Witte dorpjes, Moorse paleizen, sherry en tapas Ontdek het echte Spanje

Andalusië in het Zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan, is de op één na grootste regio van Spanje. Van al de regio’s in Spanje is Andalusië degene met de rijkste cultuur en het sterkste culturele karakter. Flamenco en stierengevechten – de 2 grote Spaanse stereotypen- zijn hier onstaan. Andalusië is ook een land van duizend landschappen. Met haar kilometers lange stranden, grote bergen, lange rivieren en heuvels is Andalusië eenware toeristen-magneet. In de historische steden Granada, Sevilla en Cordoba, met zijn monumenten, musea entypische andalusische sfeer, is er van alles te beleven is. Andalusië is ook bekend voor haar witte dorpen, te herkennen door de witgekalkte huizen met hun typische binnenkoeren en balkonnetjes gelegen in smalle straatjes.

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Sevilla. Op de luchthaven staat de autocar ons op te wachten. We rijden naar de stad voor een rondrit en eerste kennismaking. Verder door naar hotel Bellavista*** voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. In de voormiddag geleid bezoek aan de grootste en mooiste kathedraal van Spanje waarin ook de stoffelijke overblijfselen van Christoffel Colombus zijn opgebaard. De Giralda, de losstaande klokkentoren, die tevens het symbool van Sevilla is. Geleide wandeling doorheen het doolhof van witte huisjes en smalle straatjes: Santa Cruz, de Joods-Moorse wijk. langs de vroegere tabaksfabriek waar ‘Carmen’ werkte en die nu dienst doet als rechtsfaculteit van de universiteit. Vrij middagmaal. In de namiddag wandeling langs de Guadalquivir en uitgebreid bezoek aan het Maria Luisa park met nadien een mooie boottocht op de rivier. Avondmaal en overnachting in Sevilla, hotel Bellavista***.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we richting Cordoba. Na een korte rit bereiken we het authentieke stadje Cordoba. Uitgebreid bezoek aan de Mezquita, de grote moskee, waarin zich een kathedraal verheft uit de periode van keizer Karel V. Vrij middagmaal. Aansluitend geleide wandeling door de Moorse binnenstad met zijn Jodenkwartier en we steken de Rio Guadalquivir over via de Romeinse brug. De route van de witte bergdorpen laat je kennis maken met het authentieke Andalusië: een overweldigende natuur en prachtige witgekalkte dorpen. De witte dorpen die wel kleine juweeltjes lijken als je ze uit de verte ziet zijn bekend om hun nauwe straatjes, steile hellingen, kleine pleintjes, patio’s en decoratieve bloempotten. Via de vallei van de Guadalquivir bereiken we Almodovar del Rio waar wij het mooiste kasteel van Andalusië gaan bezoeken. Avondmaal en overnachting in hotel Monasterio San Francisco *** Palma del Rio.

Dag 4

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we het nog authentieke dorp Guadix bekend om zijn nog bijna 2000 bewoonde grotwoningen. Bezoek aan de lokale kerk en drankje in een koele grotwoning. vrij middagmaal. We zetten onze weg verder langs mooie wegen doorheen het binnenland richting Granada. Bezoek aan het wereldberoemde Moorse paleis, het Alhambra, gebouwd onder de kaliefen tijdens de heerschappij van de Nasriden. Aansluitend bezoeken we het Generalife, de prachtige sprookjestuinen en buitenverblijf van de rijke Nasridenkoningen. Avondmaal en overnachting in hotel Princesa Ana**** in Granada.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we richting Middellandse zee met een stop in het mooie stadje Antequerra. Bezoek aan de mooiste barokken kerken van Andalusië, stadswandeling door de kleine straatjes. Nadien rijden we naar de kolossale prehistorische dolmens even buiten de stad gelegen. Vrij middagmaal. In Malaga maken we een wandeling door de kleine steegjes en gezellige pleintjes, de Calle Granada, de Juderia, Plaza de la Constitution, de winkelstraat Larios, Plaza de la Merced en bezoek aan het museum van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. Avondmaal en overnachting in Torremolinos, hotel Royal Al Andalus****.

Dag 6

Ontbijt. Doorreis naar het mondaine Marbella met zijn ‘golden mile’. In Puerto Banus, de meest luxueuze jachthaven van de Spaanse kust, bewonderen we zéér exclusieve jachten. Verder door naar Ronda: door een diepe ravijn in twee gespleten is deze stad sinds eeuwen de inspiratiebron voor schilders en schrijvers. Hier bezoeken wij de oudste stierenarena van Spanje met museum. Vrij middagmaal. In la Linea de la Concepcion zien we in de verte de rots van Gibraltar liggen en bij helder weer zelfs de Afrikaanse kust en het Marokkaanse Atlasgebergte. Avondmaal en overnachting in Algeciras, hotel AC Algeciras****.

Dag 7

Na het ontbijt rijden we naar Tarifa dat het meest zuidelijke punt is van Spanje. Via Cabo de Trafalgar bereiken we de mooie havenstad Cadiz. Dit is de oudste stad van Andalusië, waar nostalgische herinneringen aan een rijk en roemrijk verleden overal te bewonderen zijn. Vrij middagmaal. We rijden naar Jerez de la Frontera bekend voor zijn sherrywijnen en we bezoeken een van de bekendste sherrybodegas met als afsluiter een sherryproeverij. Avondmaal en overnachting in Sevilla, hotel Bellavista Sevilla***.

Dag 8

Uitgebreid ontbijt. Koffers inpakken en nog een laatste rit doorheen Sevilla met aansluitend transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar België.

Hotel

Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

€ 1095
  • 10/06/2019 – 17/06/2019
  • 28/09/2019 – 05/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 290

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Sevilla – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegang tot Alhambra

  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: