Een streek waar het leven goed is. Ontdek de rijke geschiedenis van deze regio

Provence gaat heel vanzelfsprekend samen met charme en het goede leven; dus bij uitstek geschikt alsvakantiebestemming! Met zijn vredige heuvels waar we de krekels kunnen horen zingen, de prachtigelavendelvelden en olijfboomgaarden, het struikgewas met de heerlijke geuren van tijm en rozemarijn, deindrukwekkende canyon van Verdon, de bijzondere calanques, de kleine kreekjes maar ook de zandstranden: werkelijk iedereen vindt hier iets van zijn gading!

Dag 1

We rijden via de Belgische autowegen en Luxemburg naar Frankrijk. Verder via Beaune, Lyon en Avignon naar Pertuis. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

unspecified

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar Sénanque voor een bezoek aan de abdij. Een abdij met een bewogen geschiedenis, maar nog in verrassend goede staat: Abbaye de Sénanque is een opmerkelijk cultureel pareltje in de Provence. Deze cisterciënzer abdij werd in de twaalfde eeuw gebouwd en is vandaag de dag nog steeds in gebruik door monniken. Nadien rijden we naar het pittoreske L’Isle-sur-la-Sorgue, ook wel het Venetië van de Vaucluse genoemd , en the place to be voor antiekliefhebbers. In Fontaine-de-Vaucluse, waar de Sorgue ontspringt, wandelen we langs de rivier naar de grootste karstbron van Frankrijk en één van de grootste bronnen ter wereld. We zien hoe op ambachtelijke wijze papier geschept wordt tijdens een bezoek aan de papiermolen Vallis Clausa. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar Cassis, waar we een mooie boottocht maken naar de Calanques met zijn steile rotswanden en prachtige natuur. Vrij middagmaal in decharmante jacht- en vissershaven Cassis. Nadien rijden we naar Domaine de Régusse, gelegen in het hart van de AOP Côteaux de Pierrevert voor een proeverij. De wijngaarden van het domein liggen hier op ca. 400m hoogte. Dit zorgt ervoor dat er hier een duidelijk koeler mesoklimaat heerst dan in het zuiden van de Provence. In de wijnen is dat goed te proeven: verfijnde aroma’s en schone zuren maken de wijnen merkbaar lichter van aard dan de meeste andere wijnen uit de Provence. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We vertrekken naar Nîmes. De stad werd door de Kelten gesticht rond deNemausus bron en enkele eeuwen later, met veel plezier, overgenomen door de Romeinen. We aanschouwen de overblijfselen uit die Romeinse periode: de arena, Tour Magne, Augustus-poort, Maison Carrée,… In de namiddag rijden we naar Salon-de-Provence voor een bezoek aan de ‘Marius Fabre’ zeepfabriek, dé plek waar ze nog Marseille zeep maken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. We vertrekken richting Les Gorges du Verdon, ook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. Eén vanEuropa’s langste kloven waar maar liefst 25 kilometer lang blauwer dan blauw water doorheen stroomt. Verder naar Moustiers-Sainte-Marie, gelegen op een verhoging tegen de rotsen, op het kruispunt tussen het plateau de Valensole, het immense Lac de Sainte-Croix en de onherbergzame Gorges du Verdon. Voor we terug richting Pertuis rijden, stoppen we nog in het mooie stadje Riez, gelegen in het Regionaal Natuurpark van de Verdon op het plateau van Valensole. Het heeft aan haar rijk verleden een indrukwekkend erfgoed overgehouden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Aix, een stad vol elegantie die we al wandelend doorlevendige straten en over drukke pleinen zullen ontdekken. Geschiedenis is hier het alledaags toneel waarop winkelen gepaard gaat met de waardigheid van een rijk cultureel erfgoed, het plezier van iets drinken op een terrasje met architectonische schoonheid, het slenteren door de stad met juwelen uit de baroktijd. Iedere fontein heeft zijn eigen geschiedenis, ieder herenhuis zijn geheimen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na een vroeg ontbijt rijden we huiswaarts via de Franse autobanen naar Luxemburg. Onderweg wordt regelmatig halt gehouden.

Hotel

Best Western Sévan Parc Hôtel **** in Pertuis

Het hotel heeft gezellige kamers met een frisse inrichting en verwelkomt u in een typisch Provençaalse omgeving en beschikt over twee zwembaden. Het ligt in een prachtig park met rozen, olijfbomen en lavendel. Het hotel heeft twee restaurants bij het zwembad. Geniet in L’Olivier van de moderne gerechten gecombineerd met typische lokale smaken of in het Tex-Mex grill-restaurant van een ontspannen diner.

Periode

€ 940
  • 09/05/2019 – 15/05/2019
  • 18/08/2019 – 24/08/2019

Eenpersoonskamer : +€ 240

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Wijnproeverij Domaine de Régusse
  • Boottocht Callanques en toegang tot Abbaye de Sénanque

  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: