Het land van Aphrodite Meer dan 2500 jaar geschiedenis in een paradijs

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Athene. Op de luchthaven staat de autocar ons op te wachten. We rijden naar de stad voor een rondrit en eerste kennismaking en wandeling door de Plaka wijk, een pittoreske wijk van van smalle straatjes vol met boetiekjes en restaurantjes. Avondmaal in een typisch restaurant in het oude centrum. Overnachting in ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt bezoeken we de eeuwenoude Acropolis, bakermat van onze beschaving. We bewonderen de majestueuze zuilengang van het Parthenon, het tempeltje van Niké, de sierlijke dames die het Erechteion dragen, het wondermooie vergezicht over het theater van Dyonisos en de stad. Ook een bezoek aan het nieuwe en boeiende Acropolis-museum mag niet worden vergeten. Daarna maken we een korte stadsrondrit. Er is vrije tijd voorzien om te genieten van de leuke wijken van de stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken vroeg richting Olympia. Onderweg maken we een foto-stop aan het indrukwekkende Kanaal van Korinthe. We rijden via Arcadia, het hart van de Peloponnesos, met de groene Loussios kloof en de mooie bergdorpjes zoals Dimitsana en Stemnitsa, naar het westen van het schiereiland. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we de antieke site van Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen, en het bijhorend museum. In de namiddag vertrek naar de Mani streek. We bezoeken onderweg de kustplaatsjes Methoni en Koroni. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Ontbijt. Vandaag bezoeken we de Mani streek. Eerst ontdekken we per boot de grotten van Pirgos Dirou met zijn talrijke stalagmieten en stalactieten. We rijden door de ruwe Mani streek met zijn verlaten spookdorpjes met torenwoningen. Avondmaal in een lokaal visrestaurant. Overnachting in ons hotel.

Dag 6

Na het ontbijt starten we met een bezoek aan Mystras, ooit een indrukwekkende Byzantijnse stad opgetrokken rond een fort op een heuvel. De stad werd in 1832 verlaten waardoor alleen de adembenemende middeleeuwse ruïnes in een prachtig landschap overbleven. Je kan er nu nog wandelen door de bochtige straatjes langs paleizen, kerken, kloosters en huizen. We rijden verder naar Nafplion. De voormalige hoofdstad van Griekenland heeft Venetiaanse invloeden. Het is er heerlijk kuieren door de kleine straatjes. Avondmaal in een typisch restaurant en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Ontbijt. Vandaag ontdekken we de Argolis streek met de archeologische sites Mycene en Epidaurus. Deze laatste is het best bewaarde theater van Griekenland met een uitstekende akoestiek. We nuttigen een lichte lunch in een wijndomein waar we ook de wijn kunnen proeven. Vrije avond in Nafplion en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Uitgebreid ontbijt. Koffers inpakken en nog een laatste rit doorheen Athene met aansluitend transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar België.

Hotel

Hotel Fresh 4 **** in Athene

Hotel Olympion Asty **** in Olympia

Hotel Limeni Village *** in Limeni

Hotel Grande Bretagne **** in Nafplion

Periode

02/09/2020 – 09/09/2020

 

€ 2195

 

Eenpersoonskamer : +€ 350

Viegtuig + Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Corfu – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor Acropolis, Acropolis museum, Olympia, Pyrgos Dyrou grotten, Mystras, Mycene en Epidaurus
  • Wijnproeverij dag 7
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: