Dé vakantie voor levensgenieters. Kristallen meren, diepe dalen en prachtige natuur

Dit is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Diepe valleien, aangename bergmeren en middeleeuwse steden en dorpen zijn hier omgeven door de hoogste Alpen van het land.
Met dit fenomenale landschap komt het dus niet als een verrassing dat Karinthië na Tirol en Salzburg de meestbezochte deelstaat van Oostenrijk is.

Dag 1

Via de Belgisch en Duitse autobanen rijden we richting onze overnachtingsplaats in Rosenheim. Tijdens de reis worden verschillende stops ingelast. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet rijden we via de Oostenrijkse autowegen via Salzburg naar onze verblijfplaats Flattach. Middagmaal bij aankomst in het hotel. Na de middag vertrekken we richting de Karinthische meren voor een boottocht op de Ossiachersee. Nadien rijden we naar de PiramideKogel am Wörthersee met uitzicht over bijna heel Karinthië. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijtbuffet in het hotel. We vertrekken richting het stuwmeer Maltatal met zijn imposante dam. We nemen de avontuurlijke toegangsweg rechtstreeks naar het reservoir, ongeveer 200 m hoog en 600 m lang. We rijden verder langs Gmünd voor een bezoek aan het Porsche Museum en bieden de mogelijkheid om een koffie te drinken in een gerenommeerd Weens kof ehuis in het middeleeuws centrum van Gmünd. Terug richting hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Vandaag excursie naar de Mölltaler gletsjer met een panoramisch platform 2800 m boven de zeespiegel, met uitzicht op een zee van meer dan 3000 meter hoge bergen van het Alpenmassief. Vrij middagmaal. In de namiddag mogelijkheid om met de kabelbaan 2350 m boven de zeespiegel te gaan en te genieten van een uitzicht op de dalen van Karinthië en de Hohe Tauern. Terug naar hotel voor avond- maal en een avond vol muziek en traditionele dansen. Overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt heeft u een vrije voormiddag. Na het vrije middagmaal rijden we naar Weissensee, Karinthië’s hoogste zwemmeer. Mogelijkheid tot een korte wandeling aan de Naggleralm. We rijden terug naar het hotel via Lienz, de hoofdstad en historisch centrum van Oost-Tirol. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. We vertrekken via de Nockalmstraße, het grootste nationale park in Oostenrijk voor een bezoek aan het Alpenweide museum. Vrij middagmaal. In namiddag bezoek aan het mineralen museum op Turracherhöhe, de steilste bergweg van Karinthië ! Daar kunnen we originele souvenirs kopen en de grootste collectie van bergkristallen bewonderen! Terug naar het hotel langs de Millstätter See.  Overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid van het mooie Mölltal en rijden via Munchen en Nurnberg naar Wurzburg. Gelegenheid tot lunch. Verder via Frankfurt naar Keulen en Aken naar uw afstapplaats.

Hotel

Hotel Flattacherhof **** in Flattach

Hotel Flattacher Hof ligt in het centrum van Flattach en is al sinds 1903 in het beheer van dezelfde familie en kent een geschiedenis van 500 jaar. In het hotel vindt u een restaurant, een bar, een wintertuin en een speelkamer voor de kinderen. Het rui- me wellnesscentrum heeft 4 verschillende sauna’s, een binnenzwembad met zonne- terras, een fitnesscentrum en een café. Alle maaltijden zijn in buffetvorm.

Periode

€ 885

23/06/2019 – 29/06/2019

15/09/2019 – 21/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 90

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Karnten Card
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: