Een prachtige en afwisselende fietsroute langs het riviertje de Etsch.

Dag 1

Voorziene vertrek in Assenede. We doorkruisen Duitsland via Keulen en de Rijnvallei naar Ulm en Lindau. Vervolgens rijden we langs de Arlberg richting Nauders in Oostenrijk. Onderweg regelmatige stops. In de vooravond komen we aan in ons hotel in Nauders. Avondmaal en overnachting.

Kunnen we deze gebruiken_preview

Dag 2

Ontbijt in het hotel. We starten vandaag aan ons fietsvakantie langs de Etschradweg. Met op de achtergrond het decor van de machtige Alpentoppen fietsen we over een prachtige en afwisselende fietsroute langs het riviertje de Etsch, Adige op z’n Italiaans. Daar waar de Oostenrijkse sfeer plaats maakt voor de charmes en temperament van Italië, fietst u door idyllische dorpjes en langs burchten, uitgestrekte boomgaarden, wijnranken en het Gardameer. We starten onze fietstocht vanaf het prachtige Reschenmeer. U fietst langs het schilderachtige meer naar het klooster Marienkron. Via Glurns naar Schlanders of Nathurns voor uw avondmaal en overnachting. (68 km)

Dag 3

Ontbijt. Na de grens met Italië is het lekker afdalen door het dal van de Etsch langs schitterende boomgaarden door de prachtige dorpen van Zuid-Tirol. Tschirland
en Schloss Dornsberg liggen ook op onze weg. Verder fietsen naar het gezellige kuuroord Merano met zijn geneeskrachtige bronnen. Vandaag fietsen we over de licht heuvelachtige zijwegen naar Nals. Daarna vervolgen we de route over de vlakke fietspaden via Andriano naar de monding van de Adige in de buurt van Kasteel Sigmundskron. Vervolgens via de fietspaden naar het centrum van Bolzano, de hoofdstad van het Duitstalige Südtirol. In deze stad komt u vast tijd te kort om alles te bezoeken, de Dom, het Ötzi-museum, er is te veel om op te noemen. Avondmaal en overnachting in ons hotel. (55 km)

Dag 4

Ontbijt. Op dag 4 volgen we nog steeds de rivierbedding van de Etsch of Adige naar Trento, beroemd geworden door het concilie van Trento. Onderweg komen we ook langs San Michele all’Adige. We overnachten in Trento, de oude stad met het Piazza Duomo. Avondmaal en overnachting.(60 km)

Dag 5

Ontbijt in hotel. Door het schitterende wijnbouwgebied steeds de Etsch volgend naar Rovereto om daarna licht stijgend naar San Giovanni te fietsen. Via Torbole fietsen we langs het Gardameer naar Riva del Garda. Avondmaal en overnachting.

dag 6

Na het vroege ontbijt beginnen we aan een stukje van de terugreis. Dit gaat over de Brennerpass richting Innsbruck, Munchen naar de omgeving van de Romantische Strasse. Afhankelijk van de tijd zullen er nog een 30 à 35 km gefietst worden langs de rivier Worlitz naar Dinkelsbuhl. Avondmaal en overnachting. (35 km)

Dag 7

Na het ontbijt zetten wij onze fahrrad op weg richting Rothenburg ob der Tauber. Fietsen in de vallei van de Tauber. (44 km) We nemen afscheid in Rothenburg en genieten na van de afgelopen fietsreis tijdens de busreis huiswaarts. Aankomst voorzien rond 22u30.

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

29/08/2020 – 04/09/2020

 

€ 985

 

 

Eenpersoonskamer : +€ 180

Eigen Diederik autocar + Fiets

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Vervoer van uw eigen fietsen met fietsremorque
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamers
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Enkel opstap Assenede en Antwerpen voor deze reis

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: