Imposante kunststeden, hoge kerktorens en 18e eeuwse villa’s... Veel meer dan alleen maar Venetië

Geniet van het goede Italiaanse leven in één van de levendigste gebieden van het land. De kilometers langezandstranden zijn niet alleen ideaal voor families, maar ook een romantische plek voor koppels. Langs de kust en in het binnenland vind je vele historische plaatsen. Echter de onbetwiste parel is en blijft Venetië. Deze idyllische stad doet in pracht en praal niet onder voor Parijs. Heerlijk flaneren over de Piazza San Marco of meteen gondel over de Canal Grande varen.

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Venetië. Op de luchthaven van Venetië staat onze autocar klaar. We rijden richting Montegrotto Terme voor incheck in ons hotel. Kennismaking en wandeling in onze verblijfplaats. Gelegenheid om te genieten in de tuin en zwembad van het hotel, gevolgd door avondmaal en overnachting.

venetië diederikreizen4

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Tronchetto voor bezoek aan Venetië. Met de Vaparetto naar San Marco voor een uitgebreid bezoek aan de prachtige stad met de basiliek San Marco, het Dogenpaleis, het operahuis La Fenice en de Rialto brug. Vrij middagmaal in een typische Ventiaanse Osteria. In de namiddag vrije tijd om te shoppen of om zelf de geliefde stad verder te ontdekken. Terug met de Vaparetto naar de busparking en vertrek met de bus naar Montegrotto Terme. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken naar de hoofdstad van Emilia Romagna, la Bella Bologna. Een en al geschiedenis, de stad is ook bekend als ‘de wijze, de rode en de dikke. En vergezocht zijn die omschrijvingen niet. Als geboorteplaats van één van de eerste universiteiten is de stad zeker wijs te noemen. Ze is rood door de rode dakpannen die je op ieder Bolognees dak terugvindt, een herinnering aan die goede oude middeleeuwen. En dik? In de streek rond Bologna werd de ravioli uitgevonden en klinkt de naam bolognese saus ook niet heel bekend? We maken een wandeling doorheen het centrum met een bezoek aan de beroemde kathedraal, Palazzo Comunale en via de mooie winkelga- lerijtjes naar de scheve torens van de stad. Vrij middagmaal in een typische Bolognees restaurant waar men kan genieten van de plaatselijke specialiteiten. In de namiddag vrije tijd in de stad. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Venetië waar we inschepen op een boot voor een cruise in de lagune van Venetië. Eerst varen we naar Murano met een bezoek aan glasblazers en maken een wandeling langs de kanaaltjes en gezellige winkeltjes.
In de namiddag varen we verder naar Burano. Dat is het drukst bevolkte eiland van de lagune. Vrij middagmaal. In de late namiddag terug met de boot naar Venetië via een ander gedeelte van de lagune. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Vertrek naar Verona, de stad van Romeo en Julia. We wandelen naar Piazza Pota en brengen een bezoek aan de volledige bewaarde arena van 30 D.C, waar er jaarlijks een operafestival gehouden wordt. Dan komen alle grote vedetten en diva’s van de opera optreden. Nadien wandelen we naar Piazza del Erbe waar men kan genieten van het prachtige plein. Vrij middagmaal op het terras van Piazza Bra met zicht op de arena en het park. In de middag vrije tijd. Terug naar het hotel waar men dan de gelegenheid heeft om te genieten van het zwembad. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. Vertrek naar Vicenza, ook wel eens de stad van de bouwmeester Paladio genoemd. Een van zijn mooiste scheppingen, althans in onze ogen, staat als eerste op het programma: het Teatro Olympico. Het is een schitterend theater vol klassieke beelden en trompe d’oeils, geconstrueerd in de zestiende eeuw. Daarna brengen we nog een bezoek aan het historisch centrum en de kathedraal. We rijden verder door naar Padua, één van de belangrijkste kunststeden in Italië. De 3000-jarige geschiedenis van de stad is terug te vinden in het stadsbeeld van Padua, dat ooit als een vissersdorp begon. Vrij middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Cappel- la degli Scrovegni met de wereldberoemde fresco’s. Daarna via het mooie centrum en een van de oudste universiteiten van Europa naar het heiligdom van St.Autorius met zijn museum. Vrije tijd om een terrasje te doen en nadien terug naar ons hotel voor avond- maal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. We genieten nog van wat vrije tijd. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Venetië voor onze terugreis naar België.

P60-61 VENETO

Hotel

Hotel Terme Olympia **** in Montegrotto Terme

Hotel Terme Olympia heeft een rustige ligging in Montegrotto Terme in de Colli Euganei en beschikt over modern ingerichte kamers met airconditioning. De spa is compleet met 2 zwembaden met hydromassage en waterstralen. Alle kamers hebben een balkon en zijn uitgerust met een lcd-tv. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar. De zentuin van het hotel bevindt zich naast de onderling verbonden binnen- en buitenzwembaden. Het wellnesscentrum heeft een sauna en biedt kleurentherapie en schoonheids- behandelingen.

Periode

€ 1195

02/10/2019 – 08/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 150

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Venetië – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Cruise door lagune

  • Toegangsgelden voor Teatro Olympico en Venetië Vaparetto

  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: