Een reis door de geschiedenis, de eeuwige stad op de zeven heuvels!De Gouden stad aan de Moldau. Het glooiende middenwesten.

Een citytrip Praag heeft werkelijk voor elk wat wils, van ontelbare musea en kunstgalerijen, over imposante kerken en paleizen tot cafés en bars van diverse pluimage. We combineren deze gouden stad in het hart van Europa met een bezoek aan Dresden. Het begrip ‘cultuur’ kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd en gedefinieerd. Maar je kunt ook gewoon zeggen: Dresden. De hoeveelheid en pracht van de cultuurgoederen is hier zo overweldigend, dat bezoekers zich alleen maar ademloos kunnen verbazen. En omdat dit alles in Dresden ook nog eens is gelegen in een schitterend rivierlandschap, komt er bij deze verbazing al snel een groot enthousiasme.

Dag 1

Via de Duitse autowegen naar de Tsjechische grens en Praag. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in het hotel. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijtbuffet in het hotel. Bezoek aan de Praagse burcht met de St.Vithuskathedraal, het oude Koninklijke paleis, basiliek van St. Joris en het gouden straatje. We dalen vervolgens af naar de barokke wijk van Mala Strana. Vrij middagmaal. Nadien bezoeken we de mooie Sint Nicolas-kerk, de kerk van het kindje Jezus van Praag en het romantische eiland Kampa met wandeling over de Karelsbrug. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt ontdekken we het oude stadsgedeelte. We bezoeken de markt met het astronomisch uurwerk, Notre Dame de Tyn, St. Jacobskerk en de kruittoren met het prachtige representatiehuis. Vrij middagmaal. Vrije namiddag met facultatief bezoek aan Staatstheater. Daarna terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrek naar Karlstejn. Kennismaking met het kasteel. Vrije tijd voor shopping en middagmaal. Nadien door naar Karlovy Vary met bezoek aan het grootste kuuroord in de Bohemen. Wandeling langsheen de 13 bronnen die water leveren met een temperatuur van 41° tot 72°. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we Praag en rijden we naar Dresden. Eerste kennismaking
met de stad. Wandeling door de ‘Innere Altstadt’ langs de Neumarkt met de Fauenkirche, Fürstenzug, de Hofkirche, de Theaterplatz met de Opera, de Zwinger enhet Residenzschloss, de Brühlsche Terrasse… Vrij middagmaal. In de namiddag rondritdoor Dresden: de barokke Neustadt, uitstappen aan de Goldener Reiter (uitzicht), de Grosser Garten met de Gläserne Manufaktur langs het Yenidze-bouwwerk en het ‘Blauwe Wonder’, Pfund’s Molkerei… Avondmaal en overnachting in ons hotel in Dresden.

Dag 6

Ontbijt in het hotel. Uitstap naar Meissen. Bezoek aan de porseleinfabriek. We leren er het productieproces en maken kennis met de museumcollectie van het ‘Meissner porselein’. Daarna bezoeken we de historische oude stad met de Dom en de Albrechtsburg. Vrijmiddagmaal. Bezoek aan Schloss Moritzburg. Avondmaal en overnachting

Dag 7

Ontbijt in ons hotel. Via de Tsjechisch-Duitse grens en de Duitse autostrades,met gelegenheid tot middagmaal en avondmaal onderweg, naar de Belgische grens. Via Limburg naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hotel Don Giovanni **** in Praag

Don Giovanni is een charmante 4-sterrenaccommodatie, die 397 kamers verstrekt. De accommodatie ligt op 5 km van het centrum van Praag. Iedere kamer heeft een badkamer, voorzien van een douche, een haardroger en badjassen. Don Giovanni hotel biedt een dagelijks uitgebreid Amerikaans buffet ontbijt.

Hotel Am Terrassenufer **** in Dresden

Dit rookvrije hotel in het centrum van Dresden biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Elbe, een internationaal restaurant met een terras en moderne kamers met een lichte inrichting. De ruime kamers beschikken over een flatscreen-tv, een minibar en een bureau. Het restaurant serveert Duitse en internationale gerechten. Er wordt elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd. Heerlijke drankjes zijn verkrijgbaar in de stijlvolle bar.

Periode

€ 820

11/05/2019 – 17/05/2019
08/10/2019 – 14/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 200

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: