De pure schoonheid van het wildste zusje van Engeland. Het is dichterbij dan je denkt!

Wales is veelal het vergeten kindje van het Verenigd Koninkrijk. Onterecht, want de onontgonnen natuur, gecombineerd met pittoreske dorpjes en de prachtige taal, maakt deze regio tot een paradijs in Noord-Europa.De onwerkelijke leegte en ruimte van Wales wordt enkel opgevuld door de overal grazende schapen.
Puur natuur en puur genieten dus!

Dag 1

Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover.We rijden over de Engelse autowegen rond Londen door richting Wales. Onderweg maken we een korte stop voor vrij middagmaal. Verder naar ons hotel in Llanberis voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Wales staat bekend om hun geweldige spoorwegen – vandaag hebben we de kans om er 2 te verkennen! In devoormiddag ervaren we de enige tandradbaan van het Verenigd Koninkrijk, de Snowdon Mountain Railway. Het hoogste station van de tandradbaan ligt net onder de top van de berg Snowdon. We gaan aan boord van de trein in het dorp Llanberis. Het spoor van de stoomtrein heeft een lengte van 7,6 kilometer en het hoogteverschil is bijna 1.000 meter met in totaal zes stations tot aan de top. Het is een schitterende route door de bergen met op elk station een mooi uitzicht. In de namiddag beleven we een fantastische rit langs het meer van Padarn, midden in het hart van Snowdonia. De reis voert ons langs het 13e- eeuwse kasteel Dolbadarn over de mogelijk kortste rivier van Groot-Brittannië en langs de tweelingmeren van Llanberis. Vanaf Llanberis rijdt de trein non-stop door het Padarn Country Park en Penllyn, en biedt een prachtig uitzicht op Snowdon, de hoogste piek in Engeland en Wales. In de late namiddag terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar misschien wel het meest indrukwekkend kasteel van Wales, Edward zag dit kasteel als de parel van zijn ‘Iron Ring’ en besteedde dan ook 15.000 Britse ponden hieraan uit (wat in die tijd heel veel geld was). Conwy is niet als alle andere kastelen opgebouwd in meerdere muren. De buitenste muur is en was zo indrukwekkend dat het niet genoodzaakt was nog binnenmuren te bouwen. Een bezoek aan Conwy is zeker de moeite waard. Vrij middagmaal. In de namiddag vertoeven we in Conwy, een middeleeuws stadje met stadsmuren die nog bijzonder mooi intact gebleven zijn, gelegen aan de kust van Noord-Wales. We maken een wandeling door de oude stad, volledig ommuurd en gedomineerd door Conwy Castle, langs Castle street en het kleinste huis van Groot-Brittannië naar Plas Mawr. Tijdens een rondleiding zullen we zien dat dit huis het best bewaarde herenhuis uit het Elizabethaanse tijdperk is. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt verlaten we het Noorden van Wales en rijden we Zuidwaarts. Onze eerste stop is Portmeirion, met een bezoek aan Portmeirion Village. Hier bouwde de vooruitziende architect Sir Glough Williams-Ellis een dorpje voor zichzelf in Italiaanse stijl, als middelpunt van een wilde, exotische tuin. Vrij middagmaal. Verder door naar het centrum van de universiteitsstad en badplaats Aberystwyth, met haarlevendige promenade, een bijzondere Victoriaanse tramlijn en veel bedrijvigheid bij het havengebied. Bij aankomst rijden we met een treintje door de groene Valeof Rheidol naar Devil’s Bridge, dat bekend staat om de drie bruggen die over elkaar zijn gebouwd. Verder door naar onze tweede verblijfplaats, Swansea Bay voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. We vertrekken richting Gower. U zal al snel ondervinden waarom het 29 km lange schiereiland als eerste is benoemd tot het Gebied van Bijzondere Natuurlijke Schoonheid van het Verenigd Koninkrijk. Open heides, zoutmoerassen en mooie stranden. We ontdekken er ook vele historische kerken, kastelen en prehistorische begraafplaatsen. We brengen een bezoek aan het Gower Heritage Centre, gebaseerd rondom een 800-jarige watermolen, met handwerkwinkels en theehuizen. Lunch inbegrepen. In de namiddag genieten we van een rondrit door de prachtige regio tot aan Rhossili Bay, uitgeroepen tot een van de beste stranden van Europa. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we richting Cardiff, de hoofdstad van Wales. We starten met een ontspannende boottocht rond Cardiff Bay en kunnen genieten van de sfeer en het prachtige landschap. We zien ook enkele monumenten zoals Cardiff Castle. Vrij middagmaal. In de namiddag gaan we naar de Koninklijke Munt, voor een exclusief bezoek. Voor de eerste keer in hun 1000 jaar oude geschiedenis, krijgen we een blik achter de schermen en ervaren we de geluiden en geuren van duizenden glinsterende munten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. We verlaten het zuiden van Wales en rijden langsheen de Cotswolds, met prachtige landschappen naar Gloucester. Kort bezoek aan deze stad met een unieke geschiedenis. Gloucester werd in 1948 door de Romeinen gesticht en werd toen Glevum genoemd. Verder door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over deFranse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Royal Victoria Hotel *** in Llanberis

Het hotel ligt aan de voet van Mount Snowdon, tussen de meren Llyn Padarn en Llyn Peries. De kamers zijn voorzien van een bad, een douche en satelliet-tv en bieden het comfort van thuis. U vindt hier onder meer een haardroger, een telefoon en koffie- en theefaciliteiten.

Best Western Aberavon Beach Hotel *** in Aberavon

Het Best Western Aberavon Beach Hotel bevindt zich aan het strand van Aberavonen kijkt uit over de baai van Swansea en het schiereiland Gower. Het beschikt over een restaurant, een bar en een recreatie-centrum. De kamers zijn recent opnieuw ingericht. Ze hebben een eigen badkamer en een televisie met satellietkanalen. Alle kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten en een bureau.

Periode

€ 1075
20/10/2019 – 26/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 170

Boot + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtochten Calais – Dover heen en terug
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Conwy Castle, Plas Mawr, Portmeirion Village en Gower (incl lunch)
  • Treinrit Snowdon Mountain Railway en Llanberis Lake Railway
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vremde Munt: £ Engelse Pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: