bay, één van de grootste steden van Cornwall en gelegen op slechts een paar kilometer van de kust! Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Vertrek naar Falmouth, de toegangspoort tot de prachtige Fal River, die door een gebied van natuurlijke schoonheid loopt. Door naar het eiland St Michael’s Mount, waar volgens de legende de reus Corvmoran woonde. Het eiland is doordrenkt met mythen en legenden. Zo pronkt er bovenop een sprookjesachtig kasteel dat al generaties lang in handen is van de familie St Aubyn, die het ook tegenwoordig nog bezit. Naast het kasteel ligt een middeleeuwse priorij, die is ge- bouwd nadat benedictijnse monniken het eiland van Willem de Veroveraar hadden geërfd. Dankzij het dorpje en de bedrijvigehaven is St Michael’s Mount het hele jaar door een idyllisch oord. Verder naar het lieflijke St Ives, een schilderachtig vissersdorpje met een kunstzinnige flair. Het iseen rustig plaatsje met bijzonder veel karakter. In de straatjes aan de rand van het centrum liggen allerlei galerieën, cafeetjes en kunstzinnige winkeltjes. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. We rijden naar Eden Project en verkennen het grootste indoor regenwoud in de wereld. Het is gebouwd in een oude kleimijn en biedt een fascinerende kijk op de relatie tussen planten en mensen. Tegen de wand van de voormalige porseleinaardegroeve zijn twee futuristisch aandoende serres gebouwd. Deze biokoepels zijn ingericht voor enerzijds een heet en vochtig en anderzijds een warm en droog klimaat. Daarbuiten zijn de wanden van de groeve beplant met flora die gedijt in het klimaat van Cornwall. Terug richtingNewquay voor vrije tijd in de omgeving van ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

We verlaten Cornwall en rijden langsheen prachtige landschappen naar Stonehenge. Gelegenheid tot middagmaal en facultatief bezoek aan het unieke bouwwerk uit het stenen tijdperk. Het ligt precies in lijn met de plek waar de zon aan de hemel opkomt en ondergaat. Verder door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Headland Hotel & Spa *** in Torquay

The Headland Hotel & Spa ligt aan het strand in Torquay. De kamers van het hotel zijn voorzien van een eigen badkamer met een douche. Sommige kamers hebben een zithoek. Alle kamers van The Headland Hotel & Spa zijn uitgerust met een televisie en een haardroger.

The Esplanade Hotel *** in Newquay

Het Esplanade Hotel biedt uitzicht opFistral Beach en de Atlantische Oceaan.Het hotel heeft een kindvriendelijk binnen- zwembad, een bubbelbad en een sauna.De badkamers zijn modern en betegeld en allemaal uitgerust met toiletartikelen en een haardroger. Elke kamer is ruim en voorzien van hedendaags houten meubilair.

Periode

€ 1025
12/10/2019 – 18/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 170

Boot + Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Greenway House, Powderham Castle, St Michael’s Mount en Eden Project
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: