Een wereld van volksgebruiken en tradities. Overdonderend natuurschoon

Dag 1

Langs de autobaan via Mechelen, Brussel en Namen met gelegenheid tot ontbijt onderweg naar het Groothertogdom Luxemburg. Doorheen Frankrijk met gelegenheid tot middagmaal onderweg. Over de Zwitserse grens via Basel, Olten en Bern naar het meer van Genève. Via Martigny, doorheen de Rhône-vallei naar Saas-Alma- gell: avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. In de voormiddag geleid bezoek aan Sion, de hoofdstad van het kanton Wallis. De benedenstad is vlot te bewandelen; de bovenstad vergt iets meer fysiek. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag naar één van de ruwste maar mooiste en best bewaarde dalen van Wallis en na een kleine wandeling zicht op de Mittelaletsch- en de Jungfraugletsjer. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Vrije voormiddag. ‘s Middags brengen we een bezoek aan het nabijgelegen Saas-Fee, ook wel de ‘parel van de Alpen’ genoemd en gelegen aan de voet van de gigantische Fee-gletsjer. Deze mondaine plaats ligt op een plateau op 1800 meter hoogte en kent meer dan 292 zondagen per jaar. In Saas-Fee is geen verkeer toegestaan, maar er rijden wel koetsjes en elektrische autootjes. U kunt hier heerlijk wandelen of met een gondel de besneeuwde bergen in. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Naar het Lago Maggiore via de Simplonpas en een fotostop aan het beroemde kunstwerk in beton: de 678 m lange Ganderbrug. Afdaling naar Stresa (Italië). Gelegenheid tot een boottocht naar de Borromeïsche eilanden, Isola Bella en Isola Pescatore. Gelegenheid tot bezoek aan het kasteel en tuinen. Vrij middagmaal. In de namiddag vrije tijd in Stresa. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Uitstap voor een ganse dag. Doorheen het Matterdal naar Täsch. Met privé-busjes naar het autovrije Zermatt aan de voet van de beroemde Matterhorn (4.476 m). In de voormiddag gelegenheid tot de indrukwekkende Gornergradbaan, de hoogste tandradbaan van Europa. Een ervaring om nooit te vergeten: de Gornergletsjer, Theoduul-gletsjer, Turtmann- gletsjer en de Findelgletsjer. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. In de voormiddag rijden we naar Brig. De mooie oude binnenstad met patri- ciërshuizen, gezellige cafés en hotels nodigt tot vertoeven uit. Shoppen is geboden in de levendige Bahnhofstrasse. Met het Stockalperpalast herbergt Brig een van de belangrijkste barokke paleisbouwwerken van Zwitserland. In de namiddag terug naar ons hotel voor vrije tijd, avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt naar Martigny. Via de autobaan dwars doorheen Zwitserland over de Franse grens. Gelegenheid tot middagmaal onderweg. Doorheen Frankrijk naar Aarlen. Gelegenheid tot avondmaal onderweg. Via Namen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hotel Kristall Saphir *** in Saas-Almagell

Dit familiehotel ligt in het prachtige dorp Saas-Almagell, op 10 minuten rijden van Saas-Fee. Het hotel heeft een sauna, een stoombad en gratis WiFi. Alle kamers hebben een balkon en een satelliettelevisie. In het restaurant worden uitstekende gerechten en een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

€ 875
03/02/2019 – 09/02/2019

Eenpersoonskamer : +€ 80

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde munt: Chf – Zwitserse Frank

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?