Frankrijk op zijn best in een betoverend decor - Prachtig hotel in de traditionele warme stijl van de Savoie

De Haute Savoie beschikt, naast vele waardevolle sites, over een uitzonderlijk rijk natuurerfgoed. Het majestueuze massief van de Mont-Blanc, het dak van Europa, is het paradijs voor alpinisten, skiërs en liefhebbers van overweldigende landschappen. De uitgestrekte skigebieden, de natuurreservaten, maar ook de beroemde thermale kuuroorden, de meren, uitgelezen voor watersport, de schitterende stad Annecy, die men wel eens het Venetië van de Alpen noemt en daarnaast de heerlijke specialiteiten van de Savoie: zoveel troeven, die van de Haute Savoie een uitverkoren bestemming maken.

Dag 1

We rijden via Luxemburg en Dijon. Vrije lunch in de buurt van Dijon. In de vooravond komen we aan in hotel Alpina in Les Gets. Onthaal in het hotel. Verdeling van de kamers, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt ziet u in een plaatselijke fromagerie hoe de typische streekkaas le Reblochon gemaakt wordt. Middagmaal in hotel Alpina. Na de middag maken we een uitstap naar het prachtige keteldal van Sixt Fer à Cheval. Nadien stop in het plaatsje zelf. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Daguitstap naar het prachtige meer van Annecy. We rijden van de Col de la Colombière naar de top van de Col des Aravis. We dalen af naar La Clusaz en bereiken zo de mondaine badplaats Annecy. Vrij middagmaal in Annecy. U maakt een wandeling langs het meer of aneert er in de gezellige binnenstad. Indien voldoende interesse, kan een boottocht op het meer voorzien worden. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Excursie naar het exclusieve skioord Chamonix, prachtig gelegen aan de voet van de Mont Blanc. Vrije lunch in Chamonix. Gelegenheid om een bezoek te brengen aan La Mer de Glace, de beroemde ijsgrotten van de gletsjer. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt heeft u een vrije voormiddag met aansluitend middagmaal in het hotel. In de namiddag rijden we naar het geitendorp Les Lindarets. De geiten lopen er los tussen de toeristen. Ambiance verzekerd ! Nadien is er gelegenheid het museum van mechanische muziek te bezoeken in Les Gets. Dit museum is iets enig in de wereld ! Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt in het hotel. We vertrekken naar het historische stadje Yvoire aan het Meer van Genève. Dit prachtige bloemendorpje nodigt uit tot een verkenning. Verder door naar Evian, gekend door zijn natuurlijk bronwater. Vrij middagmaal. De eerste bron werd in 1790 ontdekt door een achteloze wandelaar die met nier- en leverpijnen worstelde. Het heeft de reputatie een gastvrij en dynamisch stadje te zijn. Evian ligt gunstig tussen het meer en de bergen in, wat haar een internationale reputatie heeft bezorgd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis langs de Franse autowegen. Onderweg houden we halt voor een vrije lunch. Verder via Luxemburg naar uw afstapplaats.

Haute Savoie

Hotel

Hotel Alpina *** in Les Gets

Het charmante Hotel Alpina ligt op wandelafstand van het centrum van Les Gets. De kamers werden volledig vernieuwd en beschikken over bad/ douche en toilet. Het
hotel is gebouwd in de typische chaletstijl van de streek, wat de gezelligheid zeker ten goede komt. Hotel Alpina heeft een gereputeerde keuken. Verder beschikt het hotel ook over een overdekt zwembad, een sauna en een whirlpool.

Periode

€ 865
  • 11/06/2019 – 17/06/2019
  • 31/08/2019 – 06/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 90

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Lichte lunch op dag 2 en 5

  • 1⁄4 bier of wijn bij het avondmaal

  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: