Een bonte mix van eilanden. Het kleinste land van Scandinavië.

Hou je van eilanden, dan zit je goed in Denemarken. Er zijn er een slordige 400! Sjælland is de grootste en hier vind je dan ook de heerlijke hoofdstad Kopenhagen. Duinen, mooie fjorden, leuke stadjes en tal van bezienswaardigheden zorgen ervoor dat je hier niets tekort komt!

Dag 1

Vanaf onze opstapplaats richting het hoge noorden van Duitsland. Onderweg lassen we verschillende stops in. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan de Hanzestad Hamburg: het stadsbeeld wordt gedomineerd door de torens van de vijf belangrijkste kerken, waaronder St.Michaelis (“Michel”), het symbool van de stad en de torenruïne van St. Nikolai. U zult ook onder de indruk zijn van de Speicherstadt met zijn bakstenen gebouwen van zeven verdiepingen, de landingsbruggen of de beroemde Elbphilharmonie. Ons hotel vandaag ligt in het uiterste noorden van Duitsland, in het zogenaamde land tussen de zeeën.

Dag 2

Vandaag gaat het naar Denemarken: In Sönderborg vindt u een prachtige oude stad en een renaissancekasteel, waar nu een museum is gevestigd. Vanaf het eiland Als, met zijn kliffen en pittoreske baaien, neemt u de veerboot van Fynshav naar Böjden op het eiland Funen. We maken een wandeling door het charmante stadje Faaborg voordat we doorgaan naar Odense. In Odense werd de dichter Hans Christian Andersen geboren, die beroemd werd om zijn sprookjes. Vervolg over de Storebaeltbrücke naar het eiland Seeland. Bijzonder indrukwekkend is de 6,9 km lange oostelijke brug een van de langste hangbruggen ter wereld! Vanuit de havenstad Korsör heb je een prachtig uitzicht op de brug. Korsör heeft ook een stadsmuseum en mooie oude koopmans-huizen. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we richting Roskilde.De stad Roskilde staat bekend om zijn kathedraal: het 13e-eeuwse bakstenen gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Tijdens het vrije bezoek aan het Viking Ship Museum ziet u de vijf indrukwekkende Viking-schepen uit de 11e eeuw van Skuldelev, die de kern van de tentoonstelling vormen. Ze waren in het fjord verzonken om vijandelijke oorlogsschepen te hinderen. De haven van het museum herbergt een grote collectie replica Viking-schepen en traditionele Noordse waterscooters. Niet ver weg is Kopenhagen, de hoofdstad van het koninkrijk Denemarken. Een rondleiding door de stad zal u zeker fascineren met zijn prachtige gebouwen, prachtige pleinen en talloze kerken. Verschillende kastelen bevinden zich direct in het stadscentrum, zoals Amalienborg met het imposante kasteelplein waar de wisseling van de wacht plaatsvindt. Ook bezienswaardig is het binnenstedelijk havenkanaal Nyhavn, dat in de zomer bijna de zuidelijke flair uitstraalt. In de aangrenzende kleurrijke huizen met puntgevels vindt u vele kleine restaurants, waar u buiten kunt zitten en genieten van het uitzicht op de vele boten. Een andere attractie is de kleine zeemeer- min – een van de meest gefotografeerde motieven in Kopenhagen. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Kopenhagen.

Dag 4

Opnieuw steken we een brug over, dit keer over de Sont naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier gekenmerkt zijn de gotische St. Peter’s Church, het prachtige stadhuis, Lilla Torg waarschijnlijk het mooiste plein van de stad en het fort Malmö Castle, dat een museum huisvest. Een echte eye-catcher is de spectaculaire wolkenkrabber “Turning Torso”.We rijden verder door het zuiden van Zweden naar Ystad. Hier vindt u een mooie, gesloten stadsbeeld met talrijke vakwerkhuizen en geplaveide straten. Ystad werd bekend door Henning Mankell’s detectiveromans, hier ontstond het fictieve personage Kurt Wallander. We nemen de ferry naar Ronne, de hoofdstad van het Deense eiland Bornholm. Het gevarieerde landschap van ruige kliffen, witte stranden, moerassen, heide en bossen en pittoreske vissersdorpjes maken van Bornholm voor“parel van de Oostzee”. Avondmaal en overnachting in Nexö.

.

Dag 5

Vandaag beleven we de pittoreske landschappen en plaatsen van Bornholm tijdens een eilandtour. Deze omvat de havenstad Svaneke met zijn aantrekkelijke vakwerkhuizen en kronkelende straatjes en Almindingen – een van de grootste bosgebieden in Denemarken. Kenmerkend voor Bornholm zijn de ronde middeleeuwse kerken en de haring rokerijen. U ziet ook het pittoreske vissersplaatsje van Gudhjem, de grote kasteelruïne Hammershus en de historische stad Hasle. Het zuiden van het eiland staat bekend om het lange, witte strand van Dueodde: dit wordt begrensd door duinen en dennenbossen en het zand is zo fijn dat het ooit werd gebruikt voor zandlopers. Avondmaal en overnachtingin Nexö.

Dag 6

Vandaag bezoeken we de Deense archipel Ertholmene. De kleine eilanden Christiansö en Frederiksö zijn verbonden door een hangbrug. Christiansö wordt gekenmerkt door de ruïnes van een fort uit de 17e eeuw, omdat het eiland lange tijd diende als een fort en de bescherming van de Deense vloot. Tegenwoordig worden de eilanden beschermd door de natuur en het erfgoed. Hier leven voornamelijk vissers, maar Christiansö is ook erg populair bij kunstenaars. U kan hier eventueel een boottocht maken of een bezoek brengen aan het NaturBornholm Adventure Centre in de buurt van Aakirkeby. Hier leert u interessante feiten over de flora en fauna en de geologie van Bornholm. Avondmaal en overnachting in Nexö.

Dag 7

‘s Morgens nemen we de veerboot terug naar Sassnitz. Door de vlakke landschappen van het noorden, reizen we terug naar Belgïe. Verschillende stops onderweg. Terug naar uw afstapplaats.

Hotel

Best Western Hotel Prisma *** in Neumünster
Comwel Korsör **** in Korsör
Comfort Vesterbro *** in Kopenhagen
Balka Söbad *** in Nexö

Periode

€ 1245
  • 10/07/2019 – 16/07/2019

Eenpersoonskamer : +€ 222

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Overtochten tussen de verschillende eilanden
  • Lokale gids in Kopenhagen (3u) en lokale gids in Bornholm (8u)
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: